Sötnötter

La Oskar på golvet bredvid mig och lekte med Matilda. Då gick hon och la sig bredvid. Ingen kollade in i kameran men vad gör det.

Testade sen när hon satt upp att lägga honom mot hennes knä men det var att gå för långt tyckte hon. Baby steps. :)

Baksugen

Jag är sjukt baksugen. På en vecka har jag gjort två kladdkakor. Den jag gjorde igår onsdag blev super god. Precis lagom kladdig och seg. Den tog slut på ett dygn. Slurp sa det.

Bakar alltid kladdkaka i min gamla farmors riktigt gamla aluminium form. Dels för att formen är fin och lagom stor så kakan blir lite tjock men också för att den alltid ger bra resultat. Ska ge mig ut på loppis och sånt och leta lite nya.

Jag är så sugen på att baka lussebullar. Vill göra lussebullar med mandelmassa. Det är så himla gott. Det enda är ju att det tar tid och då är det enklast i veckan när det bara är ett barn hemma men istället har han inga fasta tider än för sömn och mat. Får se hur jag gör. Men köper nog hem alla ingredienser så får jag se.

Är även sugen på att göra mördegstartlett med vaniljkräm och biskvier. Tänk om man hade all tid i världen.

Här är receptet på min kladdkaka.

2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 msk sirap
2-3 msk Nutella
100 gr smält smör
1 dl kakao

Blanda ägg och socker poröst. Vispa i sirap och Nutellan så den "löses upp".

Vänd i alla torra ingredienser och smöret.

Häll i en bröad form. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min i 175 grader. Obs, tiden gäller för en kaka med djup på 3 cm eller mer.

Skaka på formen, kakan ska ha stannat, och prova med potatissticka. Låt svalna i formen, sen njut.

Gör ev. en frosting med Nutella eller kaffe, cream cheese och florsocker.

Nutellan ger inte så mkt smak men gör mycket för själva kakan. Har i lite sirap för smak och konsistens. Krydda gärna med t ex kanel, kardemumma, chili och/eller daim.

Ska ta bild nästa gång, om jag hinner. ;)

7 år!!

Idag, onsdag, fyller världens goaste katt 7 år. Min älskade Rosie.

Känns så sjukt mycket med sju år. Kommer såväl ihåg när vi hämtade henne, hur hon "försvann" första kvällen och när hon kom och bodde hos mig i Örebro.

Nu är hon så stor och fin. Och jag saknar att inte ha henne boende hos mig.

Ny matstol

Imorgon ska jag åka och förhoppningsvis köpa en ny matstol till Matilda. Hon vill inte sitta i sin Ikea stol längre utan sitter på en av våra vanliga vuxen stolar.

Det går i och för sig väldigt bra och bordet kommer i perfekt höjd. Men känns bättre och säkrare med en barnstol som har fotstöd.

Så jag har scannat av Blocket varje dag efter en begagnad Stokke stol. De går direkt men nu har jag äntligen lyckats få en. En som finns på lagom avstånd dessutom. Så imorgon far jag dit och köper den, om den inte är helt förstörd i skicket.

Regn, regn, regn

Idag har det regnat hela långa dagen. Och regnar fortfarande. Så det har varit en innedag.

På förmiddagen kom farmor och farfar och sa hej då. Så Matilda kom senare till dagis. Väl där var hon lika glad som alltid. Hon gick dit med tofsar i håret, något som fascinerade barnen som samlade runt henne och pillade i håret.

Efter att de åkt packade vi in oss i bilen och åkte en sväng till Vällingby. Vi gick runt lite och åt hamburgerlunch på O'Leaeys. Super gott. Sen hem igen. Oskar sov hela tiden.

Jag stannade till på Lagerhaus och köpte en massa nytt presentpapper. Har så fina och jag fick 4 st rullar à 8 meter för 100 kr. Tyckte jag var bra. Köpte lite till julklappar med och lite småsaker hem. Bland annat en krok till barnens handdukar, en tvålpump till diskmedel och en steksked. Älskar Lagerhaus.

Hoppas på bättre väder imorgon.

Nästa borta

Nu är den stora bebismagen nästan borta. Och likaså alla kilona.

Jag är just nu nere på 55,5 kg. Innan jag blev gravid låg jag på 53 kg men rasade direkt ner till 50 när jag blev gravid. Så det är lite svårt att bedöma från vad jag ska räkna.

Men jag är nöjd med 55 även om jag länge sett min målvikt som 50. Just nu är jag mest inställd på att få magen fast och platt igen. Sen vilket kilo som står på vågen gör mig inte lika mycket.

Målet är att kunna bära bikini i sommar utan att magen dallrar när jag går. Hoppas kunna ordna det.

Här ser ni en före och efter bild. Före bilden är i v 38 så jag var mycket större när han föddes i 40+5.

Jolly race

Idag, tisdag, har Jollyroom ännu ett av sin Jolly race.

De sänker priserna på olika varor varje timme under 12 timmar. Det startar kl. 10.

Skynda och fynda. Här ska shoppas julklappar. :)

Mamma make-over

Jag har beställt en så kallad färgbomb från Revlon. Det är som en blandning mellan en toning och en inpackning.

Jag velade länge mellan nyanserna 931 och 1003. 931 är något mörkare blond och mer gyllene och den andra mer kall. Jag bestämde att testa 931. Köpte även ett silverschampo från Björn Axén utifall att jag tycker det blir för gult.

Ska bli spännande att testa. Har hört ganska bra om dessa färgbomber. Jag har en så ful utväxt just nu och tänker mig att jag vill närma mig den naturliga färgen som är något mellanting mellan blond, mellanblond och musgrå.

Återkommer med ljud och bild när den testats.

Hoppas på bättring

Idag började vi ge Oskar Minifom droppar så nu hoppas vi se bättring inom några dagar.

Han får magknip med jämna mellanrum och blir stel som en pinne och gråter. Sen när det släpper slappnar han av totalt och somnar nästan in. Innan det är dags igen.

Det skär i mammahjärtat att se honom ha ont. Och det känns i hjärnan att man inte får sova. Han sover någorlunda bra liggandes i famnen men då kan inte jag sova även om jag slumrar in stundtals.

Vi testar även att hjälpa honom få ut sina gaser genom att rapa honom och genom att trycka benen mot magen så han lättare kan prutta/bajsa.

Lillens nya kläder

Oskar fick sin bröllopsklädsel idag. Han måste ju vara fin på sin moster och morbrors bröllop.

Det blev en babyfrack (babytuxedo) från Jollyroom. Han kommer bli så söt i den! Som en liten Barney från HIMYM.

Ska bara ordna något till fötterna, typ svarta mockasiner eller liknande.

Stol som stol

Idag fick Matilda sin nya pottstol. Det blev en potta från Babybjörn med ryggstöd och insats.

Hon älskar den. Lagom när pappsen visade upp den inne på toan kom farfar på besök och han blev genast invinkad för att titta.

Sen bestämde Matilda att den inte alls ska stå gömd i badrummet och tog med den ut i vardagsrummet. Där testade hon att ha den som tv-stol, satt på den och la pussel och testade även att ha den som matstol men insåg själv att den var för låg för matbordet.

Själva pottan är med andra ord en succé. Nu återstår bara att upptäcka det verkliga användningsområdet.

Vi ska inte börja på allvar än då hon precis börjat säga till att hon bajsat och kissat men det betyder inte att hon alltid vill byta blöjan. Men vi ville ha pottan hemma så hon kan sitta när hon vill så får vi testa oss fram när hon blir redo för att prova den.

Älskade barn

Idag tog jag med mig båda barnen ut och gick till lekparken så fick pappan sova lite ostört.

Oskar somnade direkt i vagnen efter att få snutta på pappas finger. Sen sov han hela tiden så jag kunde fokusera på Matilda.

Vi började i Tornparken med att gunga, hoppa studsmatta och åka rutschkana. Matilda hittade en ny vän i en äldre flicka, ca 4-5 år, som tog Matilda i hand och hjälpte henne upp för trappan. Matilda följde sedan efter henne ett bra tag vilket den äldre tjejen uppskattade. Så sött. Matilda älskar äldre barn så det är så synd att de enda vi kände med äldre barn har flyttat. Nu har vi bara vänner med jämnåriga kvar.

Till Matildas lycka var det mest äldre barn där. Hon söker kontakt med dem och försöker leka med dem. De flesta leker tillbaka medan vissa inte alls är roade.

Efter en bra stund där fortsatte vi på en promenad medan hon åt sin banan. Vi gick ner till andra lekparken och lekte lite där. Där finns lite andra "leksaker" så det är kul med variation. Till slut fick jag dra hem henne när det var dags för Oskar att äta och mina fingrar var som isglassar.

De är så fantastiska mina (våra) barn. Matilda tycker om sin bror. Han sover bäst när hon leker och väsnas. När han är ledsen kommer hon med hans napp. Idag bad hon honom att gapa och försökte kasta in nappen i munnen på honom, hon kastade den på honom utan att ta i ska tilläggas. Hon gillar honom mer nu sen han "gav" henne hennes nya favorit - en talande Pingu. Hon älskar den!

Stor främmande

Igår kom farmor och farfar upp på besök. Matilda blev så glad. Hela kvällen sprang hon runt och charmade alla. Sparkade boll, la pussel och pekade på sin djurtavla. Hon var helt slut sen.

Oskar har lite ont i magen ibland pga gaser och gråter och gnyr då. Annars sover han mest. Igår var han vaken och lugn i vissa stunder. Något som far- och morföräldrarna uppskattade. Det blixtrade med kameror mest hela kvällen.

De små sakerna

Det är lustigt det här med sömnen. Man blir så glad för de små sakerna nu. Som att han sover när vi äter eller bara sover. I natt fick jag 4-5 timmars sömn och jag är nöjd med det. Inte utvilad men nöjd.

Johan och jag har ett system just nu. Han sitter uppe med Oskar till tolv. Om han behöver äta innan dess så väcker de mig. Sen tar jag över honom och har honom resten av natten.

Jag försöker i möjligaste mån att lägga honom så att han sover själv i vaggan men det är inte alltid det går. Igår natt vägrade han det, mycket beroende på att magen spökade. Så då var det famnen som gällde, vilket innebar dåligt med sömn för mig.

Tog igen lite på dagen och sov två tinnar medan Matilda sov middag. Så skönt.

Hämtning

Idag har Oskar haft en riktig sovdag. Han har sovit hela dagen i princip. Medan Johan lämnade Matilda och åkte och handlade mat passade jag på att tvätta och sova.

På em gick vi en kort promenad i äckel regnet som avslutades med att vi hämtade Matilda första gången ihop. Hon blev så glad som vanligt. Vi fick en varsin kram. När vi satte henne i vagnen pekade hon på lillebror och försökte sen muntra upp honom när han grät. Älskade unge!

Väl hemma satt Matilda bredvid mig och Oskar när han ammade. Först läste vi bok ihop och sen satt hon lutade mot mig och tittade på Pingu. Han fortsatte sen att sova så vi kunde leka ihop vi andra tre och vaknade såklart lagom till att vi skulle äta.

Uppdatering

Matilda börjar värma upp mer och mer mot sin bror känns det som. Hon är gärna framme och tittar på honom och vill lyfta honom. Det visar hon genom att titta på oss och klämma hans rumpa och ben.

När vi byter hans blöja står hon gärna bredvid och tittar på. Så vi brukar ge henne små uppgifter som att hålla hans strumpor eller napp för att hon ska känna sig delaktig.

Igår frågade jag om Oskar fick en puss när jag höll fram honom varpå hon tog ut sin napp och måttade en puss. Hon vill bara pussas på munnen så hon var inte helt nöjd med att få pussa hans panna. Men oj vad våra föräldrahjärtan smälte.

Hon är fantastisk vår dotter.

Jag har slagits av hur tung och stor hon faktiskt är. För en vecka sen kändes hon "liten" och "lätt". Nu kan jag knappt lyfta henne och att byta blöja på henne är som att, citat Johan, byta blöja på en vuxen i jämförelse med hennes bror. Så jag måste intala mig själv att hon är stor men samtidigt är hon väldigt liten. Får inte glömma att hon måste få vara sin ålder.

Återbesök

Igår var vi på återbesök på sjukhuset med Oskar. Han hade gått upp 24 gram sen vi åkte. Känns så sjukt lite, men ack så positivt.

Han fick ta PKU prov i handen. Det kom inget blod. Fattar inte hur det är möjligt men hon lyckades till slut med "våld" klämma fram tillräckligt. Sen gjorde vi hörseltest som var utan anmärkning.

Imorgon kommer Matildas barnmorska hem till oss för att undersöka och skriva in honom på BVC.

Han bara sover och sover just nu. Det är sjukt lyxigt men kan samtidigt inte helt slappna av i sinnet. BM igår tyckte han var lite gul plus att han inte hade något blod. Ska se till att Rita kollar hans färg ordentligt imorgon för det är det ingen som har gjort riktigt. Så kan jag stilla mitt sinne och njuta fullt ut av tystnaden och vilan.

Nu är vi fulltaliga

Igår kom Matilda hem igen. Som jag saknat henne. Jag grät floder när jag fick pussar och kramar från henne.

Hon är intresserad av Oskar men lite avvaktande. När han gråter vill hon ge honom hans napp och går fram till vaggan och pekar när han låter.

Vi turades om att ta hand om Oskar och leka med henne. Hon var lika sprudlande glad som vanligt. Nattningen tog tid för hon ville ha koll på honom. Hon kunde sova hela natten trots att han låg i rummet bredvid.

Hoppas att detta kan hålla i sig!

Hemma

Idag kom vi hem från BB.

Det är betydligt mycket tidigare än sist. Då låg vi kvar i två nätter, nu bara en. Men istället har vi nu dels en bebis som inte väger för lite och dels mer rutin. Amningen rullar på och vi kände oss lite klaustrofobiska i hotellrummet så då var det skönt att komma hem till sitt eget.

På morgonen hade vi tid hos barnläkaren som undersökte Oskar och allt såg bra ut. Vi ska tillbaka på återbesök på onsdag för PKU mm. Pappa kom och hämtade oss och körde oss hem.

Väl hemma tog vi det lugnt och hängde runt. Oskar sov i bilstolen i två timmar och så vi kunde äta lunch i fred och sen passade vi på att äta middag medan han vilade igen. Vi skypade med farfar och farmor så de fick se honom "live" och tog en kort promenad. Det kändes lagom som en första dag hemma.

Nu på kvällen stannade Johan uppe med honom då han inte ville ligga i vaggan själv. Jag gick och la mig och fick några timmar sömn.

Imorgon kommer vår stora älskling hem. Vi är spända för att se hennes reaktion och för att se hur vår nya familj ska hitta sina rutiner.

Lika som...

Här syns hur lik han är sin syster när hon var en vecka gammal.

Så kom han till slut

Inatt kom han äntligen. Vår lille son.

Värkarna drog igång vid 23 och strax efter 3 var han ute.

Nu vilar vi upp oss på hotellet och Matilda myser hos morfar och mormor och hennes bästa vän Rasmus.

Härlig familjedag

Idag har vi haft en härlig familjedag ihop med en massa mys och skratt.

Matilda vaknade vid fem och ropade efter pappa. Jag och pappan turades om att vila/sova på morgonen.

Vi hade tvättstugan idag då det var tvättdag på dagis. Så skönt att få allt torrt direkt. Passade även på att tvätta våra lakan. Ska bli mysigt att krypa ner i en nybäddad säng.

Vi har haft så mysigt ihop. Hela förmiddagen spenderades inne med att spela fotboll, lägga pussel och titta på barnprogram. Medan Matilda sov tvättade jag allting. Sen följde hon med ner och hämtade det. Hon är så duktig på att hjälpa till att köra fram korgen och lägga ner i påsarna.

På eftermiddagen gick vi ut till lekparken en stund och sen en kort promenad innan vi gick hem och la mer pussel och spelade fotboll. Hon fick en tidig julklapp via Tradera i form av fyra knoppussel som hon älskar. Så söt vår underbara dotter.

Envis liten sak

Vår lille son är en envis krabat. Han har det för skönt där inne tydligen.

Idag var jag på Danderyd och gjorde ett sista ultraljud. Min BM tyckte vi skulle göra ett tillväxt bara för att se att allt stod rätt till och att det fanns tillräckligt med vatten. Och det gjorde det. Allt såg bra ut. Han är -8% mot genomsnittet nu och är uppskattningsvis 3,3 kg. Medel är 3,5 vid BF.

Matilda var -8 vid hennes tillväxt ultraljud så vi får inte större barn än så. Skönt kan jag tycka. Tackar mina gener då jag antar att det är de som styr över just det. ;)

Men nu håller vi tummar och tår för att han behagar komma ut i helgen. Mycket för att Matilda börjar bli mammig efter all tid vi spenderat ihop och dels för att farfar och farmor kommer upp nästa helg och då vill de ju gärna träffa det senaste tillskottet. Och vi med!

Dags nu, snälla

Nu tycker jag att vår lilla kille ska komma ut. Jag börjar få slut på projekt att sysselsätta mig med.

Igår tog jag fram min nya vän symaskinen och bekantade mig. Den var riktigt härlig att använda. Medan körde jag en rengöring av diskmaskinen och färgade om svarta kläder.

Idag har jag hittills tvättat en maskin och smort in våra skinnjackor. Nu står sko och väsksnörjning på schemat.

Fredag!

Äntligen är det fredag.

Började dagen med att göra knäck. Blev kanske lite för seg men smaken var god och brände inte kastrullen.

Sen åkte jag och lämnade in bilen på tvätt och gick hem till min mormor och fikade. Efter det blev det en snabbtur till Maxi. Köpte bland annat lite glögg och gott surdegsbröd.

Väl hemma vilade jag en stund i soffan innan jag hämtade upp Matilda. Vi gick till lekparken vid Lötsjön en stund innan vi gick hem för att mysa ihop.

Nu är det fredagsmys med familjen följt av en härlig helg ihop.

Ledighet

Denna vecka har jag varit ledig. Ledig från jobb och med Matilda på dagis har jag haft dagarna fria.

I måndags städade jag lägenheten. Dammsög och dammtorkade allt. Passade även på att möblera om i vardagsrummet och städade under soffan. Sen på kvällen ställde vi tillbaka allt. Efter städningen åkte jag till Maxi och storhandlade innan jag hämtade Matilda. Det ösregnade och var full storm så vi gick raka vägen hem.

I tisdags var jag i Bromma blocks med Anna och Agnes. Agnes fyllde ett år då. Vi shoppade lite, åt god lunch och lekte i lekrummet. Jag var helt slut på eftermiddagen och la mig och vilade innan hämtning.

På onsdagen åkte jag, Anna och Agnes till Ikea och spenderade förmiddagen där. Sen hade jag tid hos BM. Hon trodde att lillkillen låg rätt nu men med huvudet väldigt långt ner. Vilket kan förklara varför jag har ont i ljumskarna och höfterna. Hämtade favorit tjejen och gick förbi lekplatsen på vägen.

Idag torsdag vilade jag och pappsen efter lämningen. Pappan är hemma från jobbet med feber. Sen gick jag upp och gjorde saffrans biscotti. Blev super goda! Sen hade jag lunchdejt hemma hos Johanna och Inez. Hann hem en kort stund innan hämtning. Så gick vi till lekparken och fördrev ytterligare en halvtimme där.

Imorgon står knäck på tapeten. Sen lämna in bilen på tvätt vid elva och då passa på att hänga hos min mormor en timma medan de jobbar på den. Sen vila innan vi tar helg.

Jag hoppas att killen kommer ut i helgen eller senast början av nästa vecka. Vill börja beta av de där jobbiga första månaderna så vi kan bli en stor familj på riktigt. Och nu när julbaket är klart är jag ännu mer redo. :)

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0