Fotomodell

Idag var vi på öppna förskolan för att hämta våra foton som vi tog för några veckor sedan. De blev jätte fina. Hon ser glad ut och har sin tiger med i bild. Den är ju trots allt hennes trygghet i livet.

Vi kom dit lagom till sångstunden. Matilda kände inte riktigt för att sitta still i mitt knä. Hon skulle åla iväg till korgen med all rekvisita och pilla.

Efteråt stannade vi och lekte med några yngre tjejer. Det roliga var att den ena som vi lekte med visade sig bo i samma hus som oss.

Bebis mys

Idag har vi umgåtts med Ylva och lille Carl. Han är redan fem månader och har blivit så stor. Fast i jämförelse är han ju fortfarande en liten plutt.

Matilda var väldigt fascinerad av honom. Hon smög fram och tittade och satt bredvid honom när han var i bilstolen.

Nu ska vi ge oss ut i Tornparken och möta upp några andra mammor.

10 månaders kontroll

Idag var vi på BVC för 10 månaders kontroll. Först var vi hos BM och vägde och mätte innan vi fick träffa läkaren.

Hos läkaren fick jag svara på vad Matilda kan säga och förstå, vad hon kan göra och så. Sen fick hon testa att klappa händerna med två klossar i dem. Vid slutet av undersökningen lyckades hon och fick godkänt på kontrollen.

Nu är hon 73 cm och 7,675 kg. Vår stora fina tjej.

Hemsk natt

Igår var jag på julbord på Ulla Winbladh med jobbet. Det var väldigt trevligt. Jag kom hem vid elva.

Men oj vilken hemsk natt det blev och det var inte Matildas fel. Hon sov snällt när jag kom hem och vaknade inte förrän vid fyra. Istället var det den där dumma presenningen som sitter på taket mittemot. Den smällde hela tiden i stormen. Hemskt. Efter att ha legat sömnlös i typ två timmar försökte jag med öronproppar men inte ens det hjälpte. Till slut lyckades jag somna mellan typ kl 6-9.

Ska bli så sjukt skönt när allt byggarbetare är klart. Är så trött på den där presenningen och att vakna till spikande, sågande och släggande varje morgon.

Stora tjejen

På bara några veckor har lilla Matilda gått från liten ålandes bebis till en stor tjej som ska stå mot allt och försöker sig på att gå, med blandade resultat men oftast med ett platt fall.

Oftast slår hon sig inte utan blir bara rädd. Vi försöker vara coola och bara köra på upp igen men i vissa fall får famnen och tigern hjälpa att trösta eller en distraktion.

Första advent

Idag firade vi lite första advent med att sätta på Matilda hennes utsöta tomtedräkt. Jag smälter när jag ser henne i den.

Vi satte upp alla ljusstakar och sånt i lördags. Men ändå finns ingen julstämning hos mig. Var är snön?

10 månader

Vår lilla tjej fyller 10 månader idag. Det känns helt sjukt. Den lilla bebisen är borta och istället har vi en stor liten tjej. Borta är den lilla tjejen som kunde sova på en kudde och hatade att ligga på mage. Istället har vi en tjej som inte är stilla mer än någon sekund åt gången och som vänder sig direkt till mage och kravlar iväg.

Det har inte hänt så mycket i utvecklingen men det som har hänt har hänt fort. Nu kan hon:

* Ställa sig upp mot sin gåvagn, gåstol, i sängen och mot oss. Förut har hon bara ställt sig mot oss när vi sitter på golvet och får hjälp av våra händer. Nu är hon säkrare och försöker lösa det själv och det gör oss alla så stolta.

* Försöka förflytta sig mellan saker. Hon tvekar mycket, hon har bara försökt i en vecka, men ibland lyckas hon flytta sig i sidled längs möbler.

* Ta riktiga krypsteg ibland. De händer sällan och ofta utan att hon nog är medveten om det. Istället krälar/drar hon sig fram med armarna och när hon är framme dit hon vill går hon upp på knä.

* Hon har testat att äta lite av vår mat. Men just den maten passade inte hennes mage. Hon kräktes väldigt mycket. Men vi ska börja introducera mer och mer lagad mat för att vänja henne vid vårt sätt att krydda.

* Hon kan "säga" fler saker. Hon försöker säga lampa, där och kisse. Mamma (mormor) påstår att hon även försökt säga gunga. Det är inte tydligt vad hon säger men vi som känner henne förstår. För en utomstående låter t.ex. lampa som baba ibland alltså väldigt likt pappa.Duktiga tjejen. Sekunden senare gjorde hon ett magplask.


God morgon mamma. Så här hittar jag henne allt oftare på morgonen. Så sött.


Jag vill ut! Dumma fönster rutan som är för hal, går inte att ställa sig upp mot den.

Sjuka familjen

Nu är vi sjuka - igen. Känns som att vi redan har fått smaka på dagissjukan utan att vara på dagis. Enda skillnaden nu var att jag var först ut att bli sjuk, det brukar annars vara Matilda som inleder. Jag blev dålig i lördags då jag vaknade med ont i halsen. Sen blev Matilda sjuk på söndagen då hon hade feber på kvällen och natten. Som tur var gick den över till måndagen men snuvan är kvar. Så nu håller vi oss inomhus i några dagar och kurerar oss. Vill bli frisk igen så vi kan ta oss ut igen.

Mys pys

Idag har vi haft fin besök av Nanna. Vi åt tjejmiddag och myste innan Matilda fick lägga sig. Det gäller att passa på när pappan är borta Men oj vad jag längtar tills han är tillbaka hemma igen, vilket är imorgon.

Lugnet före stormen

Matilda har rest sig i sängen förut och mot mina ben när jag sitter på golvet. Men nu börjar hon fatta hur man gör mot andra saker också. Så fort hon får syn på sin gåstol ska hon direkt fram och resa sig mot den. Det har hon gjort flera gånger idag. Första gången slutade det med ett magplask vid sidan om den. Sen var jag mer alert och tog emot henne eller helt enkelt satte henne i den.

Sen försökte hon mot sin gåvagn. Först från sidan vilket resulterade i ett fall baklänges. Men andra gången höll jag i vagnen och då gick det bättre. Då tyckte hon att hon bemästrade det hela och skulle förflytta sig mellan gåstolen och fåtöljen.

Nu är det slut på stilla lekar med Matilda. Nu får vi passa oss. :)

Lilla krypet

Igår kröp Matilda på riktigt för första gången. Vi var på BVC och alla hennes vänner var på golvet med henne. Då tog hon två krypsteg inför en enormt stolt mamma.

Tand nr 3

Nu är tand nummer tre på väg ut. Den visar en liten tagg i nederkäken. Alla tre sitter på rad som tripp trapp trull. Så sött.

Nya framsteg

Idag kom nästa framsteg i utvecklingen. Jag lämnade Matilda i sin spjälsäng medan jag sprang på toa. När jag gick stod hon på knä och höll i spjälorna. När jag kom tillbaka stod hon upp, vilket var försts gången någonsin som hon gjort det själv. Jag kastade mig på telefonen och ringde Johan och berättade vad som hänt.

Senare på kvällen fick både jag och Johan bevittna hur hon gjorde det. Så stolta vi blev, och hon med. Kan inte fatta att hon är så stor nu.

Sjukstuga

I helgen var vi på efterlängtat besök hos farmor och farfar i Småland. Vi kom dit i torsdag efter ett stopp i Norrköping som vanligt.

Vi har myst, ätit och myst hela helgen. Men också haft det lite kämpigt. I torsdags, under resan, blev Matilda förkyld. Första natten sov ingen av oss mer än en timme i sträck. Sen blev det bättre men inte bra. Även om hon sov hela natten till slut så gjorde inte vi det eftersom vi är så ovana med att sova i samma rum nu.

När vi åkte på söndagen var både jag, Johan och farfar sjuka. Hon har starka baciller den där lilla. Nu har hon hosta och lite snuva. Hon hostar när hon sover den lilla stackaren.

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0