Små framsteg

I natt låg hon i vaggan från klockan ett till klockan åtta. Hon vaknade ganska ofta men somnade om direkt när jag klappade henne på huvudet och/eller gav henne nappen. Vissa gånger fick jag hyscha henne lite för att hon skulle bli lugn.

Hon åt bara två gånger i natt. En gång vid elva och sen vid klockan fem. Hon är så duktog. Jag och pappsen fick t.o.m. äta frukost ihop vid sjutiden. Men sen tröttnade hon på att vara själv och fick ligga på min mage och sova i en timme innan vi gick upp.

Idag på dagen låg hon mot mitt bröst när jag halvlåg i soffan och lyfte upp huvudet i typ en minut innan hon tröttnade. Hon börjar bli stark vår lilla flicka.

Födelsedagsfika

Igår firade vi morfar som fyllde år i veckan. Jag bakade en Snövit tårta. Smaken blev supergod men utseende mässigt var jag lite besviken perfektionist som jag är.

Matilda ville straffa morbror som var lite bakis genom att skrika. Hon var på dåligt humör ett tag, men efter mat, blöjbyte och torra kläder blev hon gladare. Sen tog moster henne och gick runt ocg fick henne att somna i famnen. Medan hon gick runt gick Rasmus efter och höll koll.

Mina två älsklingar

Förra helgen träffade mina två älsklingar varandra. Det tog ett tag men sen kom Rosie fram och hälsade på sin lillasyster. Rasmus som alltid är framme och gosar med alla var väldigt reserverad först. Han tog omvägar och smög runt henne men efter ett tag blev han van vid hennes gnyn och lukt.

Längtar tills dess att Rosie får flytta hem igen och vår familj blir komplett.

 
Matilda ligger i mormors knä och Rosie luktar på och "vaktar" sin lillasyster.

 
Rasmus utforskar bilbarnstolen och är modig.


Daisy utforskar också bilbarnstolen.

Längtar ut

Jag längtar efter ett "normalt" liv. Jag vill komma ut och träffa våra vänner igen och göra vanliga saker som spel- och filmkvällar, tjejfikor och allmänt myspys.

Någon som vill ställa upp på det? :)

En bit kvar

Jag försökte sätta på mig mina jeansleggings jag hade innan jag blev gravid med jag fick inte upp dem över låren/höfterna. Precis som under graviditeten har jag i stort sett bara två par jeans att ha på mig. Båda är stretchjeans från Forever 21, men det ena paret är en storlek för stora. De två paren kunde jag till och med sjunde/åttonde månaden, senb blev det mammabyxor. Nu kan jag även ha ett par ljusa bomulls jeansleggings från Zara. Jag kan ha mina mammabyxor om jag viker ner stödet för magen.

Viktmässigt är jag nästan tillbaka nu. Jag vägde 53 kg innan graviditeten, sen gick jag direkt ner till 49 kg. Veckan innan hon kom vägde jag 60 kg och nu är jag nere på 53,5/54 kg igen vilket känns som en bra vikt just nu. Ska bli skönt sen när magen återfår sin spänst igen, den är väldigt degig just nu.

Grattis morfar!

Igår fyllde morfar år, det ska vi fira på söndag!

Kanske ska vi åka och fika/shoppa med morfar imorgon, annars blir det nästa vecka. Han skulle ha följt med idag men vi tog sovmorgon till klockan tio så han hann inte.

Panduro

Idag var vi på invigningen av Panduro i Bromma Blocks. Jag köpte fingerfärg, canvastavlor, schabloner och färg så nu kan vi göra hand- och fotavtryck. Jag ska även göra egna tavlor med schablonerna.

Schablon 30x14 cm Family Schablon 30x14 cm Dream
Schablon 30x14 cm Home Schablon 30x9 cm Love

Tradera

Idag ska vi hämta ut vårt bärsele och lekbågen som vi budade hem på Tradera.

Vi får se hur resten av dagen blir. Nu har lillan vaknat och äter lunch. Får se vilket humör hon är på efteråt. Men vi ska gå ut en stund sen så hon får sova i vagnen.

Hachiko

Igår kollade vi på filmen Hachiko tillsammans. Meningen var att vi bara skulle kolla en liten stund och spelade in den samtidigt men Matilda ville inte somna. Hon fick magknip efter kvällsmatningen och gnällde hela tiden så till slut hade vi sett hela filmen, eller snarare vi ville inte sluta titta på den.

Vi läste om filmen i Metro för några månader sedan. Jag sa direkt att jag ville se den och Johan sa att jag kommer gråta. Hachi var den sötaste valpen i världshistorien. Båda vi satt och sa att vi ville ha honom för att han var så söt. Sen blev han vuxen och var fortfarande den sötaste hunden men också den mest lojala. Och oj vad tårarna sprutade, inte bara för att den var sorglig utan för att den var så fin och Hachi så underbart snäll.

Den borde få en Oscar!


Hachi som liten valp. Så söt så man smäller av. Källa

Sovmorgon

Vi har haft en dålig natt. Matilda har kräkts upp i stort sett allt hon ätit och har varit allmänt ledsen. Johan lät mig sova två timmar själv sen lämnade han över henne till mig vid tolv. Hon somnade en stund vid två men vaknade igen vid tre och fick magknip vid fyra och låg vaken till klockan sex. Jag försökte få henne att låta bli att skrika för att inte väcka stackars pappa och tydligen lyckades jag.

Nu har hon precis ätit frukost och verkar få behålla den så nu ligger hon och tar en liten sovmorgon. Hon var så trött efter natten så hon somnade nästan direkt efter matningen. Hon försökte kämpa emot sömnen först men sen däckade hon. Lilla stackarn.

Fingerfärg

Inatt när jag satt vaken med Matilda surfade jag runt på Panduros hemsida och kollade vad de hade för fingerfärg och canvas dukar. Som ett tecken såg jag att Panduro ska öppna en ny butik i Blocks på torsdag. En stor butik. Så dit ska vi åka på torsdag och kolla på färg och dukar.

Vi ska göra många hand- och fotavtryck vid olika åldrar så vi kan hennes utveckling.

Triss i nit

Ikväll skrapade vi äntligen de lotter vi fick av Johans föräldrar på Alla hjärtans dag. Vi fick fyra lotter och hade fått höra att ingen hade vunnit på de andra lotterna som de köpte. Men vi vann inte heller. =(

Varje gång jag skrapar en lott och ser de där stora beloppen (tio tusen och uppåt) tänker jag på hur jag skulle reagera om ett tredje belopp visar sig. Skulle jag skrika och hoppa upp och ner, bli chockad och tyst eller tvivla helt?! Hoppas att jag får reda på det någon gång.

Minifom

Nu har Matilda ätit Minifom droppar i en vecka. Hon har fortfarande lite magknip men hon har lite lättare att rapa och prutta numera så förhoppningsvis ska det växa bort snart. Barnmorskan trodde att magknipen kan bero på antingen att hon äter för mycket och får magknip och äter mer och får mer magknip eller att magen är lite outvecklad fortfarande.

Jag hoppas nästan på det senare och att hon snart blir färdig utvecklad.

Stora tjejen

Nu har vår lilla tjej blivit stor. Nu har hon vuxit ur nyfödd blöjorna och har de som är nr 2.

Nu kan hon följa med blicken och röra på huvudet i sidled. Hon har inte stabilitet i nacken än och kan inte fokusera blicken men snart så. Hon headbangar hela tiden och tränar nacken. När hon ligger på mage kan hon lyfta huvudet ca 1 cm innan hon måste lägga ner det igen.

Prinsessa

Morbror och moster köpte en liten skylt till Matilda. Hon kommer inte alls bli bortskämd, abslut inte. =)

Trötter

Nu ligger lillan och vilar lite. Söt.


Pluttan sover i sin spjälsäng.


Trött liten Matilda sover i sin bilstol.

Shopping dag

Idag åkte vi och morfar till Bromma Blocks för att shoppa lite på rean. Broder tipsade om att butiken Prinsar och Prinsessor hade 50% på allt i butiken. Där köpte jag ett babygym för 500 kr. Fanns inte så mycket att välja på för de hade plockat undan en del och kläderna och skorna var för stora barn. Hittade en Blixten ryggsäck jag ville köpa till Noel men Johan sa nej.

Sen gick vi och fikade lite medan hon sov. Sen började hon vakna sakta men säkert så vi började röra på oss. Gick in på Kappahl och shoppade lite kläder på rea. Alla plaggen på en ställning kostade mellan 30-50 kr så köpte en liten klänning med matchande byxor och en klänning och byxset.

Vi skulle sen in på HM:s babyavdelning men gick "vilse" och hamnade på Lindex istället. Där köpte jag en ny pyjamas eftersom hon förbrukar dem väldigt fort. Och köpte även sparkbyxor.

 

  

 

En månad! Nu fyller Matilda en månad! Det ...

En månad! Nu fyller Matilda en månad! Det har gått så himla fort. Känns som en evighet sen jag jobbade eller sov ut. Vi vägde henne hemma igår och hon vägde 3,8 kg. Hon växer så det knakar!

Ser fram emot appen. Läste på blogg.se at...

Ser fram emot appen. Läste på blogg.se att ipone appen kommer i mars förhoppningsvis. Det ser vi fram emot. Jag kan inte skriva inlägg via safari utan måste skicka sms-inlägg via telefonen. Om appen blir bra kommer jag kunna uppdatera flitigare. Det är lite svårt att få tid till datorn när hon är kinkig och vill vara i famnen hela tiden.

Stor främmande. Idag kom farfar och hälsa...

Stor främmande. Idag kom farfar och hälsade på oss. Det har hänt lite sen han såg henne sist - då var hon en vecka. Synd bara att hon inte var på sitt bästa humör. Idag har varit en kinkig dag. Det började redan igår kväll. Hon sov oroligt inatt och väckte sig själv. Och på dagen har hon sovit en halvtimme i sin spjälsäng. Lägger upp en bild på det sen.

Bröstpump

Jag har varit väldigt aktiv på Tradera nu. Det har resulterat i att vi köpt ett bärsele, en lekbåge till babysittern och en Philips manuell bröstpump. Allt till vrakpriser.

Pumpen är en räddande ängel ibland när hon sover och brösten tycker att det är matdags. Plus att Johan tycker att det är mysigt att kunna mata henne själv nu så de också får mysa lite. Så nu försöker jag pumpa ut lite till honom plus att jag om det går pumpar ut och fryser in så vi har ett lager utifall att något skulle hända, tex. att jag skulle bli tvungen att äta pencillin.

Den kommer gå varm nu så vi kan pumpa ut innan vi ger oss ut på äventyr så vi slipper offentlig amning.

Gammel mys

Igår åkte jag och pappa (morfar) över till gammelmormor och gammelmorfar för en liten mysstund. Matilda var på ganska bra humör när blöjan blev bytt och hon fick sitt lilla snack vi tog med. Hon spenderade hela fikastunden i deras famnar och såg så söt ut.

De blev så glada för att de fick hålla och gosa med henne. Och jag var glad som fick komma ut ut lägenheten en stund.

Hjärtedagen

Johan kom hem med en fin bukett och gav mig en ask Aladdin hjärtan. Gulle. Annars var dagen inte särskilt speciell. Vi tog det speciella i lördags, då gjorde jag en helstekt örtkyckling som vi avnjöt ihop.

Gudföräldrar

Lite tidigt, men nu när namnet är klart började vi tänka på gudföräldrar. Johan tyckte att Andreas skulle vara gudfar så då blev Anna gudmor. Vi frågade dem igår om de ville ställa upp och de blev väldigt glada.

De var ute och gick med henne och köpte en jättefin liten träskylt som det står Prinsessa på. Den sötaste prinsessan någonsin.

3 veckor

Nu har Matilda blivit tre veckor och två dagar gammal. Det har gått så fort!

Idag var vi på BVC och tog nya mått. Nu väger lillan hela 3,4 kg och är 51 cm. Hennes vikt och huvudomfångskurva är väldigt brant och hon är på väg upp på nästa kurva. Längdkurvan är mer plan men det var tydligen normalt det med.

Hon följer utvecklingen bra och kan följa med blicken och är rörlig. Hon tränar hela tiden nacken genom att kasta med huvudet. Jag testade att lägga henne på mage idag och hon kunde lyfta huvudet korta stunder.

Nu sitter lillan och sover i babysittern. Hon tycker om att sitta just nu på grund av gaserna i hennes mage. Vi passade på att köpa Minifom droppar på Apoteket och ska testa nu ett tag framöver och se om gaserna går bort. Hoppas på det så vi alla får sova på nätterna.

Matilda

Äntligen har lillan fått sitt namn. Vi (läs: jag) insåg att vi aldrig skulle kunna enas om hennes namn. Så vi lät lotten bestämma vilket som blev tilltalsnamn och vilket som blev mellannamn. Johan blev ganska sur när han drog Matilda.

Hon är så söt vår lilla Tildis.

Snöstorm

Just nu råder det snöstorm ute så det blir ingen promenad idag. Istället blir det mys inomhus och lite tvättande. Första maskinen är igång nu.

Grynetlåg lugnt och sov frukost när vår kära granne började borra igen. De höll på en hel kväll för någon vecka sen och har börjat på nytt igen. Stackars lillan tycker inte om ljudet. Om de inte ger sig måste vi nog trotsa vädret trots allt för att hon ska få vila.

Middagsdags

Lillan somnade till slut i babysittern så jag fick två händer fria att laga mat. Hon verkar ha lite magknip ibland så hon vill helst bli buren på i upprätt ställning så jag har gått runt med henne på höften ett tag.



Snart kommer pappsen hem så vi kan äta lite mat och mysa i soffan tillsammans.

Första natten

Igår tog vi en promenad till ICA och köpte nappar. På eftermiddagen prövade jag om hon ville ta den men hon ville inte riktigt suga. På natten provade jag igen och då tog hon den och sög sig själv lugn. Sen sov hon hela natten utom när det var dags för blöjbyten och matning. Framsteg!

I helgen ska vi prova att lägga henne i hennes vagga så kanske jag och Johan kan få sova ihop igen.

Hon växer

Vår lilla flicka växer och växer. Vi märker det inte så mycket själva men andra som inte ser henne varje dag påpekar det. Det som vi ser är att kinderna och magen blivit rundare, ögonen vaknare och hon blir starkare i nacken.


Lilla söta tjockis magen



Home alone

Idag är första dagen utan att pappsen är hemma med oss. Vi vaknade vid fem och ammade, sen ringde Johans klocka vid sex. Vi passade på att kramas och mysa lite medan hon sov, sen kom han in och sa hej då. Det var svårt att släppa taget, jag hade helst varit hemma med honom hela tiden, dels för att få avlastning men mest för att det är så mysigt att sitta ihop alla tre.

Dagen började sen med lite akutjobb. Fick ett SMS om jag kunde hjälpa till så sen satt jag uppkopplad vid datorn en stund tills vi löste problemet. Nu har jag precis ätit frukost och lillan signalerar att det är dags för hennes tredje frukost.

2 veckor

I lördags fyllde lillan hela två veckor.

Det är en så konstig känsla att det redan har gått två veckor sen hon kom. Det har varit två underbara, jobbiga två veckor fyllda av känslor och hormoner. Men jag skulle inte byta dem mot något i världen.

Nu sover hon äntligen på nätterna så jag också får sova lite. Jag attacksover två-tre timmar i stöten. Jag har nog aldrig varit såhär pigg trots att jag sovit så lite och dåligt.

Lilla Skrutt

Vårt lilla hjärtegryn är en riktig liten Skrutt, eller Prutt som hon också kallas av naturliga skäl. Hon tycker att det är jätteroligt att göra en bajskanon när blöjan kommer av. Nu har hon även börjat kissa på pappa.

När pappa skulle testa att väga henne tog vi av allt, inklusive blöjan, och då passade hon på att kissa i pappas famn.

Igår skulle vi lägga henne och vädra rumpan efter att ha precis gjort rent rumpan efter blöjbyte. Jag hann precis lägga ut filten hon skulle ligga på när hon passade på att kissa i pappas famn, igen. Vår lilla busunge.

1:a milstolpen

Nu har vi nått den första milstolpen i Grynets liv. Nu har hennes navelsträngsstump ramlat av.

Tuffing

Vår lilla tjej kommer bli en tuff liten sak. Det visade hon redan efter fem minuter. Då gjorde hon den här posen.



Hon ville bli lämnad ifred men fick inte riktigt det. Lilla skruttan.

BVC

Igår kom BVC på besök hemma hos oss. Vi gick igenom Grynets journal och vägde lillan. Hon har blivit en riktig liten tjockis nu. Hon har redan gått upp över sin födelsevikt.

Hon är så duktig vår lilla tjej.

1 vecka

I lördags blev lilla Grynet en vecka gammal. Det känns så sjukt att det redan gått en vecka.

Vårt lilla hjärtegryn.

En vecka innan Grynet gjorde entré.


Lillan och pappsen

 

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0