Amerikanska pannkakor

Till lunch idag blev det amerikanska pannkakor. De går snabbt att göra och är så goda. De är tjockare än de svenska och kan kännas lite torrare, därför är det gott med något på som de kan suga åt sig som lönnsirap och smör.

Matilda var lite för trött och åt en halv och lite sylt sen stupade hon i säng. Jag och maken tryckte väl fyra/fem var. Så himmelens gott. Vi åt dem med lite lönnsirap och en liten klick bregott som smälte på. Annars är ett tips färska bär och florsocker och ev lite vispad grädde.

Här är receptet för fyra portioner (eller två hungriga vuxna)

1 st ägg
2,5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk socker
0,5 tsk salt
0,5 tsk vaniljsocker
2 msk smör

1. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke.
2. Smält smöret och häll i bunken.
3. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan ner dem i mjölkblandningen.
4. Stek små pannkakor (ca 10 cm) i smör eller neutral olja. Stek långsamt på medelvärme.

Enligt original receptet ska det var msk socker men jag vill inte ha dem för söta så jag minskade sockermängden och har hellre sött på.

Blev ingen bild för de var så goda så de försvann snabbt. Och den som blev kvar gjorde Johan och den är allt annat än fin.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0