Senapsmarinerade grönsaker med ugnsfalukorv och potatismos

Blev supergott. Gillar det söta i grönsakerna mot den salta korven. Man kan använda vilka grönsaker och rotfrukter man ville.

Till två personer använde jag.

1 bifftomat
1/2 zucchini
4 st champinjoner
1 äpple
1 tsk dijonsenap
ca 3 msk olivolja
Salt och peppar

1/2 falukorv (ring)

5 stora potatisar
25 gr smör
1/2 dl gräddmjölk
Muskotnöt, salt och peppar

Skär grönsakerna grovt och lägg i en ugnsform. Blanda marinaden ungefär i konsistens som en vinegrätt. Häll över och blanda om. In i ugnen i ca 200 grader.

Skär korven i grova halvmånar och stek i stekpanna. Lägg den sedan ovanpå grönsakerna.

Koka och mosa potatisen. Häll i värmd mjölk och smält smör. Blanda och smaka av med kryddor.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0