Syskonkärlek

Våra barn är underbara. Det är i stort sett gränslöst med kärlek. 

Varje dag när vi hämtar på dagis springer hon fram till vagnen och kramar honom eller klappar honom på huvudet. Idag när vi hämtade inomhus frågade hon efter honom och satte sig ner och kramade om honom och la sitt huvud mot hans. 

Hon tycker om att involvera honom i leken och vill gömma sig med honom vid kurragömma, han ska åka på hennes släp till Bobby car eller köra henne i gåvagnen. 

Han får göra mycket men när hon vill vara själv kan hon bli arg och skrika Nej Ocka så snart han närmar sig och ibland måttar hon en knuff. Häromdagen puttade hon undan hans hand vilket resulterade i att han ramlade och blev rädd. Då fick vi prata ut om att man inte får knuffas och att hon ska ropa på mig istället. 

De var i badkaret ihop häromdagen. Först var hon helt emot det men sen hade hon roligt med att stänka vatten på honom. Allt var kul tills han kröp närmare. Då ville hon gå ur och sitta i soffan istället. Soffan är hennes pass. 


En sekund innan hon gav upp. 


Samma overall och mössa. Oskar t.v. Matilda ca 14 mån. 
Tand 4

Idag kändes det första vassa på tand nr 4, höger framtand (hans höger). 

Han har haft lite ont och samtidigt kli där stackarn. Hoppas det blir bättre nu.

En hängig, snorig men glad plutt
 

Trots

Idag fick vi verkligen en rejäl dos trots med tillhörande humör. En inblick i tonåren möjligen. 

Matilda var helt uppslukad av en ny prinsessfilm med en enhörning. Förutom att hela tiden säga att hon ville ha en enhörning var hon okontaktbar. Hon svarade på tilltal men bröt knappt blicken från paddan i en sekund. 

Jag tog den ifrån henne för att hon skulle äta frukost och fick världens raseriutbrott till svar. Hon skrek och hamrade mig med knytnävarna och sparkade sen med fötterna. Sen gråt. 

Samma hände på kvällen när hon fick syn på paddan. Pappan och hon dealade att hon skulle få titta tills klockan ringde då skulle hon stänga av utan bråk. Japp, allt frid och fröjd. Tills klockan ringde och hon blev arg för att det pausades och sen ännu argare när vi sa att det var dags att stänga av. Hon höll krampaktigt i paddan och skrek. Till slut bände jag loss den och fick knytnävar till svar. Pappan lyfte henne och hon sparkade som en vildhäst tills jag kom och bröt upp. Försökte resonera och tvingade henne sen att säga förlåt. Det satt långt inne. 

Vi har nolltolerans mot slag, knuffar och annat våld så vi pratade sen om det. 

11 månader

Nu är Tosseman drygt 11 månader! Han är så stor fast han är liten. 

Hans tredje tand är igenom, det är vänster framtand. Den högra är på väg också men inte igenom. 

Han är en drama queen som kastar sig på golvet eller skriker förtvivlat när han får ett nej. 

Nu kan han:
* krypa snabbt
* klättra i trappor
* gå ostadigt med en hand

Han älskar att kasta med leksaker/saker. Han går fram till ett bord eller en låda och bara röjer totalt. 

I lekparken tycker han om att gunga även om han inte direkt ler. Han älskar att åka rutschkana och åker ibland med syster. En annan favorit är att sitta på studsmattan medan någon annan hoppar. 

Enligt personvågen hemma väger han 10 kg. Han väger inte riktigt så mycket men nästan. 

Oskar och kusin Agnes

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0