Utveckling

Länge sen jag skrev om Matildas utveckling. Det händer massvis nu.
Motorik:
Hon kan gå och springa stabilt. Även i backar och på gräs numera efter bootcamp på landet.
Hon dansar en massa genom att stå bredbent och gunga i sidled samtidigt som hon skakar på huvudet och ibland armarna.
Hon härmar allt vi gör direkt. Imorse skulle jag ta på mig strumpbyxor och krånglade med att få upp dem genom att böja på benen och dra, då gjorde hon samma sak.
Tal:
Hon kan göra sig förstådd även om hon vägrar att prata. Hon förstår allt vi frågar henne och hon svarar med kroppsspråk eller med ljud. T.ex. om vi frågar om hon är hungrig stannar hon upp, klappar sig på magen och går till sitt skåp och hämtar en matburk.
Hon har precis börjat lära sig djurljud. Så hon kan vad hunden, katten, hästen och fåret säger. Så sjukt underbart.
Hon säger "hej" "hejdå" "mamma" "pappa". Pappa betyder även puss liksom mamma kan vara allmänt gnäll eller mormor.
Allmänt:
Hon är väldigt ordningssam av sig. Hon tycker om att plocka med saker och förstår när man ber henne att lägga tillbaka. Ibland går det bara inte. Hon och mormor plockade blommor och Matilda gav sig sjutton på att blomman skulle sättas tillbaka på stjälken - utan resultat.
Vi brukar ha ett skohorn genom handtagen på lådorna i köket för att försvåra för henne och om det inte sitter där ska hon sätta tillbaka det.
Hon har precis börjat att skrika exalterat när hon ser katterna, andra djur eller andra barn. Trots att det ger samma resultat - katterna springer, fåglarna flyger iväg och barnen backar - insisterar hon på att fortsätta. Hon älskar katterna men har samtidigt respekt för dem.
Tja det är bara några av sakerna som jag kan komma på nu.

Vilken vecka

Nu var det evigheter sen jag uppdaterade och det beror mestadels på ren lathet. Förra veckan lämnade vi Matilda till mormor och morfar direkt på måndag morgon och de körde ut henne till landet. Sen begav vi oss till Karolinska för att få sen vår lille son. En son, helt sjukt. Hon som gjorde undersökningen kollade väldigt länge på hjärtat, så länge att vi blev oroliga flera gånger om och hon hämtade till slut en kollega som kom inte och tittade hon med. Men allt såg bra ut - pustar ut.
På kvällen på måndagen var vi på dagiset Matilda ska gå på för ett informativt föräldramöte. Var roligt att det var lite ansikten vi kände igen i gruppen. Bland annat ett par som vi var på föräldrautbildning med innan Matilda kom till världen. Och ett barn från grannhuset - perfekt vid sjukdomar tänker jag. :)
På tisdagen gjorde vi en massa ärenden på stan. Jag gick och klippte mig och slingade håret. Skönt att kunna ta tre timmar för sig själv utan att stressa. Och Johan passade på att hänga på jobbet några timmar. Jag tog en lunch med en kollega för att sen åka norra Stockholm runt i jakt på glasögonbågar.
På onsdagen började jag dagen med att ringa till vårdcentralerna runtomkring för att få en tid. Jag drabbades av någon slags magsjuka i fredags som vägrade ge med sig. Jag fick en tid till slut och fick lämna lite prover som jag fortfarande väntar svar på men nu mår jag äntligen bättre. Hann bli bra lagom till midsommar!
Efter läkarbesöket åkte vi ut till landet och möttes av en glad liten tjej. Sedan spenderades resten av veckan ute på landet med en massa familjemys. Älskar det! Ska bli skönt med semester snart så det blir ännu mer sånt.

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0