Senapsmarinerade grönsaker med ugnsfalukorv och potatismos
Blev supergott. Gillar det söta i grönsakerna mot den salta korven. Man kan använda vilka grönsaker och rotfrukter man ville.
Till två personer använde jag.
1 bifftomat
1/2 zucchini
4 st champinjoner
1 äpple
1 tsk dijonsenap
ca 3 msk olivolja
Salt och peppar
1/2 falukorv (ring)
5 stora potatisar
25 gr smör
1/2 dl gräddmjölk
Muskotnöt, salt och peppar
Skär grönsakerna grovt och lägg i en ugnsform. Blanda marinaden ungefär i konsistens som en vinegrätt. Häll över och blanda om. In i ugnen i ca 200 grader.
Skär korven i grova halvmånar och stek i stekpanna. Lägg den sedan ovanpå grönsakerna.
Koka och mosa potatisen. Häll i värmd mjölk och smält smör. Blanda och smaka av med kryddor.
Kommentarer
Trackback