Underbara unge

Matilda är helt fantastisk. Hon är nästan alltid glad, hon backar inte för något, hälsar på allt och alla och är så sjukt gosig.

Jag får oftast en puss vid lämning och en stoor kram vid hämtning. Hon kramar gärna sina "fröknar" också.

Hon tycker om att mysa i soffan. Vi ligger bredvid varandra på varsin kudde och ibland under täcke och myser. Annars sitter hon gärna bredvid eller i knät.

På kvällarna, när pappa kommit hem, är hon oftast lite gnälligare och frågar efter napp och filt.

Hennes favoriter och vad hon gör just nu:
* Pippi Långstrump, tecknade versionen är den enda hon sett men hon älskar sången från riktiga Pippi.

* Jake är nr 1 på Disney följt av Dr McStuffins och Zou. På morgonen kollar vi ofta på bollibompa och där är Nicke nyfiken en favorit.

* Färgerna blå och rosa. På morgonen vill hon helst ha den blåa skålen och finns inte den vill hon ha rosa. Finns ingen spelar det ingen roll.

* Hon älskar kläder och provar gärna nya och väljer ofta själv ur garderoben vad hon ska ha på sig. Det 9/10 gånger blir det jeans.

* Hon kan sätta på sig byxorna och tumvantar själv nu. Hon försöker ibland med de andra kläderna med det går inte så bra.

* Hon är fortfarande galen i att sparka boll och har blivit riktigt bra på det. Nu ställer hon upp sig rätt till bollen och flyttar sig om det behövs.

* Hon äter oftast med gaffel nu och äter alltid med skeden åt rätt håll. Hon kan dricka ur mugg utan lock.

* Hon pratar mycket nu. När hon blir exalterad blir det bebis språk med googelgoo och så men oftast går det att förstå vad hon säger eller lista ut det genom ett sammanhang. Hon försöker säga namn men det går sådär. Agnes heter Assel, Oskar - Gocka, Molly - Lelle etc.

* Hon tycker om att ha tofsar nu och låter dem sitta i hela dagarna. De sätter om den efter vilan.

* Hon älskar fortfarande skor. Och hon tycker om att låna mina väskor mm.

* Hon har börjar intressera sig för att hjälpa till i köket. Det bästa är att koka ris. Hon står på sin pall bredvid mig och tittar och leker.

* Hon vägrar att bada. Förut älskade hon det och vi fick dra upp henne med russin som hud. Men nu är det tårar och vägran. Hoppas det vänder snart.

Underbara unge, du förgyller våra liv varje dag. Älskar dig mer för varje dag. ❤
Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0