Sjukstuga

Matilda har drabbats av den obligatoriska sjukdomen i samband med resa till Småland. Jag börjar tro att ACn i bilen är boven.

När vi kom hem idag var hon snuvig men det övergick nu till feber och kaskad kräks. Stackarn var så rädd och frös när jag snabbt tvättade bort det värsta. Nu hoppas vi på att få lite sömn även om den blir ryckig.

Rensat hus

Idag åkte vi ut till min morfar och mormors landställe och rensade ut det vi var intresserade av. För oss blev det lite köksredskap såsom bland annat en manuell visp och en stektermometer.

Det känns konstigt att tänka att vi aldrig kommer vara där mer för det finns så mycket minnen där. Det är där jag och Andreas växte upp med morfar och farbror Simon som tomte och fullt med fiske och bad.

Jag blir fortfarande riktigt tårögd när jag tänker på att jag aldrig kommer se morfar igen. Han var en så glad person som alltid gjorde mig glad och alltid ställde upp. Jag kallade honom stål-morfar när jag var mindre för det var så han var. Alltid där och alltid redo.

Sista dagen

Igår var sista dagen som mammaledig. Den "firades" med ett besök på öppna förskolan i Solna tillsammans med kompisen och kollegan Karin med Elsa. Väl där träffade vi av en händelse en annan kollega.

Matilda hade inte den bästa dagen där. Under sångstunden kom hon för nära en pojkes syster (enligt honom) och han knuffade helt sonika omkull henne.

Ute i lekrummet råkade hon ut för en annan pojke som slog henne med ett plastbåt i ansiktet. Det tillsammans med sovdags gav en lång gråtperiod.

Sen fick vi äntligen ett bord och kunde äta lunch. På vägen därifrån somnade hon på stört och jag och Karin passade på att fika ihop innan vi skiljdes åt.

Sen på eftermiddagen kom spöregn och hagel så vi höll oss inne i väntan på pappa.

Tack för presenten

Matilda fick en lite sen namnsdags present av morbror med familj. Ett strandkit innehållande hink och spade, en leksaksbil och båt och en sandkakeform.

Hon älskar den. Den har inte varit ute än men hon gillar att köra med och äta på bilen och båten.

Sista natten

Igår var sista natten ensamma för idag kommer pappsen hem igen. Det är efterlängtat, i alla fall från min sida.

Natten och nattningen var en förbättring men resultatet blev detsamma. Hon somnade för natten vid halv tolv efter att ha somnat i sängen vid halv nio först. Så trött är ordet även idag.

Nu ska vi göra oss iordning och sen ska vi gå ner på öppna förskolan en stund så hon får hålla igång lite. Och jag får en kopp kaffe i fred.

Inte enligt planen

Kvällen igår gick inte alls enligt planen. Hon somnade fint innan åtta men vaknade igen och kunde inte somna om helt förrän midnatt.

Så en trött mamma har det varit idag. Vi skulle ha mött upp Karin och Elsa vid tio men vaknade vid 9 så vi fick flytta till fredag.

När liten somnade vid halv två idag passade jag på att krypa ner en timme jag med. Jag var sjukt trött direkt men efter någon timme kände jag att jag hade fått lite extra energi.

Ikväll har det (peppar peppar) gått bättre. Hon somnade vid halv åtta men helt vid halv nio och sovit sen dess och förhoppningsvis för natten. Vet inte om det är sommartiden som ställt till det för henne.

Ensam med sötmonstret

Idag har vi mött upp Nathalie och Oliver och Anna och kusin Agnes.

Nu sitter vi ensamma när pappsen är på sin sista jobbresa och kommer hem på onsdag igen. Hoppas sötmonstret är snäll och låter mig sova.

Trött. Tröttare. Tröttast

Hade en fin solig dag igår med bästis. Vi gick i affärer, fikade och åt tills vi sprack och pratade minnen.

Sen satt vi uppe och pratade till typ ett vilket blev två. En sen kväll plus ställa om klockan så man får sova en dag mindre gör inte redan trötta jag piggare.

Men nu är det dags att bege sig till Java för frukost buffé. Mums!!

Skuffa tåg

Nu sitter jag på tåget på väg till Örebro för att spendera ett dygn med min underbara bästis Helena. Var sjukt länge sen jag var där så mycket har förändrats i stan har jag förstått.

Fick en liten stund med Matilda och pappa imorse. Vi åt frukost ihop och jag fick en puss av dem båda. Det blir första gången som de är själva och jag i en annan stad. Men det blir bra träning inför att han tar över.

Kungsholmen

Igår åkte vi in till Kungsholmen och hade en mysig promenad och fika vid Norrmälarstrand med Karin och Emma från jobbet och deras döttrar.

Känns konstigt att jag ska börja jobba om en vecka och de inte kommer att vara där. Kommer sakna våra luncher och fredagsfikor.

Ensamma hemma

Nu sover Liten sen en halvtimme tillbaka. Och jag har precis sett klart Once upon a time så nu är det huvudkudden som kallar.

Är alltid tråkigt att gå och lägga sig själv i sängen. Saknar min stora man. Det bästa med att vara gift är enligt mig att veta att jag varje dag får somna och vakna intill den jag älskar mest. Eller numera de jag älskar mest.

God torsdag

Peppar peppar (ta i trä) så sover vår lilla hela natten nu från ca 20-07:30. Så det innebär att vi börjar dagarna tidigt nu.

Så idag mös vi lite hemma först, sen gick vi över gatan till öppna förskolan och busade en massa. Det är så perfekt att ha den så nära. Vi åt lunch där och sen gick vi hem och nu sover hon sin vila. Hon var helt slut nu och somnade på stört.

På eftermiddagen går vi nog en sväng till Tornparken och leka lite. Efter igår kom har vi en liten skada på lilla näsan. Det ska vi försöka undvika idag.

Namnsdag

Idag hade Matilda namnsdag. Av sin gamla mormor fick hon ett par mockasiner och två linne bodys. Och av mormor och morfar fick hon ett kort.

Gamla farmor i Blekinge skickade en hälsning per telefon.

Tack alla som tänkte på vår lilla dam

Kept woman

Igår var jag och Matilda och åt lunch med mormor i Solna centrum. Och idag åt vi med pappsen här i Sumpan.

Mysigt med lunchsällskap. Nu är det vara två veckor kvar med Liten som sällskap sen får jag klara mig själv.

Vårtecken

Idag såg jag ett riktigt vårtecken. Förutom solen, värme, tö och snödroppar då. Idag kom de och sopade upp gruset.

Så härligt. Då är det vår! Så nu kan vi snart tvätta fönstren. Det är verkligen dags, det är knappt att vi ser genom dem.

Snart slut

Snart är min tid hemma med Liten på heltid slut. Om bara typ tre veckor börjar jag jobba igen.

Känns så konstigt att komma tillbaka. Är som att komma till ett nytt jobb fast att jag kan alla uppgifterna redan. Jag kommer tillbaka lagom till alla inventeringar, jippie, så det kommer bli några riktigt tidiga dagar.

Sen ska jag njuta tonvis på kvällen av att komma hem till en liten som möter upp i dörren med en stor kram och ett leende, kanske även ett glädje skrik. Det är kärlek det.

Music quiz

Igår var jag och Johan bjudna på music quiz hos Tomas och Annelie. Var super kul. Mitt lag kom näst sist men det skiljde bara en poäng till vinnaren så otroligt jämnt.

Medan vi var där sov Matilda över hos mormor och morfar. Det hade gått jättebra och hon sov hela natten. Det är så bra nu att hon är i princip utmattad när kvällen kommer så hon somnar på tio minuter.

Tack mormor och morfar!

Öppet hus

Idag var vi på det andra öppna huset den här veckan. Nu var vi på ett jätte nära oss. Precis bredvid en lägenhet vi kollade på för länge sen.

Hoppas vi hamnar där. Men det är lång väntan.

Tidig morgon

Idag började vi dagen tidigt. Matilda sov hela natten från 20-07:30 så då fick hon gå upp efter vällingen. Så vi åt frukost med pappa och myste lite ihop innan han gick till jobbet.

Sen åkte jag och liten till Maxi och handlade mat inför helgen. Hon var så trött att hon till slut somnade i kundvagnen och sov hela vägen hem i bilen. Sen åt vi lunch och nu sover hon middag.

När hon vaknar ska vi ta tag och städa lite för imorgon kommer farmor och farfar på besök.

Lunchdejt

Idag blev vi bjudna på lunch hos moster Anna och morbror Andreas, och lilla Agnes. Vi var där tillsammans med Sandra och Leena.

Agnes var inte på bästa humör och skrek när hon såg sin moster Sandra. Men ibland var hon ganska nöjd med sin tillvaro.

Matilda gick och gick från rum till rum och lekte med alla leksaker. Sen kröp hon uppför trappan och busade mer. Vår sötnos.

Utan värme

Idag vaknade vi upp utan varmvatten och värme. Inte mysigt.

Tur att vi ska bort på lunch. Hoppas värnen funkar där.

Nu är det vår

Nu är det vår igen. Vi hade ett litet återfall med snö men nu är det plusgrader igen.

Nu har jag bildbevis på att våren är här.

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0