Blandad morgon

Det var en blandad kompott imorse. Först var jag iväg till MVC. På vägen dit inser jag att jag glömt mitt paraply hemma men det duggade bara och jag var sen så jag knatade på.

Efter besöket hade regnet tilltagit och jag fick springa till tåget. Väl där fick jag för första gången en plats given till mig. Ville nästan krama om den fina unga killen som gjorde detta.

Men lyckan blev kortvarig. Kom upp till gröna linjen och slogs av att det var sjukt fullt på perrongen men tänkte att det går ett om en minut jag kan vänta på nästa. Men insåg sen att tåget satt fast halvvägs in i tunneln. Så det blev till att åka till Rådhuset istället och gå i regnet. Kände mig som en trött dränkt katt.

Lyckan att jag hade ett extra paraply och ett par extra boots på jobbet.

Nu ska jag hämta upp dottern på dagis och sätta oss i bilen till Småland.

Lilla solstrålen

Vår dotter är en sån solstråle. Hon är poppis på dagis eftersom hon alltid är glad och leendes även om hon bara sover en kvart.

Det gjorde hon nämligen igår då hon stördes så av sin hosta. Hon hostar lite på nätterna men somnar oftast om direkt.

Idag sattes deras familjecollage upp på dagis. Matilda verkar mäkta nöjd med sitt. Ingen fick komma nära. Hon är annars försynt och tar inte för sig men just med det knuffade hon bort de andra barnen. Så gulligt.

En ny era?

Vi kan ha nått starten av en ny era. Hoppas jag, tar inte ut något i förskott. Men idag efter lunchen var Liten trött och gick in till sig, stängde dörren och ville bli upplyft i sängen. Där somnade hon snabbt med lite klappar från pappa.

Det skulle vara underbart om kvällsnattningen också kunde bli såhär. Just nu är vi mest glada för att hon sover hela nätterna. Men en enklare nattning skulle sitta fint nu när vi närmar oss nummer två.

Lyxlunch

Idag ordnade jag lyxlunch hemma. Hade köpt hem lite blandade tomater som hackades grovt och blandades med olivolja, balsamvinäger och en nypa salt och svartpeppar. Sen fick det stå och dra en stund och sen i med grovhackad basilika.

Detta serverades på ciabatta ringlad med olivolja och toppat med lite flingsalt. Mums!

Dagisstart

Inskolningen har gått över förväntan. Mån-ons var pappa med hela dagarna. Då sov hon 45 min på madrassen men somnade i hans famn.

Tor-fre lämnades och hämtades hon bara. Hon hade ett stort leende när hon lämnades och var nöjd med att gå sen. Hon har sovit riktigt bra. 1 1/2 timme de två dagarna.

Nu har vi fått vår första biverkning av dagis. Förkylningsbaciller. Igår blev hon snuvig och har alltid svårt att sova första natten så det blev många vakna timmar för oss vuxna som är helt slut nu.

Semestern är över

Nu är semestern över för den här gången. Jag har lyckats pricka in riktigt bra veckor så jag är sjukt nöjd.

Hade en fin vecka vid midsommar, otur bara att jag blev sjuk första halvan. Sen hade vi två underbara veckor i Blekinge och Småland innan ett instick på jobbet och sen två veckor i Roslagen.

Slappade och hängde med vänner och familjen första veckorna. Och de sista två har varit med "jobb"semester med fasadbyte, målning och vaxat bilen. Men det har blivit en hel del mys i solen emellanåt.

Nu blir det jobb på måndag fram tills sista oktober när det är dags för mitt andra jobb som tvåbarnsmamma. Känns ovant att säga men snart är vi där.

Dagarna går fort

Det går fort nu. Nu är det mindre än 90 dagar tills den lille är planerad att möta sin syster. Och på måndag börjar Matilda sitt nya liv som dagisbarn.

På ett sätt känns det inte länge sen hon inte kunde gå och var liten. Men på ett annat som ett helt annat liv. Kollade på bilder från förlossningen och när hon var liten och kan inte riktigt greppa att det är samma unge som vi har nu.

Hon är helt underbar vår dotter. Hon kramas och pussas och delar med sig. Samtidigt som hon är bossig och har en väldigt bestämd vilja. Hoppas den Lille blir hälften så bra som hon. =)

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0