Mysig slapp söndag

Idag har vi inte gjort många knop men ändå myst tonvis. Pappa gjorde en god gärning och gick upp med henne vid sex så jag fick sova till nästan åtta. Då bytte vi av och jag och Matilda åkte över till katterna.

Sen hem igen och gjorde frukost till pappa. Tog ett bad och fixade lite innan vi alla tre tog en lunchlur. Jag sov en timma sen gick jag upp och började middagen och duschade. De andra två låg kvar en timme till.

Efter det gick vi en timmes promenad i höstvädret och sen hem och börja med maten. Blev super gott! Fläskkarré i bit som fick stå i ugn i fyra timmar, med pressad potatis och skysås. Till efterrätt en äppelpaj gjord på äpplen som fått koka i sirap och muscavadosocker. Glömde ha i kanelen med blev supergott ändå. Gäller att passa på att laga ordentlig mat medan vi har tid och ork.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1989825/images/2012/pic_506883a1e087c310a016dc4d.jpg" class="image">

Dags att gå

Idag har vi åkt fram och tillbaka till villan och tagit hand om katterna.

Sen på eftermiddagen gick vi över till Annelie för en tjejfika. Matilda lekte lite med Liv och Sigrid. Med betoning på lite.

På kvällen blev Matilda trött och gick och la sig på soffan en stund medan vi åt. Sen bestämde hon att vi skulle gå hem. Och visade det tydligt. Hon hämtade mina skor. Ställde sig vid dörren och ryckte i handtaget. När vi skulle gå gick hon och vinkade hej få till alla.

Väl hemma slog hon i ansiktet det första hon gjorde innanför dörren. Får nog en fin blåtira där imorgon. Sen stupade hon i säng och stannar förhoppningsvis där till sju imorgon bitti.

Baksug

Har ett sånt sjukt baksug. Problemet är att jag varken har ork eller tid att skrida till verket. Vill baka bullar, kakor och julgodis. Vet att det är lite tidigt men julbaket kommer att få ske i oktober i år eftersom det inte kommer finnas tid eller ork när lilla bebisen har tittat ut.

Sjukstuga

Det råder sjukstuga hemma hos oss just nu. Matilda snorar och hostar lite men som tur är har det stannat där. Ingen feber *peppar peppar*.

Jag har fått i mig en rejäl dagisförkylning som har tagit fäste i näsa, svalg och luftvägar. Är täppt som aldrig förr, missbrukar nässpray på hög nivå. Har båda typerna av hosta, mest rethosta på dagen och har konstant ont i halsen.

Det jobbiga är att jag inte kan sova en hel natt på grund av detta. Om jag har somnat vaknar jag av att jag är täppt eller har ont i halsen. Och ligger sen vaken ett bra tag. I natt låg jag vaken till elva, sen somnade jag och vaknade vid ett och låg vaken ett tag innan jag somnade och vaknade vid fem. Sen somnade jag om igen och sov till sex. Är så sjukt slut i kroppen av ren utmattning. Och det "värsta" är att jag kommer att vara själv med Matilda hela dagen imorgon. Känns som att hon kommer utnyttja att jag inte kan prata så mycket till henne och därmed inte kunna säga till henne.

Mammasmycke

Kanske ska beställa ett sådant här fint "mamma" smycke. Det är säkert för babyn att bita på samtidigt som jag får ha ett smycke på mig. Slippa riskera att få ett guldhalsband avrivet eller få fina skavmärken i nacken.
 
Om inte halsbandet så deras armband med samma funktion.

Äntligen!

Äntligen ska HM etablera sig i vår lilla "stad". Som jag har längtat. Nu har vi bara Lindex och Åhléns. Även om jag uppskattar de butikerna så saknar man verkligen HM och Kappahl när man har småbarn. 
 
Kappahl mest för att jag älskar deras Newbie kollektion som är urmysig. Så synd att den bara går till 74. Det finns så mycket fint nu som jag vill ge Matilda. Och HM är ju oslagbart när det gäller billiga barnkläder. Det är inte den bästa kvaliteten men istället så växer de ur allt så fort när de är under två år.
 
Tyvärr måste jag vänta enda till september 2013, men det kan det vara värt.
 
 

Härliga helg

Igår var vi i BB och handlade. Matilda fick lite nya kläder, bebisen fick en napp och en nappflaska. De fick båda en varsin ny snuttefilt. Och jag köpte ett par skor. Är inte helt övertygad än, framförallt eftersom det inte fanns ett oprovat par så den ena skon är stor och den andra trång. Men vi ska till BB på söndag igen så då kan jag lämna tillbaka dem om det inte blir ordning på det.

På kvällen tog vi det bara lugnt och myste. Och vi båda somnade tidigt. Jag somnade vid halv tio.

Imorse myste vi lite i sängen innan vi gick upp och tittade på tv innan vi åt frukost och gick ut till Tornparken. Det var så soligt och mysigt men hon var inte riktigt på humör. Träffade Emme och hennes pappa, sen även hennes mamma, och pratade lite. Så trevligt.

Nu har vi precis ätit lunch och Liten sover. Efter vilan ska vi åka till gammelmormor och hälsa på.

Shopping

Nu ska jag väcka mitt bustroll och åka en sväng till Bromma blocks. Dels för att slå ihjäl lite tid men mest för att jag verkligen behöver ett par nya bekväma höstskor. Ska kolla på ett par från Ecco som ser intressanta ut.

Ska även kolla höstskor till Matilda och lite annat smått och gott.

Har börjat skriva en lista på vad som behövs handlas och hämtas inför födseln av den lilla. Så ska försöka pricka av lite småsaker som nappflaska och nappar idag.

Här är en bild på de snygga småländska killarna från i lördags.

Ensamma hemma

Jag och Matilda är ensamma hemma denna veckan. Pappan i familjen åkte på jobbkonferens till Italien i måndags och gjorde ett kort gästspel över en natt på torsdagen för att nu spendera helgen i ett soligt Spanien med alla våra vänner.

Är sjukt avundsjuk och vill egentligen inget hellre än att vara med. Men att flyga nu i vecka 30 kändes lite riskabelt.

Tack och lov för morfar som har hjälp mig hela veckan med hämtning på dagis. Är svårt med heltidsjobb när man ska hämta och lämna själv. Och Matilda älskar sin morfar och att få leka med katterna.

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0