Går själv

Nu kan hon gå själv. Hon släpper taget och går. Och går nu mer än hon kryper.

Vi var på födelsedagsfika igår och hon busade och gick. Men sen när hon kom hem gick hon hela tiden. Och likaså idag.

Vi var på ÖF här runt knuten och hon gick runt med de jämngamla och äldre barnen och ritade med dem. Så sött.

Klätterapa delux

Gissa vem som precis lärt sig klättra upp i soffan. Just det, vår lilla klätterapa.

Dubbelt grattis

Idag skickar jag ut ett dubbelt grattis! Ett storfaldigt grattis till min kära pappa som fyller 60 år idag! Grattis världens bästa.

Och ett stort grattis till den nya lilla prinsessan som såg dagens ljus idag. Välkommen!

Ganska roligt för vi pratade just om den lilla igår på fikan. Hur roligt det skulle vara om de döpte henne till ett "okungligt" namn som Amanda, Emelie, Kim ja ni fattar. Men jag tror det blir en Alice eller Beatrice.

Äta med sked

Vi försöker så smått lära Matilda att äta själv med sked. Det blir väldigt kladdigt så oftast blir det på kvällen då hon ändå ska badas efteråt.

Men idag passade vi på att testa på morgonen med vaniljyoghurt som hon älskar. Det gick rätt bra. Det blev lite kladdande med händerna men när jag gav henne skeden tog hon den till munnen.

Vår stora tjej gör oss stolta så hjärtat spricker varje dag.

 


Baka baka

Idag bakade jag vaniljmuffins med choklad smörkrämfrosting (buttercream). Mums säger jag bara.

Frostingen är gjord som en italiensk maräng och sen vispas smör och choklad i.

För recept se: Made by Mary

Kärlekshelg

I helgen har vi firat en egen Alla hjärtans dag. Vi valde att inte köpa choklad och blommor och istället göra och äta en trerätters middag hemma.

Sagt och gjort. Till förrätt gjorde vi carpaccio och caprese sallad. Huvudrätt oxfilé tournedos med rostade rotfrukter och hemgjord bearnaise (första gången). Och till efterrätt choklad och vaniljpannacotta med hallon och blåbär. Så himla gott blev det.

Bea var inte alls särskilt svårt att göra. Men vår blev lite väl tjock kanske för att vi fick minska antalet msk vinäger då vår är så stark/sur. Men så gott. Den påminner mer om den kalla än den på påse.

Dagis

Igår var vi med Matilda på öppet hus på ett dagis. Hon älskade att springa runt och leka och titta på de andra barnen där.

Hoppas hoppas vi får en bra dagisplats. Annars är det kört.

Go fika

Idag har varit ännu en mysig, solig vinterdag. Vi har matat fåglarna vid sjön, umgåtts med kusinen med familj och mormor och morfar.

Nu ska jag och pappan fika med lite hemgjort fika.

Produktiv lördag

Idag har vi haft en riktig mys dag med familjen. Så härligt med sådana dagar.

På förmiddagen var vi ute och åkte pulka och var i lekparken. Sen gick vi hem och åt lunch och sov middag hela familjen.

Efter vilan åkte vi till Solna centrum och kollade på skor till lilla damen. Hittade ett par, efter mycket om och men, på Din sko. Vi hade tur och kunde köpa den för halva reapriset. Även jag hittade ett par skor på halva reapriset.

Passade även på att ta en massa foton idag. Blev inte så bra kändes det som. Försökte jobba med över och underexponering men blev inte helt bra. Men med ett så fint motiv gör det inget.

Mini pappa

När Matilda var riktigt liten sa alla att hon var en kopia av mig. Och jag såg själv väldigt ofta Andreas i hennes ansikte.

Men nu är hon inte lika lik mig så därför måste hon ju vara lik sin pappa. Och idag när jag tog dessa bilder och tittade på dem såg jag Johan när han var liten.

Hon har verkligen lite av oss båda i sig vårt lilla kärleksbarn.

Nya gardiner

Såhär blev Matildas nya gardiner. Jag valde tyget och mormor klippte till dem.

Det är egentligen en akrylat duk så det är ett lite tyngre, styvare tyg än vanligt. Men istället behövde vi inte fålla långsidan och man kan torka av dem med en fuktig trasa. Perfekt i ett barnrum med andra ord.

Tyget kommer från Åhléns och är fäst i Ikeas panel serie Kvartal.

Svårt att få till en bra bild med telefonen. Liten ville vara med på ett hörn hon med.

Snart självgående

Liten har blivit mycket mycket säkrare nu. Hon är säkrare på att sätta sig ner från stående (mot något). Hon är dessutom säkrare på att stå och släppa taget och ta några steg helt själv.

När hon har lite motivation som ett torn att riva eller en famn som väntar kan hon gå flera steg själv.

Om hon ramlar nu bryr hon sig oftast inte. Ibland är det som att hon tar ögonkontakt med mig och ser hur jag reagerar, om jag ler ler hon också och inga tårar kommer.

Nytt rekord

Börjar med att säga "peppar peppar" och att "ta i trä".

Men i natt var nog nytt sömnrekord. Hon sov från strax efter åtta till sju. Så nästan elva timmar. Hoppas det håller i sig.

Pizzakväll

Idag har vi haft Martin och Anders på besök. Tillsammans med Johan kollade de på fotboll sen gjorde vi hemgjorda pizzor tillsammans.

Anders visade upp väldigt bra egenskaper i att underhålla Liten. Hon satt länge bredvid honom och höll i hans telefon. Sen lekte han en massa med henne. Så vi har kanske en potentiell barnvakt på G. :)

Klätterapan

Liten har blivit en liten klätterapa.

Idag har hon visat upp sina färdigheter på att klättra på trappstegen. Hon klarar det bra så länge det finns ett trappsteg att hålla händerna på. Sista blir alltid svårt för hon har inte fått till tekniken där än.

Hon har även lärt sig att "klättra" av sin bobbycar. Hon åker fram till något att hålla i, tex en stol, tar tag och reser sig och lyfter över benet.

Hon håller på att lära sig att klättra ur sin gåstol. Vilket hon försöker göra med huvudet först. Så nu kan vi inte längre lämna henne oövervakad i mer än en sekund utan att ha hjärtat i halsgropen.

Hon vill gärna kunna klättra bara rakt upp också. Om hon står mot ens ben och håller i händerna vill hon gärna kunna klättra rakt upp längs benet.

Närkontakt

Igår var jag på möte på jobbet. Vi fick stressa lite på morgonen eftersom bussen gick strax efter 10. Och det var svin kallt, trodde termometern ljög när det stod -13 och det gjorde den för det var BARA -12,8.

Väl inne på jobbet blev vi mottagna av Alice, vår kontorshund. Liten har aldrig varit så nära en hund förut. Men hon var inte rädd alls. Hon sträckte fram handen mot Alice nos och det var Alice som backade.

Alice var väldigt snäll igår. Jag trodde hon skulle möta mig skällande och ev morrandes i dörren men inte då. Hon var väldigt intresserad av Liten och passade på att nosa när hon var i krypställning. Men Matilda brydde sig inte direkt om den stora hunden som var närgången. Hon bara satte sig upp och tittade lite.

Så stolt!

Hjälpreda

Jag har en liten hjälpreda (läs stjälp) här hemma. Idag hjälpte hon mig med att vika tvätten. Jag vek i högar och hon satt på sängen och drog högarna till sig och vek upp dem. Hon är snäll hon.

Sen hjälpte hon mig med att ordna upp bokhyllan. Hon drog ut alla sina sagoböcker och sin årsbok och la dem på golvet. Sen gick hon därifrån och rörde dem inte mer.

Igår hjälpte hon till att lägga in tvätten i maskinen. Jag lägger i den och hon står i luckans öppning och drar ut den. På kvällen hittade hon ett par av sina strumpor hon lagt i badrummet och la in dem i trumman. Har en riktigt liten hemmafru på gång här.

I köket hjälper hon till att plocka ner alla kökshanddukar. Hon får i undantags fall leka med sin egen diskhandduk men inte de andra två. Men nu är hon för lång för oss. Förut kunde de hänga i handtagen och vi la upp den på bänken men nu får hon tag i den ändå och drar ner dem och går triumferande runt en stund sen hamnar de på golvet och glöms bort.

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0