Helgen

Helgen gick fort som vanligt. Men vi fick lite vettigt gjort.

På lördag fm kom Matildas morbror förbi och hämtade henne och tog henne till lekparken tillsammans med Hugo, Lina och Mange. Han fick prova på att ha en liten, det är inte långt kvar nu tills kusinen kommer. Medan hon busade utomhus passade vi på att grovstäda lägenheten. Är så nöjd nu när jag hann med att torka av alla skåp i köket bl.a.

På eftermiddagen åkte vi och hälsade på min mormor och morfar. Morfar fick komma hem från sjukhuset i fredags och hade blivit väldigt pigg. Jag tog lite foton på honom som jag ska framkalla så han kan använda dem till att skaffa färdtjänst.

Idag, söndag, tog Matilda sovmorgon till halv tio efter en jobbig natt. Sen åkte vi till Babyland och köpte en ny bilstol till Matilda. De hade ett erbjudande så vi slog till. Samtidigt köpte vi badleksaker och en ny leksak.Matilda upptäcker en snygg tjej i spegeln, henne måste man ta i hand med.

Dropbox

Har startat en dropbox nu så att jag ska kunna dela med mig av bilder till släkt och vänner elektroniskt. Då slipper man usb minnen. Har inte provat det än men antar att det ska gå att kunna hämta ner bilderna med mitt inlogg.

Ska testa och se om det är bra. Om det är det så kan ni som vill ha del av det skriva en kommentar med mailadress så skickar jag instruktioner och inloggning.

Sötnosen

Min goa sötnos har blivit så stor. Nu springer hon runt i gåstolen. Snart är det slut på stillasittandet. Bäst att njuta nu.

Landet

I onsdags åkte jag och Matilda ut till landet och hälsade på morfar och mormor. Det har varit lite sådär vädermässigt men väldigt härligt.

Matilda har rusat runt i gåstolen på altanen och gungat lite i sin gunga. Sen har hon legat på golvet och jagat katter med blicken. De är så sjukt spännande.

Jag hjälpte pappa att bygga lite på utbyggnaden på pumphuset. Jag fick sitta på huk inuti och grensla en kall, blöt manick för att skruva i innerväggen. Sen hoppade jag upp på taket och spikade takplankor och takpapp. Nu har jag så sjukt mycket träningsvärk i låren.

Mormor och morfar var ute och fiskade kräftor på fredag kväll men det var full storm och ösregn så det gick inte att få upp burarna för att beta om och lägga om. Så fångsten blev enorm, hela 14 stora och en liten. De kokades på lördagen så det luktade dill och kräftor i hela huset.

På lördagen var det dagsregn och pappsen hade kommit så vi två åkte till Thuns och shoppade lite medan mormor och morfar tog hand om Matilda. Köpte fyra par jeans till mig, väldigt välbehövligt, och lite barnkläder på rea. Köpte på oss storlek 74 och 80 och en 92:a och lite strumpor med massor av kladd under.

Igår fick pappsen snickra lite och hjälpte pappa med att sätta upp en skena på det nya plasttaket. Det tog ett tag. Men till slut så. När det var klart packade vi ihop och åkte hem. Matilda däckade i bilen nästan direkt och sov ca 30 min, sen var hon vaken och lekte lite resten av tiden.

7 månader

Idag fyller Matilda hela 7 månader. Det är sjukt så fort det har gått. Nu är det mindre än ett halvår tills hon blir ett år. Hon är så duktig nu och kan så mycket.

Hon kan:

* nå ner i sin gåstol
* gå (fråmåt) i gåstolen, med hjälp av magen :)
* sitta upp men ramlar ibland omkull om hon tittar på något

Hon:

* älskar välling
* älskar all mat i stort sett, just nu äter hon Sempers äpple och päron gröt och barnmat.
* blir glad av att se katterna. Framförallt Rasmus eftersom han låter henne "klappa" ibland. Klappandet är mer ett ryckande. 

Välkommen hem

Idag kommer Matildas gammelfarmor och farfar över och hälsar på. De har varit ute hos mina föräldrar på besök och vill såklart inte åka hem utan att ha sett lilla tjejen.

Ikväll blir det middag hemma hos morbror Andreas och moster Anna. Då ska även Sandra vara med som är nyss hemkommen från Sydamerika där hon varit sen i april. Ska bli så kul att se henne igen och höra om allt som hänt. Har varit en flitig läsare av resedagboken och sett bilderna på Fejan. Snart "försvinner" hon igen. Den här gången till Borås där hon ska få testa på det livet jag ville ha. Hon ska plugga textilekonomi, något jag drömde om och sen presenterade för henne. Hoppas hon får det bra där nere.

Nu väntar jag på att liten ska vakna så vi kan börja att mysa ihop.

Gunga

Igår mötte vi upp Erica och lilla Tillie från föräldragruppen. Vi gick och gungade de små en stund och sen lunch. Det är så härligt att se de två interagera nu när de båda förstår att den andra finns där. Det är mycket trevande med händerna för att nå den andra.

Matilda älskar att gunga. Hon fick en gunga ute på landet som mormor och morfar har använt flitigt. Igår var det extra roligt för förutom gungandet så fanns där en massa äldre barn som var super spännande att titta och lyssna på.

Det är lite tråkigt nu när vi inte ses på BVC längre eftersom då ses vi alltid ute och barnen bara är i famnen eller i vagnen. Det var så roligt förut när de låg på golvet vid varandra.

Nya kläder

Tack moster och morbror som handlade kläder till Matilda nere på Ullared. Så fina kläder också. Jag gjorde en beställning på storlek 74 eftersom det blir hennes nästa storlek, även om det kanske dröjer en stund.

Ska lägga ut lite bilder på de fina kläderna, som nu hänger på tork efter att ha blivit tvättade.

Herr & Fru

I helgen var Matilda själv ute hos mormor och morfar medan jag och Johan åkte till Arboga och bevittnade när Ankie och Ted blev ett äkta par. Bröllopet var underbart vackert med livemusik i stämsång och så underbart söta blomflickor i Ankies syskonbarn tvillingarna Wilma och Saga.

Efter ceremonin avgick bussen ut till Ankies barndomshem, hennes föräldrar gård, där festen hölls i ett stort partytält. Allting var perfekt. Vädret, maten, sällskapet och såklart värdparet.

Dagen efter åkte vi tillbaka för en brunch med en massa kladdkaka. Mums!

På vägen hem fyllde vi baksätet med Finland i form av Jenny A, Jenny F och Kristian. Johan, som inte litar på tekniken, fick oss in på södra vägen istället för västra. Och vi möttes av hällregn som gjorde att det inte gick och se mer än en knapp decimeter framåt. Läskigt.

Men till slut kom vi fram och fick återförenas med vår lilla pruttunge.

Uppdatering

Nu under semestern har det blivit dåligt med uppdateringen. Men nu är den över =( så nu blir det kanske lite bättre.

Matilda är busigare än någonsin just nu. Hon pratar en massa och det mest använda uttrycket är nejnejnejnej. Hon har även insett lite av det positiva med att ligga på mage, nämnligen att man kan se mycket mer. Så nu snurrar hon runt som en vindflöjel på golvet. Snurrar alltså runt sin egen axel. Hon kommer även upp högt på händerna nu och kan trycka sig bakåt, men ingen framåtrörelse än eftersom fötterna inte riktigt kommer i krypläge.

Om vi lägger henne på rygg vänder hon sig direkt till mage. Och nu har hon tydligen (inte sett det själv än) börjat vända sig tillbaka igen.

Hon sitter mycket bättre nu. Hon sitter nästan helt upprätt men har oftast ner händerna som stöd.

Vi har provat välling vilket var smaskens. Hon äter en havrevälling. Hon har provat lite mat med mer komplicerade ingredienser och kom fram till att ravioli (luktar så) är äckligt. Det var grönsaker och pasta i en tomatsås.

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0