Strykning

Denna vecka stryks från världshistorien. Den har varit hemsk. Förutom ljuspunkten att Oskar fyllde år har det bara varit skit. 

Han fick diagnosen ögoninfektion i tisdag och påbörjade behandling. Matilda blev hemskickad med densamma på onsdagen. Och jag har drabbats av förkylningen från helvetet. Den satte sig i luftrören och gör mig andfådd och tröttare än vanligt. Förutom det rethosta, så täppt i näsan att smak och lukt försvunnit och nu ont i halsen och en egen dos ögoninfektion. 

Nej nu får det vara nog. Nu vill jag kunna njuta av mat och gott och få lite ork igen. Framförallt bli av med halsontet. Varken te eller tabletter bit er på denna jäkel. 

12 månader

Nu är det bara dagar kvar tills Oskar fyller 1 år. I torsdags förra veckan var han därför och fick sin 12 månaders vaccination och check up. 

Roligt att kunna jämföra barnens kurvor. De var lika långa på cm:n och skiljer 0,5 cm i huvudets omkrets. Men han är nästan 1 kg tyngre. Dock hade han tappat lite på sin egen kurva. Kan ha sin förklaring i några dagars matvägran pga nya tänder. Han levde då på ersättning och gröt. 

Han sov väldigt bra (för att vara Oskar) den veckan och samma kväll som vaccineringen så var han tillbaka och vaknar nu tusen gånger per natt igen. Jag döör så trött jag är. 

Han kan nu:
* gå några steg mot oss (2-3)
* börja våga släppa det han håller i
* säga några "ord". Ada= pappa, ata=Matilda och idag försökte han säga tittut. 

Han har noll intresse av att äta själv , hålla flaskor själv eller göra något själv för den delen. 

De börjar kunna bada ihop, med vissa bråk men oftast lugnt. 

Syrran har mycket roliga saker att slänga omkring sig. Favoriten är kritor och klossar. 

Svårt att få en bra bild, men en glad kille i gungan. 

Egentid

I lördags fick jag lite egentid. Jag och Sophie gick och fick massage hos bästa Cityterapeuterna och sen lunch och shopping på stan. 

Så härligt att kunna få ta tid för sina vänner. Vi hinner aldrig prata annars och ses sällan så då är det skönt att kunna prata av sig om allt viktigt och oviktigt i livet och alla funderingar. 

Men sen var det även härligt att komma hem och få en kram av Oskar och gosa med Matilda. De är en handfull men jag kan inte vara utan dem. Mina underbara barn och min fantastiska make. 

MC bruden på Maxi

Oskars favoritsyssla, riva ut allt ur understa lådan. 

Tandläkaren, igen

Igår var olyckan framme igen. Matilda skulle vara lika bra som pojkarna i lekparken som cyklade ner för en backe. Hon hade sparkcykel och de springcykel (cykel utan trampor) så för dem var det inget problem men för henne svårare. 

När det började gå för fort hoppade hon av istället för att bromsa på fotbromsen och föll med tänderna på styret. Det resulterade i en avslagen flisa på höger framtand och ett besök hos tandläkaren. 

Tur att morfar kunde ställa upp på kort varsel. Han kom och skjutsade upp oss imorse och passade Oskar och släppte in städerskan. Allt medan vi var där och åkte till dagis. 

Hon var så duktig. Inga problem att gapa men när verktyget (slipen) kom fram ville hon inte gapa. Men efter lite övertalning och stöd från hästen Lisa gick det bra och hon slipades tre gånger. 

Så duktig! Nu är det bättre, hon äter och är glad, och anmält till försäkringsbolaget. Får vi vänta och se hur de riktiga tänderna mår. 

Från i söndags. Hon lärde sig åka och bromsa i helgen. 

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0