Just my luck..

Idag ringde de från Mulberry företaget och de ville ha mig med. Så nu helt plötsligt har jag två jobb och jag har ingen direkt aning om vilket jag ska välja. Vill jag ha karriär eller ta första steget till att följa min dröm? Revisor eller mode?? Sjukt svårt

Har pratat i telefon heela dagen. Blandat Helena, Honung och Mamma.. Alla har fått säga vad de tycker och försökt få mig att välja ett företag och ett jobb. Det är tur iaf att jag har till på måndag att välja.

Ringde Forex idag och dom dummade sig. Nu vet jag inte om jag måste jobba eller inte.. Hon vart skit pissed. Suuurt

Äntligen.. eller

Igår fick jag det härliga samtalet. Mitt när jag stod på ICA ringde dom från bemanningsföretaget och sa att revisorsbyrån jag va på förra veckan ville ha mig! =) Samtidigt ville jag ju gärna ha jobbet jag va på intervju igår. Lite för att det stod ett par underbara svarta Jimmy Choos och fullt av fina väskor! Men också för att det va ett bra jag och inom mode som jag vill...

Ska skriva kontrakt med revisorsfirman nästa vecka. Vågar inte riktigt ta ut det nu efter förra gången, fast det känns ju mer seriöst nu när jag haft en riktig intervju och har ett bemanningsföretag emellan. Så nu är jag (eller ska bli) en working girl vid Odenplan! =)

Ännu en...

Trodde det va revisorsbyrån från förra veckan som ringde nyss men nej nej. Så kul ska vi inte ha det. Istället ringde en om en annan ansökan jag skickat in. Till Mulberry. Jag hade ju fått drömmar om att sitta på kontoret och sniffa väskor men riktigt så var det inte. Det va inte ens Mulberry.. bara ett företag som sålde deras saker. Tja ja, jobb som jobb. Så jag ska på intervju där imorrn.. Inte alls tajt om tid..

Först ska jag lämna in hemtentan vid tolv, sen ta bussen kvart över tolv ner till tåget. Sen ta tåget till Sthlm och gå till intervjun.. Inte riktigt vad jag hade planerat. Har inte ens några direkta intervjukläder här. Typiskt!

Telefono...

Imorgon är det dags för nästa intervju.. Då ska jag ha en telefonintervju med en annan revisorsbyrå. Har försökt ladda inför den idag på promenaden med Helena. Hon har sin intervju på fredag så vi diskuterade bra och dåliga sidor. Det är så svårt det där.. Vill ju inte vara klyschig och inte framstå som helt fel heller.

Vi har kommit att inse att det i stort sett bara är en fråga om personlighet när man söker som revisor. Känns liite tufft. Men jag hoppas på oss båda! Det skulle vara perfekt om vi båda fick revisorsjobb som vi vill ha så kan vi hjälpa varandra med att komma in i det nya livet - arbetslivet.

Back in business

Lilla Tuffs är tillbaka. =)
Pratade precis med mamma och dom hade hittat henne. Men hon va helvild. Inte helt oväntat kanske efter två nätter ute i vildmarken för första gången. Men jag hade ju nästan börjat ge upp hoppet så nu kan jag sova lugnt. Hörde hur Andy skrek av smärta i bakgrunden när han sköljde sina sår som hon gett honom när hon bet och slet i dom.

M. I. A.

Lilla Daisy är borta..
Hon sprang iväg i söndags eftermiddag och har inte kommit än. De letar efter henne, har satt upp lappar och kontaktat grannarna men ingen har sett lilla Dais.
Stackars syskonen Rosie och Rasmus är ledsna och oroliga.. Har alltid tyckt att hon är konstig och annorlunda men nu saknar jag henne..
 

Närkontakt

Blev precs anfallen av en skalbagge inomhus. Så äckligt. Helt plötsligt hör jag nånting vid örat. Så jag flög upp och rev runt hela håret. Sprang fram till spegeln och såg att den kröp på min rygg, på linnet. Slog ner den och gömde den under en sko innan jag spolade ner den i toaletten. Eeeeeeew. Tycker inte om insekter och än mindre när dom är på mig!

Ja må oss leva

Igår hade jag och Helena en middag, vi firade oss tillsammans. Vi märkte att helgerna och dagarna började ta slut så det fick bli så. Vi gjorde en trerättersmiddag med skagen som förrätt. Risotto med kyckling, mozzarella och prosciutto till huvudrätt och chokladcheesecake som efterrätt. Super gott blev det men väldigt mättande.

Vi hade väldigt kul under matlagningen.. Hon hade inga servetter så vi improviserade och vek hushållspapper. Blev väldigt fina kreationer. En elefant, en orm, en fågel, en rosett och en ospecificerad.

Fick mina Mitt och Ditt skålar som jag kollade på förra året och en klänning som jag ville ha. Bilder kommer sen. Helena fick Desperate Housewives säsongerna 1 och 2.

Ännu en...

.. intervju.
Känns som jag går på massvis av intervjuer men sen då? Är jag så hemsk att träffa..  Nä då. men det börjar kännas nu. Gubben hade problem när han sökte jobb att ingen ville ha en rättsvetare när de kunde få jurister och blev nere för det. Jag börjar känna av det här nu.. Blir kallad på intervjuer men sen händer det inte så mycket mer. Nu sist var det SET Revision.. va på två intervjuer där men ändå blev det inget mer än att jag ska försöka igen sen i höst vid det andra urvalet.

Idag var jag på intervju på en liten byrå på Odenplan. Riktigt mysig verkar den. Skulle verkligen vilja ha det jobbet.
Nu ringde en annan liten firma och jag ska på intervju där nästa vecka, plus ha en telefonntervju med en annan byrå. Jag menar nån mååste ju ta mig. Jag har ju iaf statistiken på min sida.. sort of speak.


BTW.. var lite ställd när jag stod utanför porten till intervjun idag. Vart lite tidig så jag stod utanför och väntade in klockan. Då kommer Martin Stenmark ut med sina barn.. Och mycket riktigt på porten stod Hedlund. Väldigt trevlig men vääärldens sötaste ungar. Gick iväg som värsta familjepappan med en på axlarna och en i famnen. Mysigt.

Jag bara väntar..

..på att detta ska hända mig

Ett par ~25 är vid omklädningsrummet, tjejen provar och killen sitter trött utanför och väntar. Plötsligt kommer hon ut.
Tjejen: Vad tycker du?
Killen: Byxorna var väl helt ok, men tröjan var ful som stryk!
Tjejen (upprört): Tröjan är min!!

Oops..!

soffan kallar

dags för filmkväll..
kan vara en av de sista. sorgligt nog.

Home alone

Kommer att vara själv den här helgen..
Min gubbe valde att inte komma hit. Mamma va så gullig idag när jag sa det. Hon undra om vi va osams men jag sa nej vi bara är i olika städer. Pappa verkade inte heller riktigt fatta. Men det va nog tur att han stanna.. De skulle åka till landet och så skulle pappa samla in katterna. Det slutade med att Rosie fick stanna. Hon vägrade sätta sig i bilen så hon gömde sig gång på gång. Min lilla diva. Så nu har gubben åkt på katt-duty i helgen. Ge henne mat och vatten och umgås med henne.

Snaaart ska vi få upp vår duschkabin. Haha bara gått två månader typ. Vi väntade på att Andys kompisar skulle hjälpa till men de kan inte och tar så sjukt lång tid på sig så nu får det bli någon annan utifrån. Allt har gått lite sådär med lägenheten hittills. Igår sluatde lamporna i badrummet och hallen, två spisplattor och ett uttag i köket att fungera. Helt logiskt. Men nu är det fixat, en elektriker från brf fick komma ut och fixa huvudströmbrytaren i porten. Hoppas vi slipper betala. Jag har ringt två gånger om att få upp en "ingen reklam" skylt.. det står ett nummer på postlådan som man ska ringa så får man en i metall. Jag ringde för en månad sen och den har inte kommit upp än. Hmmm.. inte det snabbaste tåget i västern.

Skulle föra över pengar till mamma igår för pengarna till Kina. Men då hade mina internetbank koder slutat att fungera. Fick ringa imorse och beställa nya men det skulle ta ett tag plus att de ska hämtas ut på posten. Jobbisch

Fixardag

Började dagen med en skön sovmorgon. Sedan var det lunch med tjejerna på Pacos. Maten va väl sådär.
Mitt under lunchen ringde de om ett jobb jag sökte igår kväll på en pytteliten revisorsbyrå i Sthlm. Lite senare hade jag en telefonintervju med dom. Nu ringde hon tillbaka och sa att jag skulle på en personlig intervju nästa vecka med en av delägarna. Weeeee!

Sen fick jag mail av pappa att han bokat tid för besiktning. Han ville sköta den mitt i veckan så då fick han det. Så nu har jag ringt runt och fixat allt inför flytten. Avslutat försäkring, el och telefon. Nu är det bara småplock och själva flytten kvar.
Kan inte riktigt fatta det. Om bara tre veckor kommer jag att ha lämnat Örebro.
Lämnat hela studietiden bakom mig.. Kommer sakna alla mina vänner jag har fått under de här tre åren. Och jag kommer sakna min lägenhet och staden.

La Diva

Saknar min lilla älskling. har inte haft henne på typ ett halvår nu. Är tomt hemma.
Nu får jag inte gosa med henne längre för att hon bara tror att jag ska ta bort henne från sina syskon varje gång jag kommer hem. Min lilla diva.. hon tror att hon äger världen, eller iaf sängen

       

Striiike

Ikväll ska jag ut med SMEK gänget och spela bowling. Vi fick presentkort hos Strike från Deloitte som vi tänkte använda. Blir säkert kul men jag är såå sjukt dålig på att bowla. Träffar rännan mer än käglorna och brukar lyckas få ont i tumman efter att nästan brutit av den.
Sen ska vi dela upp chokladen och godiset vi fick av alla deltagarna som kom. Mums. Har redan hela frysen full av kyckling som vi hämtade igår, en hel liter grädde, vanlijstänger och risottoris. En hel middag på g.

Får se när vi ska utnyttja nästa presentkort, vi fick en middag på en restaurang. Plus en massa sprit som ska användas till en förfest/fördrink. Skönt att det är över men roligt nu med alla pressies.

Regnruset

Igår var det vårruset här i örebro.
Helenas föräldrar kom hit och va så snälla och skjutsade ut mig o Sofia till Gustavsvik. Sjukt dåligt väder, kallt och hemskt. Sen började det såklart regna. Vi gick runt i varje tält för att försöka hålla oss torra. Åt en massa youghurt och godis. Mums

Jag och Sofia hade bestämt oss för att gå så vi satte på oss jackorna. Hade tre lager på mig.. Inte så skönt sen. Vi tyckte det gick så långsamt framåt så vi började jogga/springa för att komma framåt. Slutade med att vi sprang halva vårruset. Kände mig riktigt duktig med tanke på att jag inte sprungit nåt på ett helt år.

Sen åkte alla hem till Helena för picnic framför hockeyn. Riktig rysare men den slutade ju bra. Grattis Sverige.

Äntligen avklarat


I torsdags började SM helgen.. på kvällen var det utomhusaktiviteter o form av volleyboll o brännboll mm. Sedan invigning med den sjukt bra filmen som PJ gjorde. Hoppas den hamnar på youtube. Fredagen slutade i en middag med musiktävling. Igår va the main event... finalen och banketten.


Det blev HHSS som vann.. (handels i sthlm) för typ åttonde gången.
Maten va god, Lazee under förväntan.. men det kanske bara är jag som inte gillar sån musik för det går inte att dansa till. Jag hade min nya Kina klänning och fick en heeeel flaska öl utspilld över min rygg. Hoppas klänningen klarade sig. Fick ett super trevligt samtal med Fraser Doherty.

Det har varit en minst sagt händelserik helg. Securitas har hälsat på oss några gånger och SEB dyrkade lås. Men nu är det skönt att det är över. Det va mitt Everest!

Mitt liv som tvåbarnsmamma

Bloggen handlar om mig, mina två barn och mina tankar och funderingar kring barnuppfostran och allt annat som rör vardagen.

RSS 2.0