Kärlek

Fick några minuter tillsammans med maken efter att jag nattat båda barnen. Så härligt att få prata, mysa, kramas och pussas. Han tyckte att vi faktiskt trots allt det jobbiga nog kommit varandra ännu närmare. Och jag kan bara hålla med. Jag älskar honom mer och mer för varje dag.

Jag tackar min lyckliga stjärna att vi träffades där på Klaras och att han ville bli min och nu även barnens pappa.

Kärlek! ❤

Fler sånt

Såna här dagar är det ganska skönt att vara "ledig" mamma. Och att vara hemma med en bebis som inte rör sig, skulle önska att han satt dock.

Efter lämningen, som gick utmärkt då det var lek på stora gården, gick jag hem och la Oskar i sängen. Medan han sov drack jag lite kaffe och förberedde termosar och skötväskan. När han vaknade gick vi iväg till Marabouparken och solade. Han låg bredvid mig ett tag sen fick han vara i vagnen i förhoppningen att han skulle somna.

Vi blev sedan hembjudna på fika hos en dagismamma med en jämnårig bebis.

Efter hämtningen gick vi som vanlig upp till Tornparken för lek och till allas (läs min) lycka var en massa kompisar där men framförallt H. Så Matilda sprang iväg och lekte och hade skoj. Jag hängde med mammorna och några pappor och pratade medan vi tittade på barnen och gjorde insatser ibland. Skönt när alla kan hjälpa till med varandras barn, tex gunga vagnen eller säga till det större barnet eller bara underhålla något av dem.

Vi blev bjudna på grillning men födelsedagsbarnet hade andra planer för kvällen så vi får vara med nästa gång.

Såna här dagar vill jag ha mer av! Länge leve sommaren.

6 månader, utveckling

Nu när han är sex månader kan han:
• med vilja kasta ner leksaker från matstolen, och tittar efter dem sen. Han försöker ibland i vagnen men lyckas inte få upp leksaken över kanten.

• äta några skedar mat. Men helst tar han lite från en fruktpåse på en sked. Men nu gapar han lite till skeden och försöker, så det finns visst hopp.

• ta sig baklänges när han är på rygg. Han lyfter ryggen och skjuter på med benen så kommer han i väg.

• försöka krypa men det är svårt. Han gör rätt med benen, tar upp dem i en vinkel och lyfter rumpan, men armarna hänger inte med. Istället ligger han ofta bara och suger på handen.

• sitta upp korta sekunder om han inte blir distraherad eller försöker nå något. Får han övervikt kan han inte hålla emot. Men han är ganska stabil fram och bak nu, saknar lite i sidled. I lilla vagnen sitter han ibland själv och kan ta stöd av de höga kanterna vid behov.

• försöka interagera med sin syster. Han "pratar" mycket och försöker röra vid henne vilket inte är uppskattat.

6 månader

Idag var Oskar på sin sexmånaders kontroll inklusive läkarundersökning.

Nu är han 8 kg och 68 cm. Samma längd som sist så antagligen var det fel mätt förra månaden.

Pratade lite om hans ovilja att äta och sova men fick inga direkt raka besked eller så utan bara att vi ska fortsätta erbjuda honom annan mat och hoppas på att han plötsligt inser hur gott det är och hur mätt man blir.

Pratade med en annan mamma från huset som också har två barn i samma åldrar som vi och hon har samma bekymmer med sin son. Han ammar men ammar bara, han smakar på annan mat men äter inte och kopplar inte heller ihop mat med mättnad. Och han är också uppe hela nätterna. Misery likes company. (Elände delar med sig, typ)

På läkarundersökning kollades hans hjärta och lungor och höfter. Också han motoriska utveckling, han fick en leksak som han skulle flytta mellan händerna och han fick försöka dra sig upp med hjälp.

Han fick full pott på undersökningen så det var skönt. Och jag tänkte att nu har tre läkare lyssnat på hans lungor och säger att det låter bra då får jag lita på dem.

Nästa gång till BVC blir vid 8 månader och sen till läkaren igen vid 10.

Renskavsgryta

Idag gjorde jag renskavsgryta och till det kokt färskpotatis och rårörda lingon. Jag älskar't. Jag gjorde en jätteportion idag så det blev mycket över till lunch.

4 port
Familjepack renskav
1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

6 champinjoner (jag hade kantareller idag från frysen)
1 mörk ox buljongtärning
5 dl matlagningsgrädde
1/2 dl crème fraîche
1 tsk kalvfond
Kinesisk soja
Salt, svart- och vitpeppar, persilja

Fräs svampen och löken och pressad vitlök så vattnet i svampen försvinner och den ändrar färg och knäpper. Tillsätt då renskavet.

Fräs tills det är genomstekt. Tillsätt då kryddorna, buljongen och vätskan. Smaka av och tillsätt soja och persilja för färg och smak.

Låt koka ihop och klart!

Snabbt, enkelt och gott!

Pizzaomelett

För mig som har lite svårt med smaken av stekt äggvita och ibland stekt ägg är det lite jobbigt att äta en vanlig omelett. Jag vill gärna ha en god smaksättning. Oftast har vi lök, bacon eller liknande i. Men idag testade jag något nytt och det blev faktiskt gott.

2 portioner

3 ägg
1 msk crème fraîche
Salt och peppar
2 tsk tomatpesto
Oregano
Tomater

Vispa ägg och crème fraîche och smaksätt med kryddor och pesto. Stek långsamt på medelhög värme. När den nästan är klar lägg på lite skivad tomat som får värmas ovanpå.

Skär upp lite färska tomater att äta vid sidan om. Och strö över lite mer oregano vid servering. Som en extra smaksättning skar jag upp chèvre och åt till.

Smaken påminner om pizza därav namnet. Den fick klart godkänt.

Mors dag

På förmiddagen idag var det soligt men väldigt blåsigt. Det var så jobbigt för det blåste ner sand i skorna och in i ögonen. Vi var ute allihop i lekparken en stund sen gick vi hem och åt "pizzaomelett" och vilade.

Medan Matilda sov turades vi om att duscha, hålla Oskar sällskap och plocka och förbereda. Vid 14 kom mormor och morfar och gamla mormor för att fira morsdag plus tre födelsedagar. Vi valde att slå ihop min, pappans och mormors födelsedagar med mors dag.

Efter en stund kom även Andreas, Anna och Agnes och fikade med oss. Föräldrarna var slitna efter en barnfri helg på bröllop men Agnes var i fin form och lekte glatt med kusinen. De kommer kunna bli ett radarpar de där två. Får se om Oskar och hans lillkusin kan få vara med tjejerna.

Oskar var helt slut efteråt och sov gott en stund i vaggan. Han var trött även när han vaknade men vi tog upp honom och höll honom vaken till läggdags. Innan dess hann vi skypa med farfar och farmor.

Älskar våra familjehelger. Men håller med pappan i familjen, ibland vill man inte bara vara pappa. Ibland måste man få vara en man/kvinna och make/maka också. Vi hann få lite ensamtid i fem minuter medan Oskar var nöjd och Matilda sov. Det behövdes och vips fick vi ny energi och lite tilltro.

Imorgon ska Oskar till BVC för sin sexmånaders läkarkontroll. Då ska jag passa på att höra mig för om hans ätande och sovande.

Poddar

Måste tipsa om några "poddar" (podcasts) jag följer. Inte slaviskt men när tillfälle ges.

C/o Hannah & Amanda
Hannah Widell och hennes syster Amanda Schulman. De tar upp lite blandade ämnen med humor. Det är bra även om jag ibland kan känna att det är lite överdrivet.
Läggs upp på fredagar.

Berg & Strömstedt
Tyvärr är denna nedlagd eftersom Carina Berg bytte kanal men det finns några gamla avsnitt kvar. Det är något med Carina Berg som jag älskar. Vet inte hur många gånger jag suttit och fnissat medan jag lyssnat. Även Jenny Strömstedt är rolig ibland men ofta är hon lite torr.

Pappapodden
Två pappor, Nisse och Manne, som pratar om allt som rör familje- och pappaliv. Nisse har två barn och Manne ett och de är i olika åldrar så de flesta småbarnsföräldrarna kan känna igen sig. De tar upp både känsliga och vardagliga ämnen med humor och bjuder mycket på sig själv och på sina liv.
Läggs upp på måndagar.

Ska testa en ny jag hittat, barnpodden. Återkommer med recension senare. Jag lyssnar mest när jag är själv med Oskar och han sover eller jag bara är själv så tar ett tag att komma igenom ett avsnitt.

Bolibompa-hångel?

Jag och pappa tog någon minut när båda var lugna och hångel/kysstes. Men efter typ en minut började Oskar knorra. När han lugnats fick vi åter en stunds tystnad och försökte snabbt igen. Då kom Matilda. Först kom hon bara in i rummet sen tände hon lampan. Lite som när krogen/restaurangen stänger och de tänder upp. Vi började skratta och då gjorde hon det med utan att egentligen veta åt vad mer än att hon gjort något.

När ska vi få tid att få kyssas, hångla etc.? Lyssnade på Pappapodden på vägen till affären där de pratade om Bolibompa sex. Trodde det var en myt. Återstår väl att se. ;)

Underbar dag

Idag har varit en sån där underbar dag. Solen har skinit hela dagen men det har (såklart) blåst ganska mycket.

På förmiddagen tog jag med barnen till lekparken. Matilda var lite gnällig först så hon fick vara lite för sig själv medan jag gungade Oskar. Sen kom hon och hjälpte till. Båda dem sken upp av den andras närvaro.

Sen kom halva förskolegruppen dit och Matilda hälsade glatt på de flesta. Men mest glad var hon att se Molly, de sprang omkring som Piff och Puff. Och kom de ifrån varandra började de leta.

Sen gick vi hem och åt pannkakor. Medan Matilda sov vilade Oskar hos pappa och jag gick in och vilade i sängen. Kunde aldrig somna men låg en stund för mig själv.

På eftermiddagen gick vi ut på bakgården. Jag skulle vårfixa vagnarna med silikonspray och fett och Johan skulle leka med barnen. Till Matildas stora förtjusning kom H från förskolan, som även bor i samma länga, ut och lekte med henne.

Nu rullar vagnarna lätt och gnisselfritt och min lilla dröm om mekanikeryrket livar upp sig. Känner mig glad när jag får fixa saker och bli lite oljig och smutsig.

Amerikanska pannkakor

Till lunch idag blev det amerikanska pannkakor. De går snabbt att göra och är så goda. De är tjockare än de svenska och kan kännas lite torrare, därför är det gott med något på som de kan suga åt sig som lönnsirap och smör.

Matilda var lite för trött och åt en halv och lite sylt sen stupade hon i säng. Jag och maken tryckte väl fyra/fem var. Så himmelens gott. Vi åt dem med lite lönnsirap och en liten klick bregott som smälte på. Annars är ett tips färska bär och florsocker och ev lite vispad grädde.

Här är receptet för fyra portioner (eller två hungriga vuxna)

1 st ägg
2,5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk socker
0,5 tsk salt
0,5 tsk vaniljsocker
2 msk smör

1. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke.
2. Smält smöret och häll i bunken.
3. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan ner dem i mjölkblandningen.
4. Stek små pannkakor (ca 10 cm) i smör eller neutral olja. Stek långsamt på medelvärme.

Enligt original receptet ska det var msk socker men jag vill inte ha dem för söta så jag minskade sockermängden och har hellre sött på.

Blev ingen bild för de var så goda så de försvann snabbt. Och den som blev kvar gjorde Johan och den är allt annat än fin.

J-kla hosta

Jag och barnen dras med en varsin ordentlig förkylning. Och med den kommer denna jäkla hosta.

Jag har rethosta hela dagarna och tar då Nipaxon men efter att ha legat en stund har det smugit sig ner lite slem som gör att jag hostar ännu mer. Suck. Mitt halsonda gick över men ersätts nu med smärtan av trasig hals. Att få dricka en hel kopp te är inte att tänka på.

Matilda hostar fortfarande men inte riktigt lika mycket. Första dagen kunde hon inte riktigt sova middag på förskolan och hostade massor hela natten. Nu är hon uppe på sin vanliga kvot igen men hostar så fort hon sover lite lättare på natten och stundtals på dagen. Näsan rinner fortfarande men inte lika mycket.

Oskar den lilla stackaren är nog mest däran. Han får hostattacker där han blir högröd i ansiktet, skriker ut på slutet eller får kväljningar och kräks slem. Han snorar, inte så det rinner ur näsan, och nyser mest hela dagen. Idag tog jag honom till vårdcentralen för att undersöka honom och se om han fått krupp. Men läkaren hittade inget anmärkningsvärt. Lungorna lät bra och inget i näsa och hals. Vi kunde fortsätta att ge Ventoline och testa Matildas Mollipect, men frågande om vi vill det. Visst hjälper den men hon fick typ mardrömmar av den.

Ge oss styrka, sömn och värme så säsongen tar slut. NU!!

Dags för nässugen, igen.

Suck. Det här konstiga vädret har gett oss ännu en förkylning. Matilda snorar och hostar så det stör hennes sömn. Oskar snorar och nyser och har svårt att sova dels på grund av näsan och dels för att han får så mycket gaser i magen. Och jag har en rinnande näsa och ont i halsen.

När ska säsongen ta slut? När kommer sommaren? Den gjorde ett gästspel men det var ändå kallt på morgonen och kalla vindar och nu är det typ 12-15 grader igen och blåsigt. Alltid blåsigt.

Oskar har ändå haft sin åkpåse enda sedan det blev kallare och innan dess dubbla tröjor, dubbla sockor, byxor, filt och mössa men ändå klarade han sig inte.

Giv mig styrka, och sömn. Helst sömn.

Dåligt med inspiration

Det har varit dåligt med uppdateringar om mat dels för att jag är så trött och slut efter sex månader utan sömn och dels för att inspirationen tryter rejält.

Det har blivit mycket nödlösningar med pasta, korv och grillad kyckling. Tycker det är svårt att komma på saker att äta när det är varmt och det inte går att grilla. Helst skulle jag leva på grillat nu, älskar grillad majs, kött och tja allt med sallad och färsk potatis till. Men som vi bor nu och som barnen är nu finns ingen chans att jag ska kunna grilla själv.

Idag blev det dels en Kajsa Warg och dels en kompromiss. Blev köttbullar, pasta och potatissallad.

Ståbräda

Idag shoppade jag en ståbräda via Blocket. Det blev en lascal buggyboard mini. Jag har velat länge mellan om jag skulle köpa en universal med krokar eller denna med snabbfästen. Men valet föll på denna då vi ska kunna ha den på våra paraplyvagnar också.

Jag satte fast den på dagen och gick och hämtade Matilda med den. Jag visade henne den och sa att hon skulle stå där och hon blev så exalterad att hon ville ställa sig innan den var nerfälld. Hon stod duktigt och höll i sig och pratade även för själv om att hålla i sig när den rullar och stå kvar.

Barnen älskade att kunna titta på varandra ordentligt. Oskar älskar att se sin syster och Matilda tycker att han är mer och mer rolig nu när han är mer medveten om sin kropp. Nu kan ha klappa henne och se henne på ett helt annat sätt.

Allergichock

Idag hade vi städning på morgonen så jag och barnen smet ut vid halv nio. Hämtade lilla vagnen och gick upp i lekparken en stund innan vi gick vidare till dagis. Efter att ha lämnat gosegumman gick jag och Oskar och hämtade bilen och åkte till morfar.

Jag hade med mig liggdelarna och lite urväxta kläder som de förvarar åt oss tills vi vet vad vi ska göra med dem.

Vi busade lite, tog en liten promenad och gosade med Rasmus. Jag hade glömt ta allergimedicin så fick en allergichock och nös i ett och näsan bara rann. Så när vi kom hem slängde jag alla kläder i maskinen och tog en efterlängtad tablett.

Efter en lugn eftermiddag hemmavid hämtade vi upp henne och gick till lekparken en stund. Matilda var olydig och klättrade upp i rutschkanan så det var bara att gå hem med en gråtandes tjej. Suck.

Över förväntan

Ja, det gick faktiskt över förväntan idag. Vi hade en lugn morgon hemma och gick sen till öppna förskolan strax efter att de öppnade. Matilda hann leka lite innan det var sångstund. Då ville hon helst sitta i knät och Oskar var ganska lugn så det var inga problem.

Var lite konstiga sånger idag som jag inte hört förut men vi försökte. Det var ju inte alltid lätt att få till rörelserna med två barn i famnen.

Efter sången skulle en ny startas och Oskar var lite orolig. Så han fick lite mat och sen packade vi ut oss utanför. Matilda lekte lite på rutschkanan medan jag försökte få honom att somna med det var hopplöst så vi knallade hemåt.

Oskar sov lite till slut i vagnen så M hann äta lunch och läggas i sängen. Sen vaknade han och fick sitta med en stund innan båda somnade och jag kunde lägga honom i hans egen säng så jag kunde äta lite lunch och dricka kaffe.

Efter vilan gjorde vi oss i ordning och packade leksaker och kaffe och gick till Marabouparken och mötte upp Matildas kompis från dagis och hennes mamma och lillebror. Tjejerna lekte ihop och höll sams nästan hela tiden och pojkarna var lugna för det mesta.

Efter leken i parken gick vi hem och packade ur vagnen och stack direkt till affären och handlade. Matilda hjälper till och kör korgen och lägger upp på bandet. Vi vuxna åt kyckling och potatissallad och M fick korvstroganoff och ris. Jag gjorde lite extra av det senare som vi ska ha till middag imorgon.

Nu är det sovdags och hoppas på en bra natt. Stackars tjejen har fått hosta och snorar och nyser. Är nog en blandning av förkylning och en tand på G. Tyckte jag skymtade något vitt där bak idag. Hon hostade massor igår kväll och idag vid vilan och hostar nu med. Hoppas och håller tummarna för att hon kan sova och vara sitt vanliga glada jag imorgon.

Med två barn

Igår skulle jag vara ensam med båda barnen hela dagen och i stort sett hela natten då Johan hade gubbträff med sina vänner.

De skulle träffas 10:30 och ha vår bil. Så jag och barnen åkte med morfar och mormor ut till landet istället. Såklart (!) så var hissen trasig och det var gårdsstädning som vi för typ tredje året "missade". Johan var bokad långt innan anslaget kom upp och jag kunde inte ställa upp med så mycket med två barn varav det ena ska äta och sova hela tiden.

Vi hade det mysigt därute. Det var soligt och typ 19 grader så vi kunde äta middag ute igår.

Matilda älskar att kunna springa in och ut som hon vill. Och att kunna springa fritt på tomten och leka lite i "lekparken" eller arrangerat lek med någon av oss eller bara springa och vattna med vattenkannan (en stor favorit).

Idag fick hon testa att springa utan skor på gräset och en stund utan byxor. Lyckan var total så när allt skulle på och vi skulle åka kom krokodiltårarna fram.

Hon gick lite utan skor även igår men visade sig på kvällen att hon fått en sticka av altangolvet så därför fick hon bara testa lite på gräset idag. Nästa gång ska vi ta med hennes Foppa tofflor så hon kan gå med dem på trät.

Nu ska jag försöka få lite välbehövlig sömn då dagis är stängt imorgon och vädret verkar bli dåligt. Kanske får bli lite ÖF på förmiddagen. På eftermiddagen ska vi träffa en av Matildas dagiskompisar. Oskar och hennes bror är nästan jämngamla de med.

Ny upptäckt

Oskar har gjort en ny upptäckt med sig själv. Han har hittat sin snopp. Han är ibland där och griper tag när blöjan är av vilket inte gör så mycket om det inte är som idag när jag skulle byta hans bajsblöja.

Ena handen höll i fötterna för att inte de skulle landa i den smutsiga blöjan, den andra torkade rent och jag skulle behövt minst en till då det kom en liten hand trevandes och gärna ville greppa tag där mitt i kletet.

Suck, är detta hur det kommer vara varje gång nu?! Enklare med tjejen, hon intresserade sig aldrig direkt. Hon var nog aldrig där och pillade eller så. Hon ryckte hellre i fötterna.

Kaos

Tja kaos var bara förnamnet. Kom lite tidigare, och var först där. Matilda hade så roligt och gungade med sin bästis. Sen började de plocka undan leksakerna och då ville Matilda gå hem. Men det skulle vi ju inte så då satte tårarna fart. Hon grät argt och förtvivlat och ville bara gå hem och drog mig i armen. Varje gång grinden öppnades var det samma visa.

Tack och lov var Oskar lugn och nöjd med att vara i famnen trots att typ åtta barn var framme och klappade och petade och stirrade på honom.

När pappa kom blev det aningens bättre och ännu lite bättre med en muta i form av salt pinne. Men ändå inte bra. Så när sångerna skulle starta ville Matilda inte sitta med utan mig och halvvägs igenom ändrade hon sig och ville ha pappa där. Tur att jag tog med stora kameran. Haha, tog inget foto dels för att Oskar var i famnen men också för att det inte direkt var något att fota eller filma. Nästan alla barnen satt i sina föräldrars knä, några med napp, och ingen sjöng utom fröknarna.

Vi hann äta litegrann av vår matsäck som var pasta sallad till oss vuxna och pasta till Matilda. Sen ville hon hem igen och Oskar började bli lite rastlös. Hon red hem på pappas axlar och hängde mot hans huvud.

Väl hemma chillade hon i soffan, jag och pappan åt lite ost och brie och Oskar var lugn en stund han med.

Hoppas på bättre lycka nästa gång.

Fest

Idag är det gårdsfest på dagis. Matilda och hennes grupp, och de andra, ska uppträda för oss. Är så spänd.

Under veckan har vi sjungit Små grodorna inför midsommar och hon kunde den redan när jag började så kanske är det den.

Vi ska ta med oss mat och äta där och mingla och "festa".

Idag när jag lämnade gick de direkt ut på stora gården och likt ett kosläpp stod barnen i en hop vid grinden och bara väntade. Sedan skulle de samlas med de äldre och sjunga ihop dagen till ära. Gulligt!

Vaga besked

Fick idag svar från samordnaren på kommunen som har hand om placeringarna. Och de var vaga besked hon gav. Hon kunde ge oss någon siffra på var i kön han är men sa att det ser kört ut att få in honom under terminen på Matildas förskola. Det krävs minst två platser för att han ska ha en chans.

Vi skulle få vidare besked i september/oktober huruvida han kommer in i november eller i vår. Men hennes gissning var att vi skulle kunna ha en chans att komma in på Dimslöjan i november. Det är en större förskola vid sjön som var vårt femte val tror jag. Vi valde den för att den är geografiskt nära och tar in mycket barn men samtidigt vill vi egentligen inte dit då grupperna är väldigt stora. Men får vi en plats där så tar vi väl den och känner efter och hoppas på att kunna flytta honom sen.

Det skulle rent logistiskt "fungera" att ha honom där eller någon annanstans i närheten men ska inte förlora hoppet om en mindre eller "bättre" förskola. Håll tummarna med mig.

Otur

Pratade med en av dagismammorna som har en son som är två månader äldre än Oskar. Vi hade hoppats att vårt dagis skulle göra ett undantag och ge honom en plats nu i augusti trots att han är född i september. Men så var inte fallet utan de hoppas nu på platsen de utökar gruppen med året efter. Typiskt nog den platsen vi hoppades på.

Så nu är det till att kontakta kommunen och fråga var Oskar är i kön och om vi har en chans att få dagisplats nästa år. Håll tummarna!!!

Magmys

Idag hade jag tvättstugan på förmiddagen och tvättade lakan och handdukar. Så skönt att tvätta och torka allt så att det går att bädda sängen igen. Passade även på att tvätta barnens kuddar, täcken och lakan och körde en maskin med vanlig tvätt som hängdes inne.

När det var klart mötte jag upp Annelie för en lunch. Hon har en stor fin mage nu har BF om tre dagar!!

Efter lunchen, som var canneloni för mig, tog vi blöjpaus på BVC innan en glass i solen. Sen följde hon med och hämtade Matilda. Jag och barnen gick sen till lekparken medan hon gick hem och vilade.

Synd att hon ska flytta snart. Hade varit så roligt med lite nära sällskap. Får njuta av tiden fram tills dess.

Stackars pappan

Pappan här i familjen har det inte alltid lätt när musik diktatorn drar igång här hemma.

Idag lärde hon sig munspel och fick "låna" ett av pappas när vi kom hem. Lyckan var total och hon spelade för Oskar som hoppade i gungan och för mig som skulle dansa.

Pappan försökte spela gitarr samtidigt med det gick inte för sig. Vid nattningen nu spelade en granne gitarr och sjöng och Matilda anklagade pappa för "oljudet" och ville att jag skulle få tyst på det. Pappa är 1) bättre än så, 2) inte oljud och 3) oskyldig denna gång.

Vardag

Nu är vi tillbaka hemma igen efter några dagar hos farfar och farmor. Skönt att dels vara lediga men också att få vara lediga lite. Vi fick sovmorgon, kunde äta ihop och bara njuta lite. Samtidigt som de fick njuta av barnen.

Matilda älskade att busa med dem och var i stort sett ett enda stort leende. Hon blev lite sotis på att farfar var mycket med Oskar och ville därför inte vara med honom. Men det gick över till nästa dag.

Men nu är det vardag i några veckor framöver innan semestern drar igång.

Och så kom värmen

Nu känns det som sommar. Solen skiner varje dag, den är varmt i luften och fläktar lite svalt och idag är det premiär för bara ben.

Igår tog det emot att gå in på ÖF men vi gjorde det ändå. Gick dit efter att ha lämnat Matilda på föris. Pratade lite med andra föräldrar och hade sångstund. Sen orkade inte Oskar mer så vi gick en promenad till Maxi och sen hemåt.

Idag slutar pappan tidigare och kan förhoppningsvis komma med och hämta henne. Efter lämningen gick jag och Oskar hem och båda bytte till svalare kläder och han sov en stund i vaggan medan jag gjorde iordning väskan.

Sen gick vi ner på stan för att köpa sushi till mig. På vägen sprang vi på Annelie och hennes stora fina mage. Njöt av lunchen, som alltid kastades den ner i magen, och gungade lite. Nu sover plutten i vagnen och jag njuter på en parkbänk typiskt kom ett stort moln i vägen.

Vi åker sittvagn för första gången och det är ganska populärt. Skönt att kunna göra det nu. Hade nog gått tidigare också men då hade vi behövt åkpåse. Nu räcker det med lite filtar. I stora vagnen är det fortfarande liggdel men han sitter upp i den med stöd av en kudde när han är vaken så han är nöjd ändå. Ska byta sen men tycker han är lite liten än och så länge han är nöjd och får plats så kör vi såhär.


https://cdn1.cdnme.se/1989825/7-3/pic_518a308addf2b31cc22b58e4.jpg">https://cdn3.cdnme.se/1989825/7-3/pic_518a308addf2b31cc22b58e4.jpg" class="image">

Produktiv dag

Idag har varit en ganska produktiv dag känns det som. På förmiddagen bakade jag och Matilda chokladbollar. Gjorde med hälften så mycket socker och extra kakao och de smakade ändå gott. Eftersom vi har en tjej som hatar att vara kladdig var just rullandes ingen hit. Men hon hjälpte till att mäta upp havregryn, röra och äta kokos.

Efter vilan lämnade pappan oss för att besöka Globen och hockey VM. Vi andra stannade hemma och skypade med farmor och farfar.

Efter det tog vi en tur ner på stan och hälsade på Ankie och Annelie. Men tålamodet var kort även med mutan yoghurtglass. Så då blev det lekparken. Vi gjorde allt. Blåste bubblor, sparkade boll, gungade och lekte i sandlådan. Härligt att kunna vara ute till fem på kvällarna.

Hem och göra och äta mat, blev rester. Sen bad av liten pojke och tvätt av stor badvägrande flicka. Följt av bus, nattning och lite kort konversation med pappan. The end.

Nu lite sömn innan det är dags för kolgruvan igen.

Första maj

Idag skulle vi få en familjedag med picnic med vänner. Skulle, ja. Pappan spenderade dagen i sängen med feber medan jag åkte över till morfar och mormor med barnen.

Vi åkte in till Kungsan och gick runt där en stund. Matilda lekte runt på konstgräset och bronslejonen. Sen kollade vi på de få blommorna som slagit ut innan vi lunchade på Max.

Efter det somnade Matilda i vagnen medan Oskar var vaken, han hade sovit hela tiden innan. Vi började ge oss hemåt och åkte hem till dem igen.

Där fikade vi först, sen gick vi ut och lekte med bollar och cykeln. Oskar sov lite till i vagnen och Matilda hjälpte mig och morfar att tvätta och "måla" hennes nya säng. Hann tvätta och slipa båda delarna och måla den ena delen nästan klar. Ska måla nästa del och ev en gång till och delen den stod på såklart. Sen återstår madrassköp och nya lakan innan Matilda kan sova i den.

Ska måla något på kortsidorna men vet inte vad. En prinsesskrona, blommor, fjärilar?! Kan inte bestämma mig men behövs något som tar fokus från skavankerna.

https://cdn3.cdnme.se/1989825/7-3/pic_51814966e087c319e2400a66.jpg">https://cdn2.cdnme.se/1989825/7-3/pic_51814966e087c319e2400a66.jpg" class="image">

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0