Mörkrädd?

Vi gör ett test nu med Oskar för att se om han är mörkrädd. Han har fått en nattlampa inne hos sig nu i två nätter. 

Första natten var lite bättre men inte så stor skillnad. Inatt sov han riktigt bra. Hoppas vi hittat lösningen nu. 

Leverpastejssmörgås är mums. 

Aj aj

Har haft enorma smärtor i mitt högra öra och igår blev det en tripp till vårdcentralen. Båda barnen fick följa med och skötte sig exemplariskt. Oskar mutades med russin och Matilda satt och titta på när läkaren undersökte mig. 

Örat var väldigt svullet så jag fick penicillin och starka Alvedon mot smärtan. 

Började behandlingen igår och tog två alvedon innan läggdags och lyckades somna. Sover lite oroligt då det susar, tjuter och trycker i örat. 

Det ekar i örat och idag känns det som att jag har världens största öronpropp i örat. Det susar och känns svullet och rann lite i natt. 

Hoppas på snabb bättring!!

Lyckans dag

Igår kom det efterlängtade beskedet. I april ska Oskar börja på dagis, på samma dagis som Matilda.

Det är en månad tidigare än vad vi hade hoppats på. Men istället så tar Johan ut den månadens pappaledighet i sommar och kan ändå få spendera tid med dom båda.

Trött på detta

Är trött på att vara trött. Och trött på alla dessa förkylningar och andra åkommor som bara går runt i en ond cirkel. 

För Matilda är det ganska lugnt just nu även om hon drabbas. Hon kan oftast sova vidare även om hon hostar. Några nätter har hon vaknat och bett om vatten och medicin. Sötnöt. Även vid vilan ropade hon efter vatten och medicin, den goda. På natten har hon fått lite flytande Ipren då hon haft lite feber men framförallt för att hon varit orolig på grund av den. 

Förutom detta sover hon (peppar peppar) alltid hela nätterna. Och det är så mysigt att kunna gå in och stoppa om henne och pussa henne efter att hon somnat. 

Oskar, honom och hans sömn, har vi fått för våra synder. Han är snart 1,5 år och jag kan nog räkna antalet gånger han sovit hela natten på en hand. Suck. 

När han blir förkyld får han alltid hosta precis som M. Problemet är att han blir ledsen av den och att gråta och skrika gör den värre. 

Har blivit en del stafett nätter där antingen man får springa emellan eller så är hon orolig och han lugn och sen byts de av. 

Kommer inte sakna detta det minsta sen. 

Grattis morfar

Vi firade morfar idag, lördag, en dag för tidigt. Matilda har ett annat kalas imorgon så därför bad vi om att fira idag så hon kunde gå på båda. 

Hon har varit hemma med lite feber sen i torsdags men nu när hon är bättre har Oskar fått feber och hosta. Bara ca 38-38,5 men han har varit märkbart hängig och trött. 

Matilda och Agnes har sprungit runt runt runt som duracell kaniner. Agnes vann uthållighetstävlingen i flesta antal varv. Oskar försökte vara med och sprang ibland lite men parkerade sig sedan i pappas knä och tittade på OS bredvid en sovandes Adam som också är krasslig. 

Det är så fint att se att Matilda och Agnes kommer bra överens. Lite språkliga problem ibland då det inte alltid förstår varandra men 80% är ren glädje. 

Morfar fick ett jättefint kort som Matilda valt med stor omsorg. Det stod "hipp hurra på din 7 års dag". Det var framsidan hon föll för. En glittrig 7:a och fiskar med piratsymboler. Hennes förstahandsval var "till en söt flicka" men jag sa att inget rosa. 

Hon valde även ett kort till kalaset imorgon men det var mer rätt personlighetsmässigt. Det blev ett kort med älvorna från Peter Pan på. 

Blev inga bilder från idag då de bara fotades med mormors kamera. 

1 vecka kvar

Nu har jag bara en vecka kvar av min mammaledighet. Knappt det då jag ska in och jobba två halvdagar i veckan. 
Vet inte om det är så att jag njuter mer nu när tiden snart är slut eller om det är sant men han är så härlig just nu. Han kommunicerar lite på sitt eget sätt, han förstår väldigt mycket och tycker om att leka ute. Han älskar bilar den där lilla. Utan att vi har pushat eller direkt bidragit med dem så är hans favorit en polisbil. Och igår gick han hem från lekparken och stannade och tittade på varenda bil som åkte förbi. Dvs, han stod stilla väldigt länge. 


Han älskar mat som smakar lite. Han tycker inte om pasta och ris. Min köttfärssås gjord på rödvin och köttbuljong var en hit. 


Kladdkakssmet var smaskens. Han ville ha mer och mer och mer. Gosiga pojken. Nu är han äntligen blivit civiliserad så byter jag bort honom och sen väntar dagis. Kommer sakna våra stunder ibland även om jag ofta vill strypa honom eller ljudisolera hans lilla rum. 

2 veckor kvar

 Om två veckor ska jag börja jobba heltid. Galet. Var tog tiden vägen? 

Vi hoppas på att få in Oskar i maj i så fall kommer jag att gå ner i tid då. Han kommer in sist i gruppen och är minst så vi räknar med att han kan ha en lång invänjningsperiod. Att lämna honom kommer vara nog det minsta problemet känns det som. Han sträcker upp armarna till varenda pedagog där och vill till dom och går gärna iväg själv leker, på gott och ont. Han lämnar rummet och lekparken själv utan minsta problem. 

Jag ska in och jobba två halvdagar innan och värma upp. Tack morfar för att du passar Oskar då! 

Junibacken

I tisdags bjöd morfar och mormor med mig och barnen till Junibacken. Matilda var väl förberedd och hade pratat i flera dagar om att hon skulle till "Pippi huset". 

Vi kom dit tidigt och fick vänta utanför. Oskar brydde sig inte, han hittade en kråka som han jagade. De gick i samma tempo. Matilda däremot tyckte inte om tanken på att vänta när vi äntligen var framme. 

Väl inne var hon lycklig. Hon gick runt och lekte överallt i de små husen från sagorna. Speciellt populärt var Pettsons hus och ett annat hus som var som en hinderbana inuti. 

Hälsade på Alfons. 

Efter det åkte vi sagotåget där man sitter i ett litet hus och åker runt på en lina som kan åka upp och mer och lyssnar på Astrids röst medan man guidas genom sagorna. 

Efter slutstationen kom så äntligen Pippi huset. Det största huset med massor av saker från filmerna/sagorna. En gigantisk Lilla gubben. 

De spelade upp en teater om vampyrer som hon och mormor tittade på. Den var från 4 år så lite läskig men spännande. Matilda satt som på nålar och nästan bet på naglarna. 

Medan hon gjorde det hade Oskar världens träningspass. Han är inte helt van att gå i stövlar men nu sprang han runt konstant i två timmar och var nöjd nästan hela tiden. Vissa saker var inte anpassade för hans ålder och han fick nej. Han älskade tågresan men var annars lite för liten för det mesta. 

Åka kana!! 


Bus hela dagen med favoriten 

De båda åt lunch där och somnade sedan gott i vagnen. Tack mormor och morfar!

Goda pannkakor, åt 3 av 4. 

Alla hjärtans dag

Idag var dagis stängt så igår fick alla barnen på Matildas dagis göra en present till sina föräldrar. Det blev en pipränsare som de trött pärlor på och sedan böjt till ett hjärta. 

Hon kunde inte hålla det hemligt och ville själv öppna paketet. Det stod ju tydligt Matilda på, sen att det stod från innan spelar ingen roll. 

Idag har vi inte firat på något sätt egentligen. Jag föredrar alltid de små gesterna snarare än en bukett rosor till över pris. Min lilla present blev två flaskor av makens favorit lager och en lyxig frukost med stekt ägg imorse. Och brie och kex efter middagen. Räcker långt för mig så länge han är med. Vi ger varandra små ömsinta gester och ord under hela året. Det känns bättre så. 

Men snart ska vi ut på dejt. Ska boka in en kväll och äta ute utan barnen. Ska bli skönt och få vara lite vuxna. 

Temperament

Vår lille son har ett temperament som ingen annan. Inte många som tror oss när vi påpekar det eftersom han är så glad och snäll när han inte är arg. 

Han har tre lägen just nu. 
1) Normal - glad, snäll, nyfiken
2) Envis - inget konstigt men han är envis och stark och blir arg
3) Trots!! - han kastar sig raklång eller baklänges på golvet och skriker. Slår i huvudet ibland och gråter. 

Han kommer bli en sån unge som ligger och skriker i mataffären. 

Hoppas hoppas

Vi har fått höra ryktes vägen att ett barn i samma grupp Oskar ska börja i ska sluta snart. Det innebär att det inte bör bli något problem alls att få in honom. 

Längtar. Han börjar bli redo och behöver mer stimulans än vad jag kan ge honom. 

Ångest!

Har ångest delux just nu. Jag har hittat ett super fint, billigt radhus i rätt storlek och i ett bra område. 

Men har ångest för att "dra" ut Matilda från hennes dagis som hon älskar. Och Oskar som äntligen ska få börja på hennes snart. 

Ska på visning på söndag så får vi se sen. Egentligen lite fel tillfälle att köpa för oss då vi är föräldralediga men vad gör man inte. 

Mitt liv som tvåbarnsmamma

Bloggen handlar om mig, mina två barn och mina tankar och funderingar kring barnuppfostran och allt annat som rör vardagen.

RSS 2.0