Första VAB-dagen

I torsdags hade jag min allra första Vab-dag. Matilda har lite lite feber, hostar en massa och sover oroligt. Så hon är så trött och hängig att hon inte alls är sig själv.

Igår fredag var Johan hemma och jag jobbade min sista dag på jobbet. Var blandade känslor att gå och veta att alla jag inte kommer att få prata med mina härliga kollegor varje dag.

Johan tog Matilda till VC igår för att kolla upp hennes hosta. Läkaren hörde inget konstigt i lungorna och hon fick lite slemlösande hostmedicin. Och vi fick en återbesökstid för att utreda att hon inte har astma.

Idag har vi inte gjort mycket. Vi har tvätta i tvättstugan, myst ihop och försökt få lillan att sova. Hon hostar så hon inte kan sova på varken dagen eller natten. Hon var så trött ikväll att hon höll på att somna vid blöjbytet vid sextiden. Stackars liten hostar så man kan tro att lungorna ska komma ut men istället kräks hon istället av ansträngningen.

Vändning

Igår var vi som sagt på vändningsförsök på Danderyd. När vi kom dit blev jag uppkopplad till en CTG maskin som mätte min och bebisen puls, och jag fick en kanyl i armen.

Sen kom läkaren in och gjorde UL och jag fick medicinen Bricanyl i kanylen. Direkt kände jag hur hela kroppen hoppade med varje hjärtslag, så stark blev hjärtklappningen.

Själva vändningen gick bra och snabbt. Efteråt fick jag återigen ligga med CTG för att se att bebisen mådde bra igen.

När vi var klara var jag helt skakig i kroppen. Min käke hoppade som om jag frös, och var den stilla så skakade handen istället. Som tur var gick det över ha ska snart.

Mkt nu

Det är mycket nu med allt.

Det är min sista arbetsvecka, vi ska på vändningsförsök imorgon på sjukhuset och Matilda hostar så hon kräks och håller oss alla vakna. :(

Är nervös inför försöket. Inte för själva försöket utan mer för att bli tvingad att göra ett kejsarsnitt. Jag vill verkligen inte göra det. Mest för att jag inte vill ha ont i magen i lång tid efteråt och gå på sjukgymnastik samtidigt som jag ska ta hand om två barn. Nej hellre föder jag "normalt" och har ont i två-tre veckor sen är det läkt och klart.

Återkommer med hur det går.

Det Är en pojke

I måndags var vi på tillväxt ultraljud för att mäta bebisen i magen. Eftersom den ligger på tvären står magmåttet stilla så det var mest för att säkerställa att den ändå var stor nog.

Den uppskattades till ca 2,7 kg +/- något hekto. Så det blir nog en lite mindre krabat precis som storasyster. Fördelen är att det kanske går lättare att vända en liten.

Johan frågade om hon såg vad det var och hon var väldigt säker när hon visade att det var en pojke - så nu är det bekräftat. :)

Busunge, redan

Var på kontroll på MVC i fredags. Fick bekräftat med UL att busungen i magen ligger på tvären med huvudet uppåt.

Imorgon ska vi på tillväxt ultraljud och på onsdag blir det vändningsförsök. Hoppas verkligen att det lyckas för jag vill inte ha kejsarsnitt. Samtidigt vill jag inte riskera varken mitt eller litens välbefinnande men vill verkligen inte bli snittad. Så håller fingrar och tår för att det lyckas.

Familjemys

Helgen har gått i mysets och familjens tecken. Igår lördag bakade jag dubbel sats bullar hela förmiddagen. Jag och Matilda gick en sväng till affären.

Efter vilan åkte vi över till morfar och mormor. Morfar och pappa hjälptes åt att flytta Matildas bilbarndstol till framsätet och satte in lillens stol i bak. Medan de gjorde det ute i regnet lekte jag, mormor och Matilda med Rasmus.

Sen åkte vi hem och badade och gjorde middag.

Idag var jag och Matilda i lekparken på morgonen så pappa fick sova/vila ostört en stund. Sen åkte vi tillsammans med morfar och mormor till Ikea. Väl hemma fick vi väcka Matilda efter 2 1/2 timmes sömn. Fick en massa gjort medan hon sov. Johan städade badrum och jag kök. Jag åkte och storhandlade på Maxi och gjorde söndagsmiddag. Blev super gott. Ugnsstekt fläskytterfilé med kokt potatis, brunsås och svartvinbärsgelé.

Nu ska vi vila framför Solsidan.

Vecka 36

Packad men inte klar

Idag har jag packat klart allas väskor. Inte så förvånande fick jag, igen, packa Johans kläder till BB.

Har packat litens väska lite mer realistiskt denna gång tror jag. Med fler bodys och inget gosedjur.

Trodde jag skulle bli lugnare i sinnet men känner mig stressad. Tror inte jag kommer gå oktober ut eller iaf inte till november. Men kan ju ha fel.

Har börjat få att det strålar i benen, ryggen och underlivet. Vet inte om det bara är bebis som hittat roliga nerver att trycka på eller om jag kanske har en liten släng av foglossning. Ska till BM på fredag så ska fråga då. Hoppas den ligger rätt, vill inte behöva oroa mig om det.

Känner mig tung nu. Har gått upp 10 kg nu, det hade jag gjort veckan innan Matilda föddes så tror att denna krabat är något större än vad hon var.

Ska både bli skönt att få ut den lilla men samtidigt är jag sjukt nervös och rädd för hur det kommer gå och bli när vi blir fyra i familjen. Den som väntar på något gott...

Ännu en helg

Ännu en helg har gått förbi. Det går alldeles för fort.

I fredags var jag och Matilda hemma själva för pappan var på releasefest för Teds bror Martin som släpper sin andra skiva. Hade det mysigt med Troca i vinglas, lantchips och chokladwienerbröd framför en film. Men sen slog Matildas hosta till. Vi sov väl ungefär tre/fyra timmar sammanlagt.

Jag hade glömt hur det var att vara så trött. Bootcamp inför vad som komma skall. Lördagen spenderades mestadels i tvättstugan. Sen var vi ute i två timmar och lekte i höstkylan. På kvällen mös jag och Johan med ost och kex framför TVn.

Idag var jag och Matilda med morfar och mormor på Underbara Barn mässan. Vi var där vid fem över halv tio och kom igenom kassan vid tjugo över tio. Så det var en uttråkad liten dam då.

Vi gick runt och provade rutschkanor. Det var sjukt poppis. Shoppade lite bra-ha saker som nappar och flaskor från MAM, en fleecefilt och haklappar. Sen fick vi en massa bra gratissaker. Matildas favoriter var såklart ballongerna, framförallt heliumballongen.

Kvällen och eftermiddagen spenderades hos bror med familjen. Tjejerna lekte och vi åt god mat och njöt.

Husmorstips

Har ett mycket bra husmorstips för hur man blir av med s.k. bananflugor.

Jag läste om rödvin eller äppelcidervinäger fungerar men det funkade precis lika bra med vitvinsvinäger.

Häll upp lite i ett glas/skål och rör i en droppe diskmedel för att få bort ytspänningen. Låt stå framme på en central plats så drunknar de snart.

Jag hällde upp vitvinsvinäger i två shotsglas och ställde på diskbänken. Efter bara någon dag fylldes glasen med döda flugor och nu efter ca 3 veckor var det kanske ett tjugotal totalt som strukit med. Vi hade ett stort problem med dem efter att ha tagit in frukt. Nu är de alla borta.

Förberedelser

Försöker förbereda oss lite inför nummer tvås ankomst. Vi försöker lära Matilda att somna själv och att bli tröstad genom att vi bara sätter oss på huk och kramar henne.

Hoppas bara att det räcker för en början.

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0