Produktiv dag

Eller ganska i alla fall. Jag fick sovmorgon idag och sov till halv nio. Skönt. Sen lekte vi en stund innan det var dags för frökens vila.

Då satt vi mest och slappade och blev sega. Sen efter lunchen gick vi ut på stan och köpte en vårjacka och en jeansjacka till fröken. Avrundade det hela med en glass och handlande av mat.

Väl hemma satte jag igång med en rulltårta med mammas äppelmos i. Den blev super god för att vara första gången. Och nu har jag planterat mina örtfrön jag köpte förra våren.

Nu kommer snart Annelie så ska vi fika medan männen är på O'Leareys och planerar sin herrklubb. Sen blir det parmiddag. Mys med andra ord.

Vet inte vilken

Jag står och velar och väljer mellan tre väskor. Tänkte att någon vänlig själ kanske kan ge mig lite råd.

Jag blir suktad av dem varje dag på jobbet och känner att jag måste slå till innan outlet hemsidan släpps så det är fritt fram för alla. Om det är någon gång jag ska köpa en Marc Jacobs väska på 70% är det nu.

Men problemet är vilken jag ska välja. Den svarta (stam) har varit min våta dröm ett tag nu. Men samtidigt tycker jag mycket om de andra två (l och xl single bag).

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1989825/images/2012/pic_200182250.jpg" class="image">

En glädjens dag

Idag fick vi besked om dagisplats. Inte nog med att vi fick en i augusti så fick vi även en på en väldigt centralt belägen förskola.

Den ligger mitt i centrum och på vägen till tunnelbanan. Inskolning blir 20 augusti så ganska sent men vad gör det.

Mysig lördag

Lördagen startade vid sju för mig. Då gick jag och Liten upp och mös ihop. Sen kom pappa upp en timme senare så vi kunde äta frukost ihop. Efter den gick jag och la mig och vilade medan de två busade och vilade.

Efter lunchen, som för oss bestod av ciabatta med tomat och mozzarella och för Matilda broccoli och laxpasta, drog hela familjen till Solna centrum. Där köpte vi ett par nya skor till Liten och pappa uppdaterade sin garderob med nya skjortor.

Till middag blev det pannkakor. Matilda åt en hel själv och krävde mer men vi fick sätta stopp. Nu ska Liten lägga sig så jag och pappsen får lite mys tid ihop med gurkstavar och dip.

Vårdag med familjen

Idag försvann snön från igår. Vi gick ut och gick i solen och gungade lite.

Efter att vi handlat gick vi till McD och köpte mjukglass. Årets första. Och första för Matilda. Hon älskade det.

Ikväll provade jag att sätta upp hennes hår i tofs och hon blev så sjukt söt. Ska lägga upp en bild sen.

Dop

Igår döptes Matildas kusin Agnes och jag och Johan var två av hennes fyra faddrar.

Matilda var jätteduktig både i kyrkan och på fikat.

Jobb

Nu har jag jobbat i snart två veckor och det känns så bra. Jag känner mig stimulerad och är glad att slippa vara hemma med ett barn som bara testar gränser och är arg när hon inte får som hon vill.

Snart slut

Nu är snart påskhelgen slut. Tråkigt men sant. Så imorgon går flyttlasset tillbaka till Stockholm igen.

Vi lyckades undvika den värsta "stormen" på vägen ner. Vi körde ifrån snöovädret två gånger. Sen kom det ikapp här nere. När vi vaknade på lördag morgon var det en massa vit snö utanför. Det såg ut som julafton. Som tur var smälte det mesta bort samma dag.

Idag har vi haft en sjukling igen. Men jag Matilda och farmor gick ut i trädgården och blåste såpbubblor och gick och gungade i lekparken.

Hon har inte varit sig själv på dagarna men hon försöker. Magen är inte helt återställd så hon är tröttare än vanligt. Men mellan varven är hon väldigt glad och busig. Vår lilla älskling!

Liten tjej

Det är ingen kaxig tjej som varit här idag. Hon slutade kräkas vid fyra tiden inatt efter att kräkts i stort sett konstant sedan elva.

När hon vaknade imorse var hon så törstig att tårarna rann när pappa gav på en liten barnsked. Vi bytte snabbt till en matsked.

Vi har turats om att vila idag för att försöka få igen lite energi från inatt. Men vid elva öppnade äntligen Apoteket så jag åkte dit och köpte vätskeersättning som hon hatade och köpte en massa puréer. Vi fick i henne en halv portion gröt, en och en halv portion frukt och ca 2 dl vatten på hela dagen.

Nu sover hon förhoppningsvis en stund in på natten. Stackarn har fått sån hosta nu och har säkerligen ont i halsen sen hon kräktes galla halva natten.

Nu håller vi bara tummarna för att vi vuxna får vara friska och att hon blir bättre för var dag. Förhoppningen är fortfarande att kunna åka ner på fredag men vi får ta det som det kommer nu.

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0