Varför varnas man inte?!

Jag och pappan går på knäna efter att båda drabbats scen mild magsjuka och som plåster på såren minimalt med sömn.

Förutom tendensen att hon ibland vaknar vid fem sover Matilda som ett ljus (peppar peppar). Hon somnar oftast genom att jag sitter vid hennes säng och väser att hon ska ligga stilla. Sen lyckas hon sova igenom lillebrors skrik och gråt trots att de är vägg i vägg. Nu har hon precis börjat hosta så vi håller tummarna för lugna nätter framöver.

Lillebror sover inte alls och vi blir galna. Han sov okej ett tag då han kunde sova ca 20-00 i ett svep och även kunde sova någorlunda efter det. Nu - vaknar han typ varje timma. Vi river vårt hår och biter sönder våra tänder. Vi skyller och hoppas på ett mentalt utvecklingssteg och ja allt möjligt.

Sen av en händelse googlade pappan Oskars "hostmedicin" ikväll. Vi skulle se om det fanns en gräns för hur många dagar i följd den får tas. Istället hittade vi att hans medicin Ventoline har samma bieffekt som Matildas Mollipect, dvs att barnen sover oroligt och ryckigt.

Min stora fråga är varför i h-vete inte läkarna eller apotektspersonalen varnar för detta. Ska det vara så svårt?! Bara säga att en bieffekt är dålig sömn. Då vet man ju det och kan ställa in sig på det. Nu har han redan fått sin dos för kvällen men från och med i morgon ska vi hålla uppe med den och hoppas *håller alla tummar i världen* att det ska hjälpa.

Oskar vill sova nu på natten. Han snuttar lite mat men vill mest ha närhet. Visst kan det bara vara utvecklingen men oavsett måtte det gå över snart innan jag och pappan begår självmordsmord.

Gränsen för total galenskap närmar sig framförallt på grund av ovissheten. Om vi visste att han skulle sova dåligt tills han blev sex månader och att det sen vände så fine då är det bara att härda ut. Men nu går vi bara och hoppas och lider.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Joanne - Tvåbarnsmamma innan 30

RSS 2.0