25-års fest

Igår var vi och firade Tommys 25-års dag, i efterskott. Han hade hyrt Tender bar på Regeringsgatan och Johan och Ted spelade lite akustisk musik. Var väldigt trevligt. Inledde kvällen med middag på O'Learys med bror och vänner. På festen var en hel del folk från högstadiet som skapade lite blandade känslor. Var roligare att prata med vissa än andra. Hade ju hoppas lite att om en reuinon skulle bli av så skulle jag vara smal, snygg och framgångsrik (som alla andra drömmer om). Istället var jag snygg, gravid och någorlunda framgångsrik (inte monetärt direkt)

Idag blir det tjejfika, kanske barnvagnshopping och en massa gos med Rosie och Tetris.

Navelludd

Idag såg jag en "ny" sak i spegeln. Min navel är på väg utåt och bli en utåtnavel. Känns lite sådär om jag ska vara ärlig. Hoppas att Johan klipper strängen kort om han gör det. Har alltid gillat en inåtnavel dels för att jag hade chansen att göra en piercing fast jag aldrig tog chansen och dels för att det blir slätt i tajta fodral.

Så sött

Mamma köpte lite småsaker på jobbet bland annat en pytteliten body. Den ser ut som något i Nasses storlek. Helt sjukt att tänka att lilla Grynet kommer rymmas i den lilla. Och att lilla Grynis är så liten. La bodyn på Johans mage och det såg så himmelsens sött ut.

Babyshower planering

Nu har jag lagt en stor order från Panduro på textilfärg och tillbehör. Fanns hur mycket sött som helst och skulle enkelt kunnat handla för det dubbla. Men lyckades hålla mig lite i skinnet.

Det här är några saker som fick följa med hem.

Kliché spöke 5x5,5 cmKliche högerhand 6x7 cmKliche lejon 7x9 cmKliche ludd. monster 7,5x8 cm

Vecka 25

Imorgon går jag in i vecka 25. Det har gått så fort!

Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket.

Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna.

Första snön och julkänsla

I veckan kom den första snön och stannade nästan hela dagen. Synd att det blåste så mycket, jag kunde inte se något när jag var ute och gick. Men det var så mysigt. Det är något så romantiskt och rofyllt med snö och snöfall. Johan tycker jag är lustig som avskyr kyla men älskar snö - men sån är jag.

Jag var nästan på väg att sätta på min jullista på Spotify men så kom så mycket annat emellan. Jag fick en stor touch av julkänsla. Var lite roligt att jag skickat ut inbjudningarna till julmiddagen dagen innan.

Det känns lite som att det vore slutet av november istället för oktober. Jag börjar längta till julen nu. Jag vill ha ljusstakar, julgran och alla lukter som hör julen till. Jag älskar att köpa julklappar och slå in paket och försöka komma på rim även om ingen annan gör det. Måste få till en tripp till Panduro så jag kan köpa saker att göra julkort av.

Shoppinghelg

I helgen har Johans föräldrar hälsat på och bott hos oss. Vi ses inte så ofta på grund av avståndet så det är trevligt när vi väl ses.

I lördags var vi inne i stan och letade skinnjacka till Johans pappa och tog en fika på Café Kladdkakan. Hade väldigt flyt. Caféet var fullt men så såg jag Annika och försökte få kontakt med henne så jag kunde hälsa då tittade Vickans huvud fram. Så jag gick dit och hälsade och vi fick ta över deras bord så jag avnjuta en god kladdkaka. Mums! På kvällen gick vi ut och åt på Gusto. Maten var inte fantastisk men vi lyckades ha trevligt ändå.

På söndagen åkte vi till Barkarby och köpte nya lampor på Bauhaus, beställde en ny kaffekokare och sen en tur till outleten. Där hittade vi äntligen skinnjackor och Johan shoppade loss ordentligt till sig själv. Sen åkte vi hem på fika till Andreas och Anna och gosade med underbara Nova. Kvällen avslutades med middag hemma hos oss.

Kommit till insikt

Igår hade vi middag hemma och samlade båda föräldraparen. Så det blev en del barnprat, såklart. Och gissningar på kön. Enligt vissa har jag tydligen en pojkmage, dvs. inte så bred. Men den är inte heller som en kula på magen så det talar lite emot.

Sen på kvällen låg jag och Johan och pratade och jag frågade vad han tror nu, om han hade ändrat sig. Han har trott ett tag nu att det är en flicka därinne. Nu visste han inte riktigt, kanske pojke. Det var då jag kom till en insikt till varför jag tror på pojke. En ganska hemsk insikt men jag skyller på det undermedvetna. Jag kom att tänka på att jag nog tror att jag tror att det är en pojke för att då är jag inställd på det och blir bara glad om det blir en flicka istället. Om det hade varit tvärtom är jag rädd för att jag skulle bli besviken. Sen vet jag att när dagen väl kommer och vi ligger där på BB med vårt barn så kommer vi vara lika lyckliga oavsett kön så länge det är välskapt och friskt.

Ny garderob

Jag är i stort behov av en ny mamma-anpassad garderob. Jag är just nu nere på endast på par jeans. De kan jag bara ha för att det är stretchjeans. Köpte ett par på Forever 21 nu för $ 9,50. Kan vara det bästa och mest prisvärda köpet jag gjort.

Jag behöver gå ut och prova riktiga mammabyxor. Har skjutit på det dels för att jag tycker att de är så otroligt fula och dels för att jag inte vill köpa ett par som jag växer ur direkt. Men som det är nu har jag snart inget val. Provade ett par jeans som förut varit ganska stora i midjan men det fanns ingen möjlighet att få igen dem nu.

Min garderob just nu består mycket av vardagsklänningar och leggings, stretchjeans och jeans-leggings. Men snart kommer det att bli för kallt för klänningar så då är det väl dags att se sig om på mammaavdelningen.

Någon frivillig som ställer upp på en shoppingrunda?

Önskelista

Kollade på en massa serier igår, passade på när Johan ändå var borta. Men efter ett tag blir man utslängd från spelaren så då passade jag på att göra lite nytta. Jag packade ur det sista ur resväskan, plockade och städade lite pappers- och reklamhögare. Vet kläder och stoppade in i garderoben. Sen började jag skriva på en inbjudningslista till julmiddagen och det ena ledde till det andra så jag började smått knåpa på en önskelista.

I år har vi sagt att vi bara ska köpa "bra-ha-grejjer" mycket eftersom det inte känns så värt det att lägga pengar på tv-spel och sånt när vi vet att vi inte kommer att ha någon direkt användning för det. Istället blir det mycket önskemål om saker till bebisen men sa även att vi ska skriva en liten enskild lista också. På min lista i år står värmedyna högst upp på listan. Min värmedyna börjar sjunga på sista versen, sladden glappar väldigt så jag vågar aldrig lämna kontakten i numera utifall att den ska ta eld.

Ingen vila, ingen ro

Det är så Grynet vill ha det. Igår var han/hon arg på mig. Så fort jag satt stilla fick jag hårda bestämda sparkar. Märktes extra mycket när jag pratade i telefon och gick runt en massa tills dess att radioskugga drabbade mig och jag satt mig ner. Då kom de välbekanta sparkarna och ville mana på mig att gå mera.

Jag tror bestämt att det är en liten slavdrivare därinne. Den lilla har nog aldrig varit så lycklig som när vi var i Chicago och gick hela dagarna. Då var det sovstund hela tiden.

Köldknäpp

Igår sattes äntligen våra element på. Vilket lycka! Jag gick och kände på dem och alla är nu härligt ljumma. Synd bara att det drar in svinkall luft precis bakom så resultatet blir ungefär +/- noll.

Trodde knappt mina ögon imorse när jag som vanligt gick och kollade av termometern. Den visade på -0 grader idag. Första dagen med minusgrader. Och det kändes verkligen ute. Frös apmycket, snart dags för dunjackan att komma fram ur garderoben.

Var är min värme?

Är så otroligt baksugen. Gjorde en kladdkaka i helgen med nougatsås i. Smakade inte så mycket nougat men var god ändå. Det är skönt att baka för då värms vår annars iskalla lägenhet upp.

Så jag passade även på att göra en söndagsstek i ugnen för att få värme. Vår förening har inte satt igång våra element än så det är svinkallt överallt utom i badrummet där golvvärmen går för fullt. Vill ha värme, nu!

Halv åtta hos mig

Vi kollade på Halv åtta hos mig igår. Det är ett roligt program för det är alltid något jag känner att jag vill prova. Han som höll i det igår var så rolig. Det var en vegetarian med som åt skaldjur så han hade gjort en egen huvudrätt till henne. Men i aptitretaren hade han lagt i kalvkött vilket han inte sa. Hon frågade om det var kött i och fick svaret "halvt om halvt" men att det var "bra kött i", som om det gjorde skillnad för henne.

Bebiskläder

Satt och kollade på bebiskläder förut och vill bara köpa allt för det är så gulligt. Måste lägga beställning på vita bodys till baby showern. Det kan bli farligt det här. Men ska försöka hålla mig till efter jul och se hur mycket bebiskläder vi får i julklappar först och sen börja shoppa.

Mvc möte

Idag var vi på vårt andra MVC möte med dr Åsa. Tog lite nya prover som alla visade bra värden. Men ska börja äta järntabletter igen. Blev lite dålig av dem förut men kanske går bättre nu. Hoppas det. Har även lyssnat på lillens hjärtljud och mätt magen. Allting såg så bra ut och vi ligger helt enligt kurvan.

Blev frågade om sjukhus idag så vi (läs: jag) valde Danderyd. Tur att jag pratat igenom det med Lina och mamma annars hade jag inte förstått skillnaden på BB Stockholm och Danderyd. Men vi valde vanliga Danderyd för där finns hotellet plus att det är bra om det blir en vardag för då kan mamma komma på stört om det behövs.

Nu vill jag att den lilla ska komma ut. Vill se vad det är för en personlighet därinne. Än så länge vet jag bara att det är en karatekid.

Vardag igen

I fredags landade vi efter en lång flygresa. Vi blev flyttade till en nödutgång så det var bra med plats för benen. Istället fick vi en ca sju månaders övertrött baby som skrek. Väl hemma stupade vi i säng och sov igen lite timmar. Resten av helgen har varit väldigt lugn. I fredags kväll var jag på Ladies night med mamma, svägerska mfl. Var roligt, bättre än förväntat. Grynis diggade med så det är antingen en tjej eller gay därinne.

Resan har varit fantastisk, se bilder här.

Har inte riktigt kommit ikapp med sömnen än. Har inte sovit en hel natt på två dagar. Är inte trött på kvällen utan ligger och vrider och vänder mig i sängen och somnar först vid tre snåret. Hoppas på att kunna somna i natt, saknar sömn!

En ny morgon gryr

Vi kom i säng vid midnatt igår efter att ha spenderat kvällen på United Center. Det är första gången Johan har passat in. Han satte på sig sin Blackhawks tröja och gick runt som en liten pojke i en godisbutik. Överallt var det Blackhawks tröjor, sportsnack och öl. Man kan säga att det var hans paradis. Synd för honom att det var mitt Detroit som vann.

Nu ska vi snart iväg och äta god frukost. Har hittat min favvo. Youghurt och jordgubbsparfait och bagel på Corner Bakery. Så gott. Müslin är rostad i socker och kanel. Efter det ska vi bege oss till zoo och titta på alla söta djuren.

Prognosen för idag är sol och 26 grader vid lunch.

Äntligen semester

Nu är vi framme i Chicago och det är helt fantastiskt. Det är 25 grader varmt och sol. Igår var vi båda helt slut efter flygresan. Jag kunde inte sova någonting på planet, dels pga sätena men också för att jag fick springa på toa hela tiden. Tur att jag satt i gången och nära toaletterna. Vid klockan åtta (usa-tid) somnade vi enkelt och sov i elva timmar så nu är vi inställda på USA tid.

Idag har vi varit ute och gått hela dagen. Det har verkligen varit underbart. Vi gick längs vattnet i solen och njöt. Sen gick vi runt och tittade på fina hus och har ätit god cheesecake på Cheesecake Factory. Mums, men oj så mättande.

Det är tur att vi bor så centralt som vi gör eftersom jag måste springa tillbaka till toan konstant. Är lite tröstlöst att direkt efter att jag gått på toa och gått i fem minuter behöver jag gå igen och igen. Bara att stå ut antar jag.

Chicago, baby

På fredag åker vi till Chicago! Som jag längtar, en hel vecka iväg på semester!

Ser inte så mycket fram emot flygresan. Dryga åtta timmar på ett flygplan, direkt som tur är, som gravid är nog inte vad jag kallar idealt. Framförallt inte eftersom det just nu känns som att jag kommer att spendera sex av de åtta i toakön.

Är lite nervös för att flyga. Inte för själva flygandet för det är något jag älskar. Men för att flyga med en gravidmage. Finns ju inget som kan göra mig mer klastrofobisk än när jag började må illa på RyanAir från Portugal och det finns ingenstans att ta vägen. Skylten var tänd så kund inte springa på toa utan satt och åt lite smått, drack vatten och intalade mig själv att jag mådde bra. Inte skönt.

Vi frågade på ultraljudet vad vi skulle tänka på inför den här flygningen och hennes svar var stödstrumpor, vätska och rörelse. Så nu har jag inhandlat stödstrumpor på Apoteket. Ska köpa massvis med vatten och får väl dansa på stället.

Ny telefon!!

Äntligen fick jag bra besked. LG har gått med på att reklammera min skitlur som vägrar fungera och jag vill inte ha någon ny. Så nu ska jag få välja en ny telefon men det visade sig ju inte vara helt lätt. Jag vill ha en iphone men eftersom jag fortfarande har ett år kvar på mitt abonnemang så kan jag inte köpa en bara sådär. Jag måste teckna en med ett abonnemang så mitt enda alternativ är att köpa ut mitt nuvarande abonnemang med pengarna jag får för den gamla telefonen och börja om på en ny kula.

De försökte förvirra mig genom att föreslå att köpa en Samsung Galaxy S istället men nu har jag redan gått på den minan en gång. Den är säkert väldigt bra, har läst recensioner som jag inte förstår om operativsystem och filtyper och hej och hå, men nu vill jag ha the real deal. Köpte min LG för att de sa att det var en iphone look-a-like som fungerade på samma sätt.

En annan anledning till att jag vill ha en iphone är att det finns en app som heter Värktimer. Med den kan man enkelt få fram stopptiderna mellan värkarna och se hur långa värkar man har haft. Istället för att sitta med en klocka eller stoppur. Mycket bra!

Förberedelse

Läste det här inlägget om hur livet kommer se ut efter förlossningen. Har inte hört någon som har sagt det här förut, vet inte om det är för att alla inte upplever det eller om det är en del i konspirationen för att få oss gravida att hålla ut. Haha.

Som tur är så har jag redan en massa godsaker undanstoppade i både frysen och skafferiet. Får se till att det aldrig sinar.

Nobelpris

Nobelpriset för medicin går till den man som skapade tekniken för provrörsbefruktning. Det är helt rätt! Det är en fantastisk revolution som hjälper tusentals barnlösa till att få den familj de så gärna vill ha och drömmer om.

Lite synd bara att det utnyttjas av fler än bara de som är i behov av det. Jag kan tycka att det är lite överdrivet att barnafödandet går upp i åldrarna med hjälp av denna metod. Och framförallt att den utnyttjas av människor som t.ex. Octomom. Men jag är glad att möjligheten finns, men jag hoppas att jag aldrig kommer att vara i behov av den.

Mitt hjärta blöder för Bangura

Läste imorse om tragedin som drabbade Mohamed Bangura och hans fru. De förlorade sitt barn under förlossningen. Mitt hjärta blöder för dem. Jag kan och vill inte ens föreställa mig vilket sorg och förtvivlan som drabbat dem nu när de burit ett barn i sina hjärtan i nio månader och sett en liv och en framtid spelas framför deras ögon som sedan bara tas ifrån dem i samma ögonblick som det ska börja.

Jag har i min blindhet bara trott att man kan förlora sitt barn under själva graviditeten och har inte tänkt på att det finns en risk, om än liten, att det kan hända under själva förlossningen. Ännu en farhåga har tagit rot i mitt sinne och jag hoppas att varken jag eller någon annan ska behöva uppleva detta.

Nu är det bestämt

Vi var ute på Babyland igen, andra helgen i rad, och kollade på barnvagnar. Det visade sig att den Johan ville ha var en utgående modell så det sista exet var sålt. Så det fanns bara mitt val kvar. Så nu har vi fått prisuppgift på den och ska tillbaka nästa månad och boka den och köpa bilbarnsstol samtidigt.

Om man kom upp i 10 000 kr fick man ett presentkort på 500 kr. Och det kommer vi lätt att ha användning för inom en snar framtid. Lite surt för att vi har sett att bilbarnsstolen är billigare på Babyproffsen men vad gör man inte för ett presentkort. Får även en hotellnatt som ska utnyttjas innan den lilla kommer ut! Eller så blir det en perfekt julklapp till någon - frivillig? :)

Lycklig

Jag är så otroligt lycklig att jag har någon att dela den här upplevelsen med! Allt blir så mycket roligare när man är två!

<3 Kärlek <3

Den växer

Igår hade vi vår veckoinvägning och inmätning. Jag hoppas på att bli större medan Johan vill bli mindre. =)
Jag hade gått upp lite igår både i magstorlek och i vikt. Så jag är väldigt nöjd.

Har börjat få en tydlig kula nu men den är inte så stor än, eller så är det bara jag som fått för mig att den ska vara större vid det här laget. Har märkt vissa begränsningar när det gäller byxor, framförallt jeans. Har en del jag inte kan knäppa nu som får gå i dvala. Måste börja ge mig ut och leta mammakläder snart. Hittills har jag klarat mig med låga stretchjeans och jeansleggings men det börjar strama lite. Tar emot att säga det men det är nog dags för resår.

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0