Sjuka drömmar

Jag har haft helt sjuka drömmar nu i två nätter. Vet inte hur jag får till allt i mitt huvud.
Igår drömde jag bland annat om en gay-bläckfisk som drog ner mig i djupet för att få vara ensam med Johan. Och i natt drömde jag bland annat om att Ylva sålde entrémattor som hon demonstrerade genom att hoppa längdhopp på dem. Drömde även att jag bar på Rosie och släppte ner henne varpå hon sprang uppför väggen via ett hål i taket vidare till grannen.

Är det för mycket begärt att få sova en hel natt utan att bli väckt av en sparkande bebis, sendrag i foten eller konstiga drömmar?

Dan före dan - med stort D

Vaknade helt slut imorse och blev genast smått deprimerad över att det är 23:e december och jag har ingen julkänsla alls. Kan inte få huvudet runt att det är julafton imorgon. Imorgon!

Har suttit i veckan och skrivit julrim, men det är svårt. Min hjärna är inte van vid såna utmaningar så det är väl bra antar jag. Fick fuska lite på några klappar men har skrivit resten själv. Var stolt att jag kom på ett superbt bra till mormor och morfars julklapp. Hade panik först hur jag skulle rimma på stavmixer men till slut ramlade poletten ner.

Ikväll blir det egen uppesittarkväll med Johan. Ska rimma klart de sista paketen, städa lägenheten lite snabbt och göra hemmagjord pizza. Mums!

Sista AW på Cino

Igår hade vi årets sista AW fika på Cino. Var faktiskt riktigt många idag, hela fem stycken. Jag och Sophie kom båda sent från jobbet. Gick från jobbet samtidigt som vi skulle ses - jag kan ingen matte men jag vet att det inte är en bra ekvation.

Åt supergod chevrétoast med honung och valnötter och till det en chailatte på sojamjölk. Kan det bli bättre?!

Älskar mina underbara tjejer, de lyser upp varje vecka.

Årets sista MVC möte

Idag var jag på årets sista kontroll på MVC.

Magen är lika stor som den var förra veckan men nu är BM inte orolig längre eftersom ultraljudet visade att bebisen är normalstor och mår bra därinne. Fick hemläxa att äta ännu fler järntabletter. Äter just nu en om dagen men ska gå upp till att äta 2 tabletter minst varannan dag. Helst ska jag äta två om dagen men det beror på hur magen hanterar det. Mitt blodvärde var okej just nu men det skulle inte skada att få upp det mer.

Bebisen ligger fortfarande med huvudet neråt och har fötterna åt vänster och sparkar snett under revbenen. Hoppas att den stannar så med huvudet neråt!

Nu ska vi inte tillbaka förrän efter nyår.

Pepparkaksvilla

Skulle egentligen gå med hem till Martin igår och kolla på handbollen men var så sjukt trött att jag valde att stanna hemma istället. Satt i soffan och slötittade på Cougar Town, Desperate Housewives och Gossip Girl.

Förra helgen fick vi ett pepparkakshus-set komplett med Nonstop och kristyr från Ankie och Ted. Så det satte jag igång med igår. Tänkte att jag skulle vara smart och dekorerade delarna först och började sen smälta sockret. Vet inte om det gjorde det hela enklare eller svårare men enkelt var det i alla fall inte.

Så mycket pill också var jag rädd för att bränna mig på det varma sockret. Men det gick inte att undvika. Fick en klutt skållhett socker på fingret men som tur var hamnade det mesta på nageln. Blev till att sitta med ispack på fingret resten av kvällen men huset blev till slut klart. Det skulle inte vinna några priser i montering eller dekorering men det ska bli gott att ätas sen.

   

Gravidfotografering

Igår kom Ankie över och fotade mig och magen. Var lite stelt eftersom jag verkligen inte är bekväm framför kameran men det var då det var så himla skönt att man känner den som tar fotona. Kände att jag kunde lita på att hon inte tar konstiga bilder eller kommer utsätta mig för konstiga poser. Blev en hel del fina och jag kan knappt vänta på att få se alla. Blev ett hundratal bilder på lilla mig och sen kom pappsen hem och fick vara med lite han med.

Här är ett smakprov på vad duktiga Ankie gjorde.

 

Lätt att tant Ankie ska få ta alla foton på Grynet och Popis sen. Tur att vi har ett proffs i gruppen.

Fjärde advent

I lördags åkte vi och köpte en fin gran! Hittade en som var nästan helt rak och väldigt tät. Väl hemma fick den stå och vila medan vi städade klart lägenheten.
 

Före


Efter

Vi klädde den medan vi lyssnade på julmusik och mös. Nu ligger alla paketen fint inslagna under. Tanken var att vi skulle slå in alla paket i brunt inslagspapper men det sket sig eftersom Johan inte har slagit in en enda i det trots att det var hans idé. Jag hade en idé om att lacka alla paket fint men i praktiken var det inte lika lätt. Snöret smälte och det blev lack lite överallt. Så nu sitter bara ett lacksigill på paketet utan någon vidare funktion.

Det luktar så himla gott av gran i hela lägenheten och den lyser fint när vi vaknar på morgonen. Nu är det bara julstämningen som saknas.

Tillväxtultraljud

Imorse var vi på Odenplans Läkarhus och gjorde ett tillväxtultraljud. Min BM tycker att min mage inte är så stor som den borde vara så för att vara på den säkra sidan skulle vi göra det här.

Allt gick väldigt smidigt förutom att en propp hade gått så rummet var helt kolsvart och likaså skärmen vi skulle titta på. Istället fick jag ligga och kolla till höger på hennes skärm. Det mörka rummet och den tidiga morgonen gjorde att jag höll på att somna flera gånger om.

Resultatet av ultraljudet blev att Grynet är en liten krabat. Den är -8% mot medelsvensson i vikt. Den väger ca 1800 g istället för 2000 g som är "normalt". Annat än det verkar det inte gå någon nöd på den lilla.

Den ligger just nu med huvudet neråt (puh) och har en spetsig näsa lite som Johans. Den låg och tuggade på min frukost och sög på tummen när vi tittade.

Hon som gjorde ultraljudet sa att hon såg vad det var för kön, som tur var hade vi sagt till så hon visade inte de delarna. Men när hon avslutade sa hon triumferande att hon visste och det gjorde oss lite nyfikna men vi lyckades hålla oss och är fortfarande lyckligt ovetande om vad för en liten krabat som rumstrerar om därinne.

Borde-listan

Alla frågar och påpekar allt jag borde göra nu medan jag kan. Typ klippa och färga håret, göra ansiktsbehandlingar, gå på bio eller bara slappa en hel dag framför Tv:n. 

Så jag ska ordna en "borde-lista" och pricka av den tills dess att Grynet kommer.

Jag borde:

* Klippa och slinga håret
* Skaffa nya glasögon och linser
* Göra en fotbehandling och ansiktsbehandling
* Vaxa benen (om jag vågar)
* Göra hårinpackning, manikyr och brynplockning
* Köpa hem böcker jag alltid velat läsa
* Köpa hem filmer och serier jag alltid velat se eller se om, typ Footloose
* Gå ut och äta romantisk middag ensam med Johan
* Laga en romatisk middag och äta med Johan
* Ta sovmorgon och entimmasfrukost
* Gå ut och äta frukostbuffé eller brunch
* Ha tjej- och parkvällar och tjejfikor
* Hitta en hobby - vad?
* Ta en lång shoppingdag på stan
* Gå på bio

Någon som har fler förslag på vad jag borde göra?

Blir så trött

Idag skulle vår lilla bil, som för övrigt är en vecka gammal, in och få färddatorn omställd eftersom det inte var gjort. Vi skulle även beställa en hand- och servicebok för det saknades i bilen. Förstår inte hur man kan leverera en bil utan det men men.

Väl inne upptäcker de ännu fler fel på bilen. Nu skramlar tydligen avgassystemet för det har fått sig en smäll. Något vi inte har skapat eftersom vi bara har kört med den en gång var.

Varför kan inte saker bara fungera och folk i serviceyrken sköta sina jobb?! Morr!!! Jag hatar David på Upplandsmotor just nu. Tur för honom att jag inte fått prata, jag skulle kunna ge honom tusentals verbala kängor och skylla på hormoner haha. Nu får stackars älsklingen försöka få ta på hans chef för David själv har dragit på semester till mitten av januari. Jag hoppas nu att Johan är hård och säger allt som är fel både med bilen och säljaren. Jag vill ha massvis av kompensation, inte bara några ynka gummimattor som vi redan erbjudits.

Vi har haft mer problem med den här bilen på en vecka än vad vi har haft under hela tiden med vår gamla bil, Kjell. Den bilen (läs Nissan Note) skaffade vi hösten 2006! Jag saknar Kjell, synd bara att han var lite för liten för barnfamiljslivet annars var han perfekt på alla sätt.

Föräldrakurs del 2

Idag var vi på den andra av tre föräldrakurser. Idag diskuterades smärtlindring, sugklocka och kejsarsnitt och fraförallt förlossningar som avviker från det normala. Jag har lite svårt att se det hela framför mig eller snarare så låter jag nog inte hjärnan göra det. Men jag märkte att Johan reagerade när hon berättade om bristningar, stygn och att man kan förlora mellan 0,5-1 liter blod under en normal förlossning.

Direkt efter kursen gick vi in och hade en kort kontroll av magen och bebisen. Alla värdena ser fortfarande bra ut men magen växer för lite. Nu är vi utanför kurvan så nästa steg blir en remiss till Danderyd för att göra ett tillväxtultraljud och se hur Grynet har det därinne. Med största sannolikhet har den det bra eftersom hjärtljuden är bra och den sparkar och trycker för fullt, men det är bättre att ta det säkra före det osäkra. Sen ska jag tillbaka nästa vecka igen för en ny mätning.

Julbord 2

I lördags hade vi vårt årliga julbord. I år kunde vi förbereda oss bättre i och med att vi flyttade helgen innan förra året. I onsdags gjorde jag Janssons och ställde dem i frysen. Sen gjorde jag pepparkladdkakorna och griljerade skinkan på fredagkväll. Vi passade sen på att ta oss en liten skinkmacka och oj vad gott det var.

Sen på lördagen började jag städa medan Johan åkte ut till Akalla för att hämta den nya familjevänliga bilen. Sen skulle han handla lite på vägen hem för att sedan hjälpa mig med alla förberedelser men så blev det inte. Istället kunde han inte låsa bilen för att nyckelkorten inte hade några batterier kvar. Så det blev till att ringa bilfirman och sen skulle vi gå ner och se efter hur man skulle kunna köra den med nyckel men upptäckte då att det saknades en handbok. Tur att det inte var jag som pratade med bilförsäljaren för då hade han fått en rejäl verbal känga.

Istället fick jag laga all maten själv och göra alla förberedelser medan Johan fick åka fram och tillbaka till Akalla.

Men det blev bra till sist ändå och jag var så uppe i varv att jag inte kände mig direkt trött. Jag hade bara ont i fötterna efter nästan tio timmar ståendes.

Irriterande!

Försöker komma fram till Danderyds sjukhus för att anmäla oss till deras öppna föreläsning om förlossningen. Telefontiden är kl. 13-14 måndag till torsdag så nu sitter jag här och ringer var femte minut och ingen svarar. Om man bara har telefontid en timma kanske man kan svara!

Måste ringa i pauserna när hantverkarna inte sågar så det skulle ju underlätta om kvinnan ville svara någon gång.

Hon svarade äntligen - den tidigaste föreläsningen är den 20 januari så vi får hoppas att Grynet inte gör entré innan det.

Julbord 1

Igår var jag på julbord med jobbet på Grand Hotel.

Maten var jättegod och riktigt välgjord och hemlagad. Jag har gått och suktat efter skinkmacka i flera veckor men det var inte det som var godast igår. Godast var sillen, framförallt senapssillen. Trodde jag skulle kunna äta mycket igår men det tog tvärstopp halvt igenom den varma tallriken så jag fick ta en paus och sen ge mig på desserten. Och den var himmelsk!! Åt en mörk chokladmousse, vaniljpanacotta med kolasås, tryfflar, fruktsallad och brända mandlar. Mums!

Men på vägen hem blev jag kallsvettig av all maten, satt på tunnelbanan och knäppte upp kappan. Kom hem och la mig under värmedynan för att bli av med magknipet innan jag kunde somna. Sen drömde jag bara konstiga drömmar hela natten..

På lördag är det dags för julbord nr 2.

Föräldraträff

Igår hade vi vår första av tre föräldraträffar på MVC. Det var vi och två andra par som pratade om hur en normal förlossning går till, hur den startar och såg en film från KS.

Kan inte direkt säga att jag blev lugnad av det hela. Någonstans hoppades jag på att vi skulle få konkreta svar på t.ex. hur det känns att få sammandragningar, värkar och när man ska åka in och allt sånt.

Filmen var lite obehaglig, inte på grund av starkt material för det var det inte, utan mer för att man fick se kvinnorna under värkar sniffandes lustgas. Bara tanken på att själv vara där om två månader och ligga i värkar i flera timmar är avskräckande. Plus att det inte direkt blir bättre av att Grynet fortfarande inte har gjort ett eget vändningsförsök utan fortfarande ligger raklång längst ner. Vill inte ha rumpan neråt.

Julblingat

Nu har vi julblingat kontoret. Lite grann i alla fall. Vi har fått upp ljusslingor på balkongerna och lite fina kransar. Nu återstår bara att hitta ett sätt att hänga upp stjärnorna.

Funderar på om jag ska ta med pynt hemifrån och blinga mitt skrivbord lite. Kan behöva lite glitter för att få rätta stämningen. Helst skulle jag vilja byta ut te och kaffe mot glögg och julmust - varje dag! Mumma!

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0