6 månader

Nu är Matilda ett halvår. Det känns konstigt, tiden har gått så fort fast ändå inte. När vi kollar tillbaka på bilder känns det som om det var flera år sedan men ändå på något konstigt sätt nyligen. Hon börjar bli ett litet barn
istället för en bebis.

Idag var vi på 6 månaders kontroll på BVC. Där kollade de längd och vikt som vanligt, men även hjärta, lungor och höfter. Nu kollade de även hennes motorik. Hon fick en kloss som läkaren gav henne och skulle se om hon kunde byta hand. Nu är Matilda 7 kg och 65 cm.

Nu gör hon:

* äter riktig mat. Hon provade puré av rödspätta som var god.
* sitter bra i sin barnstol

Nu kan hon:

* rulla från rygg till mage
* sitta korta stunder i fåtöljen

Long time..

Nu var det länge sen vi uppdaterade.

Vi var på semester på Hasslö tillsammans med farmor och farfar. Vi flyttade ut i gäststugan och sov där istället för inne i huset. Funkade bra, knarrade inte i golvet. Men som vanligt blir det för ljust för Matildas sömn så hon vaknar tidigare än normalt. Hon är lite kvar i den rytmen fortfarande och vaknar vid fyra på morgonen.

Matilda har fyllt 6 månader. Det är sjukt så fort tiden går.

Semester

Nu har pappa äntligen semester igen så nu drar vi iväg till Blekinge och myser med farmor och farfar. Hoppas att vi kan få se lite bra musik på festivalen också.

Skorv

Upptäckte i fredags att lilla Matildan fått lite skorv. Det är väldigt lite, dvs. bara lite gula prickar, än så länge. Förhoppningsvis slipper hon få mera. Så vi ska påbörja en liten behandling med olja och se om det hjälper. Huvudsaken är att det inte blir så som skorv brukar bli, stora torra hudflagor.

Nya vänner

Matilda har fått lite nya saker den här veckan. Hon har fått ett gult Barbapappa gosedjur, en ny leksak och kläder. Hon behövde lite svalare kläder om värmen kom tillbaka. Vilket den gjorde så tur!

Punktering

I tisdags när jag kom hem tyckte jag att vagnen lät konstigt och det visade sig att det var punktering på ena framhjulet. Jag pumpade upp det men det höll inte luften. Efter en stunds surfande bestämde jag mig för att åka till Babyland.

Så igår åkte jag dit och som tur var fanns en kvinna där som kunde det där med att meka vagnar. Hon gav mig en ny slang och bytte den mot en liten kostnad och det var det ju värt. Så nu funkar vagnen igen och jag hoppas att det dröjer länge tills nästa punka.

Ännu en ny lärdom

Matilda har som sagt lärt sig skrika, men nu har hon tagit det till en ny nivå. Hon skriker högt och gällt och nu har hon även lärt sig att skrika liggandes på mage. Det har varit min tillflyktsort att vända henne på mage om hon skriker för mycket.

Så nu försöker jag istället introducera ett nytt ljud som hon kan härma och kanske sluta skrika lika mycket. Man kan ju hoppas.

Nya lärdomar

Matilda har lärt sig två nya saker den här veckan. En bra och en "dålig".

Hon har lärt sig att sitta själv. Hon lärde sig det på en filt i parken. Det fanns så mycket att titta på att hon inte ville ramla ihop. Hon kan sitta flera minuter utan att ramla framåt men hon är inte så stadig i sidled än. Hon är så duktig.

Hon har lärt sig att skrika - och oj vilket vackert ljud det är. Inte. Hon tar i från tårna och får till höga ljud som skär lite i öronen. Enda sättet att få tyst på det är att stoppa in en napp och det hjälper inte alltid det heller.

Smakportioner

Nu har Matilda provat sig igenom en hel del och såhär blev utfallet.

Potatis - helt ok
Morot - äckligt men ok utblandat med potatis
Palsternacka - gott
Gröna ärtor - gott
Majs - supergott

Katrinplommon - inte så gott men gott i gröt
Päron - supergott

Underbara sommar

Den här veckan har varit helt underbar. Jag och Matilda har spenderat varje dag i Marabouparken. Så underbart. Ibland när hon somnat i vagnen passade jag på att sola lite. Annars myshäng i skuggan.

Det är så fantastiskt underbart att vara hemma just nu. Ännu mer så eftersom man inte behöver jaga barn haha.

En kväll åt jag och Johan picnic i parken tillsammans med Tillies föräldrar. Det var så mysigt. Jag önskar att det blir flera såna dagar och kvällar i den nära framtiden.

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0