Kalas

I helgen hade vi två stycken kalas. På lördagen kom släkten över på fika och Matilda och Oskar lekte med Agnes. 
 
På söndagen kom Matildas två bästa kompisar från dagis och den enas storebror på kalas. Det fikades och lektes hej vilt. Matilda var lite hängig och ömsom ledsen ömsom lekfull. Men kändes ändå lyckat. 
 
Oskar fick inte vara med på det andra kalaset. Dels för att Johan gärna slapp men också för att han säkert bara hade fått en massa nej och det skulle blivit bråk. Istället fick han leka med sin bästis, morfar.
 
Han ÄLSKAR sin morfar. Han lyser upp när han hör honom och ska genast upp i famnen. I lördags när de skulle hem gick han fram och upp till morfar sen gick han bara förbi mormor. Han är verkligen morfars pojke. Och Matilda är just nu pappas flicka. 

Sjukt trött

Denna veckan har varit djävulusisk. Matilda började få feber i söndags och sen har det rullat på. Hon har sovit dåligt och hostat och drömt och nu är det Oskars tur. Han började på riktigt igår. 
 
Han hade 38,5-39 i feber men var helt däckad. Han låg på golvet hela dagen och somnade ibland. Han försökte röra sig några gånger men grät av utmattning. 
 
Han sover helt uruselt just nu. Vaknar hela tiden, flämtar och sover lätt och hostar och gråter. Båda vi har i stort sett varit vakna fem timmar per natt så det bötjat verkligen kännas nu. 
 
Ge mig friska barn nu! Snälla. 
 
Detta är andra året i rad som Matilda är sjuk på sin födelsedag. Stackars liten. 

Duktiga pojken

Nu är Oskar så duktig. Han kan gå ordentligt, svårt med skor fortfarande. Han kan ställa sig upp från golvet och gå ner och hämta saker på golvet utan att ramla. 
 
Han försöker äta själv nu, eller är i alla fall intresserad av det. Han har fått en Bambini gaffel han gillar och vill att man agnar den åt honom. Vid annan mat vill ha ha en egen sked och "hjälpa" till med. 
 
Nu längtar jag bara tills förkylningarna går över så vi kan få lite sömn igen. 

3 år

Igår fyllde vår underbara Matilda 3 år.

Det har gått fort, från byltet som kom den där lördagen till den lilla flickan hon är idag.

Vi hade 3 års kontroll förra veckan och hon klarade det perfekt. Är lite oren i talet, egentligen inget problem nu, men vi ska till en logoped på måndag och få tips och råd.

Nu är hon 13 kg och 94 cm.

Lite kort

Lite kort om vår jul och 2013.

I år blir det 3 stycken "julafton" för barnen. Men vi hade bara riktig tomte på en av dem.

Först firade vi bara med kusinerna och morbror och moster.

Sen åkte vi ner till farfar och farmor och spenderade en vecka och jul där. Vi kom ner lördagen innan jul och åkte hem lördagen efter. Gamla farmor kom ner dagen innan julafton och stannade till annandagen.

Barnen var så glada att få ett helt hus att röja runt i och två extra personer som ägnade sig åt dem. Båda fick odelad uppmärksamhet. Matilda tydde sig mest till farmor dock.

På julafton kom Johans kompis Andreas och var tomte åt oss. Han lånade en rock, luva och skägg och kom in och lämnade paket. Matilda var så glad och inte alls rädd. Oskar var något mer skeptisk och jag trodde ett tag att han skulle slita tag i skägget. Men icke.

Idag blir det sista julaftonen med morfar och mormor och gamla mormor. De kommer hit i eftermiddag med sina paket. Skönt med lite spridning på alla paketen. Var helt galet förra året när alla samlades för en kväll och Matilda och Agnes inte orkade öppna med allt utan ville leka med sina saker istället.

Mitt liv som tvåbarnsmamma

Bloggen handlar om mig, mina två barn och mina tankar och funderingar kring barnuppfostran och allt annat som rör vardagen.

RSS 2.0