Dopet

I nästa vecka ska jag försöka leta efter bra erbjudanden på dricka till dopet. Ska läsa lite massreklam. Vi börjar bli klara med förberedelserna. Någon gång i helgen ska vi prova dopklänningen så att den inte är för liten. Sen ska den in på kemtvätt.

Mamma ska göra tårtor till dopet, jag har gjort pajer och mormor gör kuvertbröd. Så skönt att få lite hjälp. Sen ska vi bara göra lite sallad. Och om jag hinner ska jag göra lite småkakor, mest för att detär så kul att baka. Jag köpte hem jordnötssmör för typ en månad sen för att göra peanutbuttercookies men har inte fått tid till det än. Snart kanske.

Lite tips på presenter är: (dop)smycken till Matilda, börja-äta-kit, pengar till hennes framtida sparande, böcker, visböcker/cd-skivor. Den som vill kan köpa mer förbrukningspresenter som kläder (stl 62 och uppåt), myggnät till barnvagn eller spjälsäng och liknande.

Uppdatering

Som vanligt "hinner" jag inte med att uppdatera så mycket som jag skulle vilja. Vi hade det underbart i påsk, och den här veckan har jag och Matilda försökt vara ute så mycket som möjligt.

I onsdags var vi på första mammapromenaden. Det var kul att ha några att gå och prata med. Efter promenaden satte vi oss och tog en fika ihop. Ser fram emot många fler såna dagar.

Igår hjälpte vi morfar handla lite och köpte snygga skor till mig. Sen tog vi en promenad till Huvudsta och supergravida Caro. Bara två veckor kvar nu så hon är så stor och fin. Matilda charmade som vanligt. Någon som inte gillade henne var Tetris, deras katt. Han fräste åt oss och sen åt mig. Han kommer nog bli väldigt glad över en egen bebis snart. Eller inte.

Mammapromenad

Imorgon ska vi på promenad med mammorna från mammagruppen. Vi har ingen mammagrupp inbokad så vi bestämde sist att de som vill samlas vid Gröna stugan och tar en promenad ihop och kanske en fika efteråt. Så nu hoppas jag bara att det är sol imorgon.

Ska bli kul att komma ut lite med mammor. Nu ska vi bli en mammamaffia som vi sett förut när vi gått själva. :)

Förkylda

I torsdags blev lilla Matilda förkyld. Hon har snuva, hosta och nyser. Men har ingen feber och än så länge är hon inte täppt i näsan. Vi ger koksaltdropppar tre gånger om dagen nu och hoppas att det räcker. Jag börjar bli bättre från min och har i stort sett bara lite snuva kvar, men pappa har en retlig hosta.

Snart kanske vi blir friska igen. Hoppas.

Hemma igen

Igår kom vi hem igen från en underbar påskhelg hos farmor och farfar. Matilda charmade dem totalt med sitt bredaste leende och en massa joller. Vi stannade på vägen och träffade min farmor och farfar och faster med familj.

Helgen har gått i solens och matens tecken. V har ätit god mat, njutit av lite "ensam"tid bara vi två och njutit av att vara lediga.

Påsklov

Nu sitter vi i bilen på väg ner till Småland för att fira påsk med Matildas farmor och farfar. På vägen ner ska vi stanna hos min farmor och farfar och ta en bensträckare och låta Matilda amma och få blöjan bytt. Det blir ganska lagom att åka två timmar och sen äta och sen får vi se vart nästa stopp blir, kanske i Kisa om vi hittar en bra mack eller liknande.

Där nere hinns det nog inte med mycket bloggande, det får vi ta vid när vi kommer hem sen. Så Glad påsk på er alla!!

Födelsedagspresent

Känner mig duktig som redan köpt födelsedagspresenten till Johan. Jag var tvungen att handla ganska snabbt och visste om han verkligen ville ha det så jag var tvungen att fråga honom.

Så nu har han fått biljetter till NHL premiären i höst, han ska få se Rangers mot Los Angeles i Globen i oktober. Får se om det är jag som får hänga med eller om det blir en killkompis. Jag hoppas på mig - vill se hunken Henke Lundqvist. Mums!!


Källa: King Magazine

Godnattsaga

Jag köpte boken "Snipp snapp snut" med klassiska godnattssagor. Den innehåller sagor som Guldlock, Snövit och Rödluvan. Så nu ska vi börja läsa godnattsagor till henne så får vi se vilken hon fastnar för sen.


Källa: Bokus

Däckad

Igår däckade lillan på eftermiddagen efter att vi gjort ärenden och suttit i solen. Hon sov när pappsen kom hem och vaknade när vi ätit klart och somnade direkt på hans axel. Vi fick väcka henne med ett blöjbyte för att få i henne lite mat.

Hon fick en Alvedon av mig vid femtiden när hon grät otröstligt och inte ens ville äta. Kanske var det den som gjorde henne så trött. När hon somnade för natten vid elva sov hon till halv fem i ett sträck.

Vaccination

Igår vaccinerades Matilda. Hon fick två sprutor i låren. De gjorde ont och hon grät när hon fick dem men sen lugnade hon ner sig och kunde somna i vagnen.

Efter det gick jag och fyra andra mammor ut och åt lunch i solen. Så himla mysigt. Ser fram emot nästa träff.

Vaccinering

Nu ska vi iväg på mammaträff på BVC, där ska vi diskutera utveckling och hur man kan stimulera den. Efter det ska hon få sin första vaccinationsspruta. Jag hoppas att hon inte blir sjuk eller kinkig av den nu när vi ska ner till farmor och farfar och fira påsk.

Uppdaterat hur det gick när vi kommer hem.

Sömn

*ta i trä* Så sover hon mycket bättre numera. Hon ligger i famnen och slumrar till och vid halv tio/tio brukar vi kunna lägga henne i vaggan. Sedan sover hon minst tre timmar i ett sträck. Efter det kan hon vakna en gång i timmen.

I natt sov hon väldigt bra. Hon sov först 4½ timme, sen en timme och sen sov hon 3½ timmar till, och sen en timme till. Det är super bra för att vara henne och det innebar att jag bara behövde gå upp fyra gånger på natten. Sen betydde tyvärr inte det att jag sov bra för det. Min förkylning gör det svårt att komma till ro och jag har svårt att sova också. 

3 månader

I lördags blev vår lilla tjej hela tre månader och hennes utveckling är fenomenal. För tre månader sen var hon bara ett litet knyte och nu kan hon så himla mycket mer.

Hon kan sitta upp med stöd runt om.
Hon kan hålla upp huvudet sittandes och korta stunder liggandes på mage.
Hon kan följa saker med blicken.
Hon kan, oftast, ta handen till munnen när hon vill.
Hon kan ställa sig upp med hjälp men sätter sig sedan på knä. Men det är den roligaste leken.
Hon ler när man ler till henne.
Hon kan ligga och skratta för sig själv.
Hon "pratar" med allt och alla.
Hon älskar att följa sin Mumin mobil. Just nu är favoriterna Lilla My, Sniff och Stinky. Men Snorkfröken är rolig hon med.

Hon är så bedårande söt att hjärtat smälter när hon ler vår lilla Matilda.

Glader

Matilda är så glad numera. Hon sover mycket bättre på nätterna. Oftast vaknar hon en gång i timman men så ibland kan hon sova typ tre timmar i sträck. Hon vaknar mellan 8:15-9:00 med ett stort leende på läpparna. Det kunde vi inte tro för en månad sen när hon bara grät och var kinkig.

När man ler mot henne svarar hon med ett urgulligt tandlöst leende som gör att hjärtat smälter. Hon är verkligen den sötaste lilla prinsessan.

Ute på stan

I torsdags var vi inne i stan för första gången. Vi åkte buss och tunnelbana för första gången och hälsade på mitt jobb. Vi åkte bussen till Odenplan och fikade på kontoret sen gick vi därifrån ner till butikerna på Birger Jarlsgatan och NK och hälsade på där.

Matilda skötte sig exemplariskt. Hon sov i stort sett hela tiden vi åkte färdmedel. Hon vaknade när en skolklass kom på bussen och sprang in i vagnen och väsnades men hon sa ingenting. Sen sov hon promenaden på stan.

Det var kul att träffa alla igen, men det hade hänt mycket. I stort sett alla butikschefer har sagt upp sig och även hon som har mitt vikariat har sagt upp sig. Får se hur det ser ut när det är dags att återvända.

Sjukstuga

Jag fick en allergisk reaktion i torsdags som sen utlöste en förkylning så nu är jag helt förstörd. Min näsa rinner, huvudet dunkar, jag nyser konstant och det känns som att jag sväljer ett rivjärn och är yr. Johan är också sjuk, men han har redan kommit fram till hoststadiet.

Så ikväll ska jag och Matilda ha lit girlsnight medan Johan går på fest. Jag har ingen ork för fest idag.

Förskola

Känns väldigt tidigt att börja tänka på förskola/dagis redan nu men i Sumpan kan man ställa sig i kö från 3 månader, vilket Matilda blir på lördag. Vi diskuterade detta på träffen idag och Rita sa att man kan ändra sina val under kötiden så nu har jag suttit och ställt oss i kö. Valde de fem förskolorna som ligger närmast oss så det inte blir en lång promenad varje morgon.

Samma säng

I natt var andra natten i rad som jag och Johan sov i samma säng. Det har vi inte gjort sen de två veckorna han var hemma med oss. Matilda har legat i sin vagga inne i sitt rum och så har vi haft hennes dörr öppen ooch vår på glänt så jag kan höra när hon bli ledsen och vaknar. Igår natt vaknade hon ungefär var tjugonde minut men inatt var det lite längre intervall. Jag tänkte att jag ska ha ett anteckningsblock vid sängen och notera vilka tider jag går upp till henne så jag kan se exakta tider mellan vakningarna.

Hon är så duktig nu och äter bara en gång på natten. Hon äter kvällsmål vid 19-20 när jag går och lägger mig sen äter hon inte igen förrän mellan 3-5 på natten. Sen sover hon vidare och äter igen mellan 7-8. Sen tröttnar hon på att sova vid 9 så då går vi upp och äter frukost så somnar hon om igen.

Mammaträff

Nu är vi hemma från mammagruppen. Det var roligt att träffa andra och höra deras historia och deras barns utveckling. Det var en del barn som var födda i dagarna runt Matilda och några yngre.

De flesta mammorna verkar vara mellan 25-30 år vilket är trevligt eftersom det är lite lättare att umgås med någon jämnårig. Vi kommer att ha mammagrupper på BVC varje vecka fram till juni med fokus på olika ämnen. Sen är i alla fall min förhoppning att jag och Matilda ska hitta lite lekkamrater. De som hade barn närmast Matilda i ålder bodde en bit bort, dvs Mariehäll och Rissne. Men med lite planering funkar allt.

Matilda var en liten ängel där. Många barn var lite kinkiga och gnälliga och hon hade också en liten period. Men mest satt hon i mitt knä och tittade sig omkring, flörtade lite och stirrade på bebisen bredvid. Han hade massvis med hår så han såg inte ut som hon själv.

Ser redan fram emot nästa vecka.

Mammaträff

Nu ska vi iväg på vår första mammaträff på BVC. Hoppas att det finns lite mammor som är någorlunda jämnåriga med mig. Det ska vara nio barn alla födda i januari och februari och någon enstaka i mars. Ska passa på att ta en vikt och längd på Matilda när vi ändå är där.

Uppdaterar hur det var sen.

Förkyld

Jag håller på att bli förkyld och jag hoppas hoppas att lilla stumpan slipper det. Vill inte att hon ska täppt i näsan så hon får svårt att äta. Än så länge har jag bara lite snuva och lite ont i halsen så jag hoppas att det går över utan att bryta ut.

Kan hända att det bara beror på sömnbrist och att det blir bättre med lite sömn i helgen.

Regn

Det var så soligt och fint alldeles nyss så vi skulle ta en liten promenad innan Nahal kommer. Jag skulle bara låta henne vakna från sin tupplur först. Men det blev inte så för istället kom det en massa regn. Det gick så fort. Nu vaknar hon snart så vi ska gå ut och köpa lunch, blir sushi idag. Mums.

Plostrar

Idag ska vi träffa ploster Nahal för lite lunch och film. Jag och Nahal älskar Men in tights så den ska vi ha lite nostalgi med samtidigt som vi säger alla repliker. Johan vägrar se den filmen med mig just för att jag säger replikerna och för att jag kollar på hans reaktioner på skämten.

Imorgon kommer ploster Helena upp på första besöket. Vi sågs sist helgen innan Matilda bestämde sig för att göra entre. Var ju lite komiskt med tanke på att hon var så rädd för att behöva skjutsa till sjukhuset och jag sa att det är långt kvar. Vi ska ut och promenera om vädret tillåter annars blir det bara fika och kanske lite shopping. Får se vad Matilda tycker om den idén.

Sömntuta

Nu sover lillan i vaggan. Hon verkar ha blivit utmattad efter att ha tittat på de andra barnen. Hon har sovit i snart två timmar. 

Idag har vi haft en lite jobbig dag med en massa kräks. Hon har haft uppehåll i en vecka och knappt kräkts något men så idag kräktes hon ner tre ombyten kläder på både henne och mig. Lilla skruttan, det skär i hjärtat när hon kräks en massa och sen gråter förtvivlat.

Öppna förskolan

Idag kunde jag och Lina äntligen träffas, femte gången gillt. Vi gick till öppna förskolan ihop vilket var väldigt smidigt med tanke på att den ligger precis runt knuten.

Vi var där i typ 1½ timme. Det var vi två och en till mamma med hennes dotter. Båda hennes dotter och Hugo var ett år och sen kom två barn till på typ 10 månader. Så Matilda var verkligen minst på alla sätt. Men hon skötte sig exemplariskt. Hon var väldigt nyfiken på den andra tjejen och följde henne med blicken. Efter en stund där somnade hon i min famn och jag kunde lägga över henne i insatsen och så sov hon där i nästan en halvtimme. Sen ville hon inte missa mer.

Lina var en väldigt rolig famn att vara i. Matilda skrattade varje gång Lina pratade med henne eller höll i henne. Vilket inte var så mycket med tanke på att Hugo inte satt stilla mycket och att han inte skulle bli svartsjuk.

Dit kommer vi verkligen gå sen när Matilda blir äldre, så himla smidigt och trevligt folk där.

Supporter

Idag åkte vi och hälsade på min mormor och morfar. Eftersom morfar är inbiten AIK-are fick Matilda inviga sin nya humledräkt. Den är så sjukt söt, med tentaklar på huvudet, vingar på ryggen och Buzz buzz under fötterna. Jag har en känsla att Andreas kommer att sno den här lilla dressen den dagen han får en liten. 

Här ligger hon och vilar lite innan vi åkte dit. Nu sitter hon och sover i bilstolen. Hon har inte vaknat än sen vi kom hem.


Ensamtid

Vet inte riktigt hur jag ska klara mig själv i fyra dagar när Johan är bortrest. I veckan hade jag henne i nästan tjugofyra timmar och höll på att bli galen. Det jobbiga är att även om hon sover på nätterna så gör hon ljud ifrån sig och håller på att vakna typ var tionde minut. Då måste man vara snabb och stryka henne över huvudet så hon somnar om. Om hon vaknar blir hon ilsken och så får man börja om med hela nattningen.

Hon har sin vakenperiod från klockan 12 på natten tills morgonamningen, sen kan hon oftast somna om och sova till 9-10 tiden. Äta en gång till och sen ibland somna om igen.

Babyshower

I lördags hade vi babyshower för Caro. Det var en överraskningsfest så vi samlades utanför och ringde sen på dörren. Stackarn fick en liten chock. Erik hade lurat henne och sagt att han skulle handla och gick hemifrån en halvtimme tidigare.

Vi hade lite frågesport och körde garnleken igen. Sen målade vi bodysar. Vi åt mycket gott, som vanligt när tjejer är inblandade blir det fokus på efterrätterna. Ankie gjorde en smörgåstårta, Sophie brownies, jag gjorde en citron och vitchoklad cheesecake och Caros jobbarkompis en fransk chokladkaka. MUMS!!

Jennie gjorde en fantastisk blöjtårta som blivit legendarisk. Den var så himla fin. Sjukt bra jobbat.

Dålig uppdatering

Jag är väldigt dålig på att uppdatera. Jag gör allting med mobilen och sitter knappt vid datorn längre. Och när jag väl tänker sätta mig vill Matilda ha uppmärksamhet. Vem kan säga nej till ett sånt litet charmtroll?!

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0