Mycket på gång

Helt plötsligt är det mycket på gång nu med Matilda. Igår började hon säga pappa, eller bap bap. Jag har hårdtränat henne med dada, papa, daddy och baba för att se vilket hon tycker är enklast och för att jag vet hur stolt Johan skulle bli när han fick höra henne säga det. Och igår fick han det. När han kom tillbaka från frisören satt hon i sin stol och sa bap bap bap. Och hon fortsatte med det under kvällen sen.

Igår märkte jag att hon börjar få sin första tand. Jag tycker inte att den syns än men den känns. Det är vasst i underkäken. Stora tjejen.

Nu har hon börjat åla framåt. Hon kommer inte långt eller snabbt framåt. Hon kan ta typ tre "åltag" framåt sen tycker hon att det blir jobbigt och börjar antingen snurra runt sin egen axel istället eller skrika irriterat.

Det går fort nu med utvecklingen, hoppas vi hinner hänga med.

8 månaders kontroll

I måndags var vi på åtta månaders kontroll på BVC. Det var en härlig dag för promenad, det ösregnade hela dagen. Då var jag väldigt glad för att jag hade regnställ och Hunter stövlar.

Väl där vägdes och mättes och nu är hon 7,820 kg och 68,5 cm. Stora tjejen. Hon växer bra mot sin kurva och är t.o.m. en millimeter över sin viktkurva vilket känns skönt inför höstsäsongen med förkylningar och allt.

Vi kollade upp hennes utslag på magen vilket BM trodde var blöjutslag från kiss nu när hon ligger mer på mage. Så vi fick tre alternativ: smörja på kvällen och lufta på dagen, byta märke eller lägga nåt emellan. Vi har prövat det första och sista alternativet vilket verkar funka. Jag har även använt lite pulver på dagtid för att det ska bli ordentligt torrt.

Nästa besök blir vid 10 månader, i november, då vi ska träffa läkaren också.

Helgen

Fredag:
I fredags åkte jag och hämtade upp Caro och Liv. Vi körde ett ordentligt pussel för att få in två barn och två barnvagnar i bilen. Men tills slut så. Sen åkte vi iväg till Bromma blocks. Där mötte vi upp med Lina och Linda från föräldragruppen. Vi shoppade lite och tog sen en lång härlig fika. Jag lyckades timea in Matildas vila precis när vi skulle fika så hon sov första halvtimmen.

Köpte lite presenter till Trollet som snart gör entre, bara en dryg månad kvar nu.

Lördag:
Anna och Andreas kom och hämtade Matilda på förmiddagen och tog med henne till vår mormor och morfar. Efter det åkte de till Bromma Blocks. Där blev det två nya leksaker till Matilda. Bortskämd much?!

Medan de var borta satte vi oss och tippade V75. Eller mest jag. Och vi hade rätt på det första loppen och i de två sista. Men sen lyckade vi få in tvåorna som förlorade med en noslängd. Morr. Medan de sprang bakade jag en äppelkaka och en äppelpaj som blev supergoda.

Söndag:
Nu har mormor och morfar hämtat Matilda och har tagit hem henne till sig. Sen ska de till - big surprise - Bromma Blocks.

Förkylningar

I måndags blev Matilda förkyld. Hon fick rinnsnuva på dagen och var lite hängig. Sen på kvällen fick hon lite feber. Vi försökte lägga henne men hon vaknade gråtandes. På natten gav vi henne en Alvedon men det blev inte mer sömn för någon av oss. Likadant var det dagen efter, hon vaknade typ en gång i timmen så vi fick försöka sova i skift. Men hon hade i alla fall ingen feber.

Sen i tisdags har hon bara haft snuva. Så nu går nässugen hårt här hemma tillsammans med koksalt.

Nu har jag och Johan börjat bli förkylda istället. Båda har lite ont i halsen och är lite snuviga. Tråkigt, är det verkligen höst redan?

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0