Vecka 35

Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern.


Jag har verkligen märkt det där med ryggen. Får direkt ont i ryggen om jag inte sitter med en kudde bakom ryggen så att svanken fylls ut.

Läste att från och med v. 37 räknas barnet som färdig bakat och kan komma när som helst mellan v. 37-42. Jag hoppas Grynet håller sig till minst v. 38, helst till v. 39. Annars är det kanske bara två veckor kvar. Nervöst!Kommentarer
Helena

Nej, grynet får snällt hålla sig lugn. Börjar bli orolig att det kommer bli så som jag sa, att det sker när vi ska ha en lugn och mysig stund tillsammans ;) Ser fram emot det. Både att vi ska ses snart och att få träffa lilla grynet.

2011-01-05 @ 21:13:39
URL: http://helenastraning.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0