Dags att byta

Ska testa att byta tillbaka till min gamla blogg. Känns inte som att namnet på denna passar längre då vi snarare är fyra än tre. Denna startades först undercover när jag behövde ventilera mina känslor om graviditeten med M innan vi gick ut med det. Sen blev det en blogg om henne och oss och sen har det fortsatt.
 
Denna kommer oavsett alltid att finnas kvar eftersom det här finns allt om dem och deras första år, men att jag i så fall inte kommer att uppdatera den här mer utan istället går över till joanne.blogg.se igen.
 
Gör ett test så får vi se vad som händer.

Nu går han!!

Nu går Oskar! Vår stora pojke. Eller ja, han föredrar fortfarande att krypa eftersom det går fortare. Men han släpper taget och går ibland utan att ha ett givet mål. Härom kvällen satt jag och maken i sovrummet och pratade medan Oskar var i badrummet. Plötsligt kom han bara gående, hur nöjd som helst.

Han kan inte ställa sig upp själv än men han kan sätta sig ner, Antingen "ramla" han bak på rumpan men han kan också sätta sig kontrollerat ner framåt. Han sträcker fram armarna och böjer knäna och tar emot sig.

Stora stora pojken. Med denna takten har vi nog två stycken som går runt på julafton.

Drömmen om ett hus

Är så sugen på hus, eller snarare radhus. Allra helst skulle jag velat ha lägenheten som såldes i höstas i vårt kvarter. Den var perfekt, men tidpunkten passade oss inte nu med föräldraledighet och så. 

Men nu har vi båda blivit lite små förtjusta i ett radhus som ska byggas och bli klart 2015. Enda problemet är läget men kanske är det bra ändå. Ska åka och kika i veckan och sen får vi kontakta mäklaren och ställa frågor. Sjukstuga deluxe

Är så trött på att vara sjuk nu. Har varit förkyld med halsont och snuva i två veckor. Var på bättringsvägen men så började jag om igår. Så surt och sover dåligt och har lite feber som grädde på moset. 

Ögoninfektionen är på väg att läka ut men nu har Matilda det igen och är väl bara en tidsfråga innan Oskar får det igen så vi börjar om igen. Suck. 

Strykning

Denna vecka stryks från världshistorien. Den har varit hemsk. Förutom ljuspunkten att Oskar fyllde år har det bara varit skit. 

Han fick diagnosen ögoninfektion i tisdag och påbörjade behandling. Matilda blev hemskickad med densamma på onsdagen. Och jag har drabbats av förkylningen från helvetet. Den satte sig i luftrören och gör mig andfådd och tröttare än vanligt. Förutom det rethosta, så täppt i näsan att smak och lukt försvunnit och nu ont i halsen och en egen dos ögoninfektion. 

Nej nu får det vara nog. Nu vill jag kunna njuta av mat och gott och få lite ork igen. Framförallt bli av med halsontet. Varken te eller tabletter bit er på denna jäkel. 

12 månader

Nu är det bara dagar kvar tills Oskar fyller 1 år. I torsdags förra veckan var han därför och fick sin 12 månaders vaccination och check up. 

Roligt att kunna jämföra barnens kurvor. De var lika långa på cm:n och skiljer 0,5 cm i huvudets omkrets. Men han är nästan 1 kg tyngre. Dock hade han tappat lite på sin egen kurva. Kan ha sin förklaring i några dagars matvägran pga nya tänder. Han levde då på ersättning och gröt. 

Han sov väldigt bra (för att vara Oskar) den veckan och samma kväll som vaccineringen så var han tillbaka och vaknar nu tusen gånger per natt igen. Jag döör så trött jag är. 

Han kan nu:
* gå några steg mot oss (2-3)
* börja våga släppa det han håller i
* säga några "ord". Ada= pappa, ata=Matilda och idag försökte han säga tittut. 

Han har noll intresse av att äta själv , hålla flaskor själv eller göra något själv för den delen. 

De börjar kunna bada ihop, med vissa bråk men oftast lugnt. 

Syrran har mycket roliga saker att slänga omkring sig. Favoriten är kritor och klossar. 

Svårt att få en bra bild, men en glad kille i gungan. 

Egentid

I lördags fick jag lite egentid. Jag och Sophie gick och fick massage hos bästa Cityterapeuterna och sen lunch och shopping på stan. 

Så härligt att kunna få ta tid för sina vänner. Vi hinner aldrig prata annars och ses sällan så då är det skönt att kunna prata av sig om allt viktigt och oviktigt i livet och alla funderingar. 

Men sen var det även härligt att komma hem och få en kram av Oskar och gosa med Matilda. De är en handfull men jag kan inte vara utan dem. Mina underbara barn och min fantastiska make. 

MC bruden på Maxi

Oskars favoritsyssla, riva ut allt ur understa lådan. 

Tandläkaren, igen

Igår var olyckan framme igen. Matilda skulle vara lika bra som pojkarna i lekparken som cyklade ner för en backe. Hon hade sparkcykel och de springcykel (cykel utan trampor) så för dem var det inget problem men för henne svårare. 

När det började gå för fort hoppade hon av istället för att bromsa på fotbromsen och föll med tänderna på styret. Det resulterade i en avslagen flisa på höger framtand och ett besök hos tandläkaren. 

Tur att morfar kunde ställa upp på kort varsel. Han kom och skjutsade upp oss imorse och passade Oskar och släppte in städerskan. Allt medan vi var där och åkte till dagis. 

Hon var så duktig. Inga problem att gapa men när verktyget (slipen) kom fram ville hon inte gapa. Men efter lite övertalning och stöd från hästen Lisa gick det bra och hon slipades tre gånger. 

Så duktig! Nu är det bättre, hon äter och är glad, och anmält till försäkringsbolaget. Får vi vänta och se hur de riktiga tänderna mår. 

Från i söndags. Hon lärde sig åka och bromsa i helgen. 

Syskonkärlek

Våra barn är underbara. Det är i stort sett gränslöst med kärlek. 

Varje dag när vi hämtar på dagis springer hon fram till vagnen och kramar honom eller klappar honom på huvudet. Idag när vi hämtade inomhus frågade hon efter honom och satte sig ner och kramade om honom och la sitt huvud mot hans. 

Hon tycker om att involvera honom i leken och vill gömma sig med honom vid kurragömma, han ska åka på hennes släp till Bobby car eller köra henne i gåvagnen. 

Han får göra mycket men när hon vill vara själv kan hon bli arg och skrika Nej Ocka så snart han närmar sig och ibland måttar hon en knuff. Häromdagen puttade hon undan hans hand vilket resulterade i att han ramlade och blev rädd. Då fick vi prata ut om att man inte får knuffas och att hon ska ropa på mig istället. 

De var i badkaret ihop häromdagen. Först var hon helt emot det men sen hade hon roligt med att stänka vatten på honom. Allt var kul tills han kröp närmare. Då ville hon gå ur och sitta i soffan istället. Soffan är hennes pass. 


En sekund innan hon gav upp. 


Samma overall och mössa. Oskar t.v. Matilda ca 14 mån. 
Tand 4

Idag kändes det första vassa på tand nr 4, höger framtand (hans höger). 

Han har haft lite ont och samtidigt kli där stackarn. Hoppas det blir bättre nu.

En hängig, snorig men glad plutt
 

Trots

Idag fick vi verkligen en rejäl dos trots med tillhörande humör. En inblick i tonåren möjligen. 

Matilda var helt uppslukad av en ny prinsessfilm med en enhörning. Förutom att hela tiden säga att hon ville ha en enhörning var hon okontaktbar. Hon svarade på tilltal men bröt knappt blicken från paddan i en sekund. 

Jag tog den ifrån henne för att hon skulle äta frukost och fick världens raseriutbrott till svar. Hon skrek och hamrade mig med knytnävarna och sparkade sen med fötterna. Sen gråt. 

Samma hände på kvällen när hon fick syn på paddan. Pappan och hon dealade att hon skulle få titta tills klockan ringde då skulle hon stänga av utan bråk. Japp, allt frid och fröjd. Tills klockan ringde och hon blev arg för att det pausades och sen ännu argare när vi sa att det var dags att stänga av. Hon höll krampaktigt i paddan och skrek. Till slut bände jag loss den och fick knytnävar till svar. Pappan lyfte henne och hon sparkade som en vildhäst tills jag kom och bröt upp. Försökte resonera och tvingade henne sen att säga förlåt. Det satt långt inne. 

Vi har nolltolerans mot slag, knuffar och annat våld så vi pratade sen om det. 

11 månader

Nu är Tosseman drygt 11 månader! Han är så stor fast han är liten. 

Hans tredje tand är igenom, det är vänster framtand. Den högra är på väg också men inte igenom. 

Han är en drama queen som kastar sig på golvet eller skriker förtvivlat när han får ett nej. 

Nu kan han:
* krypa snabbt
* klättra i trappor
* gå ostadigt med en hand

Han älskar att kasta med leksaker/saker. Han går fram till ett bord eller en låda och bara röjer totalt. 

I lekparken tycker han om att gunga även om han inte direkt ler. Han älskar att åka rutschkana och åker ibland med syster. En annan favorit är att sitta på studsmattan medan någon annan hoppar. 

Enligt personvågen hemma väger han 10 kg. Han väger inte riktigt så mycket men nästan. 

Oskar och kusin Agnes

BVC kontroll

Idag var vi på läkarkontroll på BVC. 

Oskar fick feber på natten och har snittat på 38,5 under dagen så han var inte på sitt bästa humör. Han började med att flörta med läkaren och slet inte ögonkontakten alls. Inte ens för att ta sakerna hon bad om. 

Han är aldrig direkt mammig men idag var han det. När hon höll fram saker han skulle ta vände han sig mot mig och ville in i famnen. Jag testade att hålla fram leksaken och det gick lite bättre men inte helt enligt planen. 

När han blev tvungen att ligga på rygg skrek och grät han för full hals. 

Men nu vid 10 månader väger han 9,440 kg och är 74 cm. Feber feber feber

Usch, hösten har precis börjat och redan har vi (de) varit sjuka flera gånger. 

Matilda hade två dagars feber förra veckan och var hängig i flera dagar efteråt. I natt fick Oskar feber och vaknade en gång i timmen. Och det verkar bli en till sån natt. 

Får onda aningar om hur resten av hösten/vintern kommer bli. 

10 månader

Han börjar bli stor nu. 10 månader!

Han är lite kinkig med mat fortfarande. Det mesta går bra men är det lite för kallt, eller äckligt så får han kväljningar och "kräks" ibland upp hela måltiden. 

Nu kan han 

* krypa på sitt sätt och vanligt. Han tar det som går fortast just då. 

* ställa sig upp mot möbler

* sätta sig ner på rumpan

* gå runt möblerna, något trevande. Han ramlar fortfarande när han blir för kaxig och släpper en hand för att nå något eller släpper båda och lutar sig. 

Goseknubb


Bus med syster, sitter på stolen själv men under konstant uppsikt. 

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0