Sovproblem

Matilda tycker inte om att sova på rygg - hon hatar det. Dessutom blir hon aldrig trött utan hon blir bara övertrött. Hon vill inte sova själv på dagarna utan man får jobba länge för att få henne att somna och hon kan soman i famnen och ligga på rygg sen i max 30 min. Men läggs hon på mage kan hon sova upp till 4 timmar. Men då måste hon vara under konstant uppsikt. Är så rädd för PSD.

Om hon inte ändrar sitt sömnbeteende kanske vi måste investera i ett andningslarm. Problemet med de är att det inte går att samsova, då måste hon ligga i sin egen säng. Vilket är tanken men nu när hon är övertrött är hon så ledsen och närhetskrävande.

Vi försöker skapa en sovrutin för henne som ska fungera i längden. Vi försökte först med bad men hon ogillar det just nu och blev bara uppe i varv. Istället försöker vi med att sänka ljuset och ljudet en timma innan, sen ny blöja och pyjamas och mat. Efter det lite gos och en sång och i säng. Vi försöker så gott det går nu så kanske det sitter tills när hon blir gammal nog att förstå det.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0