9 månader

Nu är Matilda dryga 9 månader gammal. Jag är så dålig på att uppdatera och framförallt lägga upp bilder. Skyller på att jag uppdaterar via telefonen.

Det känns som att hon stått lite "stilla" i utvecklingen och mer försökt förfina det hon redan kan.
#Hon går upp på knä men kryper inte än utan ålar/släpar sig fortfarande.
#Hon sitter stadigt.
#Hon äter som en häst.
#Hon kan med hjälp komma upp från liggande till sittande och sen upp i stående.

Men nu efter dagen har det börjat hända saker. Hon kan nästan sätta sig upp själv från liggande. Från mage börjar hon med hjälp av våra händer kunna ställa sig upp. Hon försöker nu göra detta själv genom att ställa sig på tå (som en armhävning) och blir frustrerad när hon inte kommer upp. Sötnosan.

Välkommen

Välkommen Agnes. Nu är jag en stolt och glad faster till en flicka på dryga 3 kg och 50 cm lång.

Längtar tills att få se henne live.

Underbara Barn

I söndags var jag och mamma på Underbara Barn mässan med Matilda. Mamma hade vunnit en fribiljett och en goodie bag och jag ville ha en jag med. Vi tog pendeln ut och blev därför nästan en halvtimme tidiga. Vilket behövdes, det var typ fullt redan då och det fyllde på snabbt. Men jag lyckades. Goodiebagen innehöll en sparbössa från Cult design, ett gosedjur, nappar, rabatter och lite annat smått och gott. Toppen bra med andra ord. Matilda älskar sin nya tiger kompis och sin stjärnskallra. På mässan fanns det hur mycket som helst att göra. Bobbycar bana, rullskridskorink, uppträdanden och en brandbil. Plus en massa annat skoj. Vi gick runt några varv och inhandlade en ny overall från Didriksson i storlek 60, kläder från Lundmyr och nappar och nappflaskor från MAM. Fick även blöjprover från Libero. Perfekt! Den ska vi verkligen göra om fler gånger. Och även om det var mycket folk där så mötte vi ännu fler när vi gick strax innan tolv så det var skönt att komma tidigt.

Drömmen om ett barn

Precis sett det första avsnittet av Drömmen om ett barn. Känns bra att ofrivillig barnlöshet blivit ok att prata om. Och att det inte drabbade oss även om det fanns såna tankar några gånger innan Matilda kom till världen.

När de visade ultraljudet kom tankar tillbaka från när vi såg de första bilderna på vår underbara älskling. Jag vågade inte ta ut något i förskott innan vi sett att hon var alive and kicking. Och som hon sparkade sen. Känns så synd om de som aldrig får uppleva den underbara känslan.

Fick veta idag att ett lesbiskt par vi "känner" har kunnat få ett barn genom insemination. Tänk vad forskningen har kommit långt ändå. :)

Mamma träffar

Idag ska vi åka ut och hälsa på Ylva och Carl i U. Väsby. Vi var där första helgen i oktober så ska bli kul att ses igen. Denna gången utan Elsa som är på dagis. Sen blir det att skynda sig. Elsa ska hämtas vid 2 så då passar jag på att åka hem. Där ska vi bara ur bilen och springa upp till öppna förskolan. Vi ska ha träff med mammagruppen idag och diskutera framtida träffar. Det är för kallt att fika utomhus nu så då är frågan om vi ska byta dag för att hänga på kyrkans, vara hemma hos folk eller på öppna förskolan.

Resa sig

Igår försökte Matilda resa sig för första gången. Stolt mamma. Hon ålade/kröp fram till mig där jag satt på golvet. La upp händerna på mina knän och drog sig upp på knä. Sen behövde hon hjälp genom att hon fick hålla i mina armar för att komma upp på fötter.

Andra gången gick det inte lika bra, men hon låtsades som att det var meningen att sätta sig upp istället. Så söt.

Tandläkare

Igår var jag hos min nya tandhygienist. Jag fick en kallelse i mars men kunde inte gå för att Matilda var för liten. Sen försvann det ur medvetandet. Nu fick jag en ny kallelse men jag fick byta tid eftersom nio på morgonen är lite för tidigt när man har en liten som sover till mellan åtta och halv nio.

Anna, min väldigt hög gravida svägerska, hjälpte mig med Matilda. Så snällt. De gick runt i centrum medan. Om hon inte hade kunnat skulle Matilda ha fått vara med i rummet. Men det blev inte så långvarigt för dem för min undersökning tog bara en kvart. Tandhygienisten var väldigt imponerad över mina tänders hälsa eftersom jag har varit gravid. Behövde inte laga något för det var inga förändringar från förra gången. Så skönt. Hon tog bara bort lite tandsten och gav den vanliga rekommendationen tandtråd och flour.

Var lite läskigt bara, hon sa att hon hade en bekant som heter samma sak som jag. Både förnamn och efternamn och tydligen har samma stavning. Här har jag gått och trott att jag är unik så finns det en med exakt samma namn därute.

Sjuklingar

Matilda är inne på sin tredje dag nu. Och igår kväll blev jag kanon förkyld. Har knappt kunnat sova ikväll för att jag har så ont i halsen, näsan rinner och nyser massvis. Så idag blir en stanna hemma i soffan med stora koppen te. Nu hoppas jag bara att hon kan sova lite längre vilor så även mamman får sova i kapp lite.

Babyshower

Idag har jag varit på Babyshower hos Anna. Jag drog igång det hela med tanken att jag skulle hinna med så mycket. Så blev det inte. Med Anna verkade nöjd ändå. Tre av hennes vänner fixade en braklunch med sallad, smörgåstårta och frozen Cheesecake. Mums. Vi hade lite lekar och presentöppning. Hon fick bara mjuka paket och en blöjtårta.

Återträff

Idag åkte vi på middag hemma hos Ylva, Erik, Elsa och Carl. Vi har inte setts sen Carl lämnade magen. Det är tacksamt att umgås med andra småbarnsföräldrar eftersom vi förstår varandras situation. Vi hade bestämt att åka vid 16:15 för att ha god marginal till 17. Men då valde Matilda att ta en lång tupplur i sängen. Så vi gick och vankade och tittade om hon vaknat. Försökte mjukt väcka henne genom att öppna dörren och släppa in ljuset men inget. Hon sov som en stock i typ 40 min. Så tio i kunde vi istället lämna lägenheten.

Väl där fick vi se vad vi har framför oss. Godispåsen innehållet medicin och chokladbiten Milky way är ett lim. Haha. Elsa har kommit in i trotsåldern nu. Men framförallt så sprang och pratade hon hela tiden. Hon försökte visa blommorna på sin dockvagn för Matilda men den sistnämnda fattade inte riktigt. Vi blev även lite förundrade över hur flink hon var med en iPad. Hon satt och kollade Telly Tubbies och andra program på Youtube och klickade fram allt själv. Matilda var förundrad över både skärmen och Elsa. Men hon fick inte sitta för nära eftersom hon drog Elsa i håret.

Vi åt en supergod kantarellpaj och kladdkaka. Sen blev det inte mycket mer än så. Matilda var trött. Elsa ville bli nattad av mamma som hade händerna fulla med lillebror. Ett smärre kaos. I bilen hem var hon super trött. Satt dubbelvikt med huvudet in borrat i sin snuttefilt. Väl inne blev det en snabb procedur med pyjamas, välling och sömn.

Det var härligt att återses. Vid årsskiftet lämnar de Sthlm för Falun så vi måste passa på att ses nu. Jag och Ylva stämde träff med bara bebisarna nästa vecka. Jag hoppas det blir av.

Ponnytrav

Idag har vi kört ponnytrav ute på Ekerö. Det var så sjukt kul. Ska lägga ut några bilder sen. Jag vann mitt försöksheat med svarta faran. Fick höra att hon var långsam och behövde mycket pepp och fick därför starta längst fram med tjockisen även kallad Köttbullen. Vi tog diret ledningen och höll den ända in i mål.

Köttbullen var en härlig karaktär. I mitt försök fick Mange henne. Det gick sådär första varvet så då fick hon nog och stannade helt enkelt för en fika. Det slutade med att arrangören fick gå dit och ta bort henne från gräset så kunde hon trava i mål. Efter det fick de andra en piska att slå sulkyn med för att mana fram henne. Men det hade nog gått bättre med en klassiskes som en morot på ett fiskespö.

Sen körde Johan sitt försök bakom samma ponny med mycket sämre resultat. Han slutade sist. Matilda stod vid start och mål och blev skrämd av allt tjo och tjim när pappa gick i mål så hon grät.

Pappa gick sen och vann B-finalen med en annan ponny. Och jag blev lottad med en annan jag med i A-finalen. Jag fick starta i dödens läge, längst bak, och blev sen instängd av Lina. Kom till slut om på upploppsrakan men då var redan Anders och Andreas i mål. Anders vann då Andreas och Köttbullen galopperade över mållinjen. En smått besviken tvåa blev jag. Men oj vad jag har saknat hästar Johan kommenterade att jag sken som en sol när jag gick och klappades med svarta faran.

Dåligt med uppdatering

Jag har uppdaterat dåligt på sista tiden. Det kom så mycket emellan. Vi fick efterlängtat besök av Matildas farmor och farfar. Och sen har tiden bara flugit iväg.

Sen jag skrev sist har hon blivit åtta månader!! Vi har varit på öppna förskolan. Hon har presenterats för shettlandsponnier. Och ja mycket mer.

Nu har vi drabbats av vår andra förkylning. Det betyder att vi måste (enligt Matilda) vara elaka med nässugen och ha vaknätter. Hon vaknar ungefär en gång i timmen nu och är ledsen för att hon har svårt att få luft, får ner snor i svalget, tappar nappen eller hostar. Stackars liten och stackars oss stora.

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0