Fantastisk dag

Igår var en fantastisk vårdag. Vid lunchtid var det 10 grader i skuggan. 

Jag och barnen gick ut i lekparken på förmiddagen. Var så härligt men båda var så trötta så det blev mycket skrik och tårar mot slutet. Båda hade gått upp vid fem och hållit igång sen dess. 

Efter lunch och sömn gjorde vi en liten termos kaffe och lite lätt mellis och gick ut tillsammans på innergården. Blåste lite bubblor, lekte i sandlådan, cyklade lite och bara hade en härlig familjedag med skratt och kärlek. 

Matilda med sin kompis från dagis

Söta ungar!

Sen på eftermiddagen kom morfar och mormor över och hjälpte oss att natta barnen så vi fick gå ut och äta middag bara jag och Johan. Vi försökte hålla oss hemifrån men vid 8 orkade vi inte längre och gick hem. Pratade lite i en timme innan de åkte hem till sitt. Stort tack!

Min fina make. Vi firar femårig bröllopsdag i år. 

Underbart med lite egentid som par. Klarade hela middagen utan att prata om barnen utan pratade om jobb och framtid istället. Härligt. 

Stor dag idag

Idag är en stor dag. Vi ska prova att sova utan napp för första gången. 

Just nu är Matilda, tack vare tv-programmen Dora och Diego, helt inne i jultomten. Han ska få presenter, ge presenter och han ska komma eller hon ska till Nordpolen. 

Så idag provade vi att hon fick lägga alla sina nappar i ett paket till tomten som vi ska "skicka på posten". Vi har några nappar liggande nära till hands i reserv. 

Än så länge går det över förväntan. Hon gnällde lite om nappen och rev ut hela sängen i jakt på en men nu ligger hon i sängen utan med tron om att vi ska leta efter den imorgon. Det är lite svårt att komma ner i varv men inget tjat längre. 

Håller tummarna nu. Tandläkaren sa nämligen att vi bör börja ta bort den då hon har lite överbett. Och blöjan går inte alls just nu så då tar vi denna "fajten" istället. 

Peppar peppar

Ja, peppar peppar och ta i trä och allt annat vidskepligt. Just nu sover Oskar hela nätterna. Han kan vakna till av en dröm men somnar oftast om själv. 

Det enda negativa är att han är utsövd vid 5 tycker han och väcker sedan sin syster som går upp 5:20. 

Men om jag ska välja så är det här att föredra. Nu håller vi tummarna för att den här trenden är här för att stanna. 

De kan sitta ihop i fem sekunder och leka med varsin sak

Söta busungen

Alltid är det något

Idag var Oskar och fick sin sista vaccination. Själva sprutan gick bra, gjorde såklart ont men han klarade det bra. 

Det negativa var att han stannar i vikten och nästan gått ner i vikt. Han växer bra på längden ändå. Så nu måste vi börja ta tag i honom ordentligt och se till att han äter. 

Han är lite svår för det är så mycket som han inte äter. Han vill inte ha pasta, ris och pannkakor. Han äter korv och köttbullar ibland men inte några mängder. Det han tycker om är kaviar och blodpudding men det kan han inte leva på sju dagar i vecka. 

Dessutom ska han äta minst ett mål gröt, välling och mat med smör i nu. I maj ska han tillbaka och förhoppningsvis ska kurvan peka uppåt då. 

Hoppas på att han faller för grupptrycket på dagis och börjar äta pasta och sånt. 

Finns inget bättre

Finns verkligen inget bättre än att komma hem nu och ha två små älsklingar (oftast båda) som springer emot en i dörren och kramas. 

Och M som säger en av tre fraser. Jag är glad att se dig. Jag har saknat dig. Eller Jag älskar dig. Ljuv musik i mitt öra. 

Och såklart är även maken glad att se mig även om han varit på sparlåga i en veckas tid nu. 


Förberedelser

Håller på och förbereder för fullt inför Oskars dagisstart. Har suttit på Tradera och köpt skalkläder, dagiskläder, sängkläder från HM och var på Åhléns och köpte fingervantar och en extra mössa. Matilda fick också en ny mössa plus att jag köpte en på slutrean till Oskar i höst/vinter.
 
Vi har lite kvar att ordna men snart är vi redo. Har nästan glömt hur det var att ha en så liten på dagis. Skillnaden nu är att han är nästan ett år mindre än de äldsta och att de andra gått där i ett halvår redan. 
 
Han kommer börja på en liten avdelning där de har en liten inhägnad gård frånskild från den stora gården där Matilda går. Men hans grupp har redan börjat vänja sig vid den stora för i augusti flyttar de ut dit på full tid och byter sin avdelning mot den hon går på nu. Hon fick ju ändå spendera en hel del tid på den lilla gården och sakta lära sig sin kropp och hur man leker och så medan han blir ikastad i den djupa delen av poolen direkt.
 
Men går nog bra, hoppas vi. Just eftersom han är sist in och minst kommer han få lite extra uppmärksamhet av personalen. Och personalen verkar så trevlig, t.o.m. Matilda gillar en av hans fröknar och de umgås inte särskilt mycket. 
 
Lite kvar att ordna som sagt, det stora blir skor. Han har hittills vägrat kängor och bara använt fodrade gummistövlar. Så får åka med honom till en skoaffär och prova vilka han kan tänka sig ha på sig. Han vill gärna vika tårna när man stoppar i foten och i kängorna finns det inte plats att veckla ut dom sen, men det gör det i stövlarna. 

Bättringsvägen

Oj, den här helgen var ett sjukt lågvattenmärke för oss vuxna. Barnen har turats om att vara hängiga veckan innan men till helgen blev både jag och Johan dåliga.

Jag fick en lätt bihåleinflammation med tillhörande huvudvärk plus att jag var helt matt. Och han hade feber och var helt matt.

Jag och Matilda hade pyjamasen på oss halva lördagen. Egentligen skulle vi varit på dop för lillkusinen men vi ville inte smittas eller bli smittade så vi stannade hemma. Efter vilan tog jag mig i kragen och klädde på oss tre och gick ut i lekparken. Vädret var underbart, soligt och 9 grader och bara lite blåst. Efter några vändor där ville hon gå hem så vi tog en tur förbi affären och köpte lite färdigmat.

På söndagen var vi inte ute alls fast att vädret var lika underbart. Jag och mannen förbannade alla som la upp bilder på sig själva ute i solen och skrev hur mysigt de hade det. Vi ville inget annat än att ligga i ett mörkt rum en hel dag.

Den stackars pappan har haft en tuff första vecka. Först med sjuka barn och sen sjuk själv med gnälliga barn och nu till slut sjuk själv och en uttråkad Oskar. Idag var han lite bättre så förhoppningsvis kan de ge sig ut snart och han får ha lite riktig pappatid.

Idag kunde jag andas för första gången på morgonen, nu inte så mycket, och kunde känna lite lukt och smak. Äntligen, ett tecken på vändning. Nu är det snart vår och den här hemska förkylningssäsongen kan ta slut!

Sjukstugan fortsätter

Idag var jag tillbaka på vårdcentralen med mitt förb*****de öra. Det är inte läkt trots penicillin så nu blir det droppar i öronen och Nasonex nässpray i 2 dagar och hjälper inte det måste jag till ÖNH akuten. Suck. 

Matilda var piggare idag. Hon hade prick 38 på kvällen men leker som vanligt och är lite uttråkad. För istället är Oskar dålig nu. Han har haft 39 graders feber idag och mest legat och sovit/vilat på sin skötbädd eller sitty i knät på pappa. 

Typiskt kommer hostan vid läggdags och stackaren hostade tills han kräktes han med. Lukten av sur yoghurt och välling är mumma på kvällskvisten. Hoppas han får sova nu om slemmet släppte lite. 

Pappan och jag är än så länge feberfria men är allmänt förkylda med hosta, snuva och allt som hör till. Hoppas vi alla blir friska till dopet på lördag. 

Duktiga pojken

Blir förundrad varje dag över hur mycket han förstår och försöker prata. Han är så duktig. 

Han kan nicka (ser ut som han bockar) till svar och vet vad han svarar. Tex kan man fråga om han vill sova. Han bockar då och går till sovrummet. 

Han älskar hennes kronor. Kommer ibland med en i handen och vill få den påsatt på huvudet. 

Ikväll när vi sa god natt till Matilda gick han fram till henne och böjde sig fram för att få en kram. 

Han förstår "stäng dörren", sitt på rumpan, sitt i stolen och mycket mer. 

Han försöker säga allt fler ljud nu. Han säger bil, vov vov, raaw (ryter som ett lejon) när han ser ett lejon eller tiger med mera. Han sa vargen när han tittade på bamse med Matilda. 

Dom älskar att leka ihop. Gärna brottas de men helst ska hon vara överst då. 

Så stor nu vår lille pojke. Älskar honom så mycket! 

Jobb

Idag jobbade jag min första "officiella" dag. Fuskade lite förra veckan med två halvdagar. 

På ett sätt är det väldigt skönt att mitt jobb är lite slentrianmässigt och enformigt. Jag kan göra det även med enorm sömnbrist även om det går lite långsammare än vanligt. 

På ett annat sätt är det just enformigt och slentrianmässigt. 

Får se hur det blir och känns sen i maj när det är dags för tidpussel, dagishämtningar och annat. Men känns kul att jobba igen. Gillar mina kollegor och har saknat att prata med mina underbara tjejer i butikerna. 

Framförallt är det skönt att få dricka "lyx" kaffe i lugn och ro och få gå på toa med stängd dörr. Bara en sån sak. Eller få lyssna till något annat än "däääh" och prata blöjor. 

Men hade glömt hur kallt det är. Sitter med fingervantar ibland för händerna blir som glasspinnar. 

Inte som planerat

I helgen kom farmor och farfar på besök men inget blev som planerat. 

Mitt öra är inte bättre. I lördags kväll hade jag galet ont, övervägde att åka till närakuten men det hade gått över till morgonen. 

Matilda hostade en massa när hon lagt sig och en knapp timme efter läggdags började hon gnälla. Jag gick in och såg att hon kräkts. Hon fortsatte kräkas några gånger tills magen var tom. Stackarn blir så ledsen samtidigt som det är fysiskt utmattande. Torkade av henne, bytte alla sängkläder och ny pyjamas och ner i säng igen. Sen sov hon bättre och hostade lite mindre. 

På söndagen skulle mormor och morfar komma på fika med Anna och Andreas. Men morfar är jätte förkyld och Matilda kom upp från vilan med 38 graders feber så ingen kom. Hon blev väldigt seg på eftermiddagen och låg mest och kollade på paddan. Lite mysigt var det när farmor och farfar låg och läste högt ur hennes favorit böcker. 

Vid middagstid la vi henne med en DVD i sängen och på någon sekund somnade hon. 

Farfar och Oskar kollar på Lady & Lufsen.

På natten fick hon 39,5 i feber och var orolig och kokhet. Lyckades bryta febern med medicin och vatten så hon kunde sova. På förmiddagen idag var hon varm och hängig men efter lite medicin och en lång vila blev det något bättre. Pappa såg till att hon fick i sig glass och yoghurt och allt annat som är gott. 

Nu ligger de båda och sover. Han hostar och hon vaknar titt som tätt och är genomsvettig. Har fått sätta upp håret på henne. Såååå trött på dessa förkylningar nu! Nu får det blir varmt och vår. 

Mitt liv som tvåbarnsmamma

Bloggen handlar om mig, mina två barn och mina tankar och funderingar kring barnuppfostran och allt annat som rör vardagen.

RSS 2.0