Helstekt kyckling med vitlök och rosmarin

Det är vad som stod på menyn ikväll.

Proppade den full med krossade vitlöksklyftor och rosmarin. Gned den med vitlök, på med olivolja salt och peppar och la rosmarin på och la den på en bädd av detsamma. Sen fick den stå i ugn i lergryta i två timmar i ca 150 grader.

Sen tog jag skyn och hällde i en kastrull och hällde i lite kycklingfond, soja och rosmarin. Silade sedan den och i med grädde och reducerade. Salt och peppar som kryddor. Mums. Till det hela serverade jasminris.

Matilda fick sin favoriträtt - ris med sås.

Kycklingen var så saftig och mör att den bara föll ifrån benen. Och det blev en matlåda över. :)

Glömde/hann som vanligt inte ta någon bild. Så är livet när man måste hast äta i skift innan bebisen vaknar. Och servera dottern innan intresset svalnar.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0