Musikstjärna?

På torsdag ska vi gå och se Martin, Teds bror spela.

Hans nya låt som spelas på P4 är så bra. Ska bli kul att se honom, det va typ ett år sen jag såg honom live sist.

myspace.com/martinekman


Kunde inte hitta den låten, men den finns på Spoten för den intresserade. Men två andra.

Ny favorit

Min nya favoritartist som går stenhårt på Spoten är Maria Mena. Hon är SÅ bra.

Älskar hennes album Cause & Effect som den här låten kommer i från. Så fina texter.



Alla som är nere eller arga borde lyssna på hennes låtar. Den här som visar att man kan mer än man tror och inte ska tvivla på sig själv. Love it, mer femme power!

Ensam och övergiven

Idag åker min älskling bort. Han kommer för sig tillbaka på onsdag kväll men vill inte att han ska åka. Blir så ensamt i soffan och sängen. Får nog låta Rosie sova hos mig så jag har någon att gosa med. Som tur är åker han tillsammans med Ted så jag och Anki får lite ensamtid men också lite mer tid att umgås utan en massa fotbollsspel.

Vi va hemma hos dom igår och firade Teds födelsedag. Åt supergod daimkladdkaka och fikade med alla. Sen blev det såklart fotbollsspel. Det roliga va att killarna satte sig framför oss så att vi inte ens kunde se TV:n längre. Istället satt vi och diskuterade om vi skulle bli landslagsmassörer. Tänk att ta hand om alla snygga killarna och deras skadade ljumskar. Hehe.

Tycker svenska landslaget också ska spela med tajta tröjor precis som Portugal. Men kanske inte lika tajta som Ronaldos, hans tröja va typ lika stor som min Bryggan tröja. Dvs juniorstorlek.

Utryckning

Igår ringde Karro mig och var helt nere. Hennes psykopojkvän hade kastat ut henne ur huset och tagit hennes nycklar och adopterat bort deras hundar. Som sagt psyko!!

Om man hela tiden mentalt trycker ner sin flickvän och kallar henne för ful och horig är man inte normal. Kan inte vara. Sen undrar han varför de inte har sex längre, hmm jag undrar. Så glad att det äntligen är slut mellan dem. Har gått och väntat på det. Inte att det skulle bli såhär men bättre slut än att fortsätta med mentalmisshandel.

Så igår åkte jag iltransport hem till henne för lite tröst och sällskap. Sen skiljdes vi åt när hon skulle ut och få hämta lite saker ur huset. Ska nog åka ut igen i veckan. Ta hand om min gums.

Fjärilar i hagen

Helgen har varit mysig.
Efter en rörig fredag där två familjer ska försöka komma ihop sig över en middag. Sen blev det inte bättre av att Johan blev ansvarig för beställningarna. Gick sådär och blev allmänt rörigt. Men till slut kom vi fram ur snöstormen.

Åt god mat i gott sällskap. Sen bums i säng i älsklingens varma famn. På lördagen vaknade vi och mös lite innan hans föräldrar kom upp för att äta frukost. Sen blev det en liten tripp ut i Hagaparken och Fjärilshuset.


Så här mysigt var det inte. Istället var det fullt av slask och lera. Mina svarta stövlar är numera helt vita av allt salt. Blä.

Men det va länge sen jag var i Fjärilshuset. Det var roligt att gå runt där och bara titta överallt på blommor, fåglar och fjärilar såklart. Massa fina orkidéer, några som var likadana som mina men liite större.



Efter den tropiska värmen åkte vi hem och fikade lite innan det var dags för middagslagning för mig och Johan. Gjorde supergod ciderkyckling. Mums. Blev matådor till veckan!

Besök

Ikväll kommer Johans föräldrar upp från skogarna.

Så sjukt långt att åka, det tar fem timmar! Så de skulle börja vid typ tio och kommer fram vid fyra. Schysst. Inte.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på i helgen dock. Hade ju önskat vår och sol istället får vi
snöblandatregn, slask och svinkallt. Får väl bli en galleria, ett museum eller en mässa. Får kolla runt lite. Har inte så bra koll på sånt här i min egen stad.

Skatteåterbäring

Fick min skattedeklaration igår.

Jag har alltid jämkat förut när jag jobbat så jag har aldrig behövt betala eller ens fått tillbaka nåt. Men nu blir det ändring på det! Jag har betalat in för mycket skatt på lönen så hej och hå så blir jag en hel månadslön rikare i sommar.

I love it. Lagom till resan också, går rakt in i fickpengar.

Finbesök

Pratade med Helena igår.

Så länge sen vi sågs nu. Så typiskt också att den helgen hon tänkt komma är Johans föräldrar här. Försökte övertala henne att komma ändå men familjemiddag var tydligen inte så lockande.

Det känns lite småtragiskt när vi måste bestämma nu att preliminärboka en helg om typ tre veckor. Vi enades om att hon ska komma den 17:e april om inget dyker upp. Ska bli så kul. Längtar!!

Det är vår - igen

Förresten så är det vår igen -  för den som missat det.

Imorse övervägde jag att stanna hemma när termometern visade MINUS TIO!!!

Men nu har jag precis varit ute i varma soliga vårvädret och motionerat Alice. Vet egentligen inte vem som blev motionerad men vi va iaf ute en stund.

Myskväll down-under

Ikväll ska jag hem till Anki och mysa i soffan framför Australia med god mat!

Längtar, kan inte klockan ticka fortare. Nu borde min mat snart vara klar. Hoppas den är god, mina rester från igår. Majsschnitzel med ris och chilikryddad bea. Mums.

Som vanligt

Som vanligt blir det inte alltid som jag tänkt mig.

När vi bokade resan satt jag och sa att det var så skönt att boka via en resebyrå eftersom man då får hjälp på plats och transfer från flygplatsen. Men så lurad jag blev. Det finns ingen på plats utan man får ringa eller gå in på Internet. Vilket i sig är ganska lustigt eftersom det även står att det är svårt att hitta Internet caféer. Hmm..

Och ingen transfer finns det heller. Bara taxi för det går inte ens en busslinje. Och såklart ligger hotellet 75 km från flygplatsen så vi får en taxiresa på typ 500 kr bara för att ta oss till hotellet.

Men innan vi ens kommit så långt ska vi sitta i FEM timmar på Heathrow och vänta in ett annat plan. Både dit och hem måste vi göra det. Bäst att ta med sig mycket musik, böcker och annat som man kan ha roligt med i fem timmar.

Vet att det är värsta lyxproblemet men oavsett var man reser är bekvämlighet ett plus, och flyplatsvistelsen ska bara vara en kort sekund.

Party tajm

Blev glad igår.

Fick ett sms från Annika, ett mass-sms men ändå, om en inflyttningsfest. Nu måste jag bara få min seeega pojkvän att säga om han kan eller inte. Han kan vara den segaste människan i världen.

Ser fram emot en fest, länge sen jag såg Annika nu. Och så nyfiken på killen! =)

Äntligen bokat!

Nu har vi äntligen gjort det.

Nu är resan till Mauritius bokad! Vi måste bara betala en handpenning på 3000 den 2 april.
Sen är den vår!


Här ska vi vara i oktober!! Ser så fram emot det!!

Arbetsledare

Sitter hemma i villan nu. Hjälper till att sätta innertak.

Känner mig så användbar, har klippt kattklor och kokat kaffe. Fick hjälpa till att hålla en bräda men fick skällning när jag höll spikpistolen fel. Men fick till slut skjuta en gång. Det var kul.

Så kul att umgås med bror. Enda gången han är glad är när han är skadeglad. Så dryg är han ibland. Jobbiga unge.

Shopaholic

Jag var tvungen att se trailern till nya filmen Confessions of a shopaholic. Läste boken för inte så länge sedan. Var inte helt imponerad kan jag inte säga. Jag tycker inte om att läsa om personer som är tragiska, som hon som shoppar hela tiden och samtidigt får brev från banken om att hennes skuld växer. Hon tar inte tag i problemet att sänka kostnaderna utan försöker istället höja lönen. Inte helt lätt.

Iaf, jag såg trailern och den verkar inte alls vara så lik boken. Iaf inte det jag såg. Vet inte om det är till det bättre eller sämre. Får helt klart bli en hyrfilm tillsammans med tjejerna.

He's all That

Igår fick jag celebert besök. Min älskling ringde och sa att han var klar med sina seminarier så han kom upp till mitt jobb. Helt plötsligt stod en snygging i kostym på gården. Kunde inte låta bli att le när jag gick över gården till honom. Det gjorde verkligen min dag. Efter det satt jag och log för mig själv hela eftermiddagen.

Nu ska vi börja med månadsluncher, ska träffas här på Odenplan eller i Gamla stan en gång i månaden och mysluncha ihop. Vi brukade göra det innan jag började jobba heltid. Men nu så. Ska bli så mysigt, längtar redan!

ParaNoja

Igår när jag skulle betala i affären upptäckte jag att min plånbok var borta. Först blev jag mest förvånad och tyckte det var rätt pinsamt. Fick ställa mig och vänta in Johan som kunde komma och betala. Sen hem och paniken spred sig och blev en knut i magen. Började gå igenom i huvudet vad jag hade gjort under dagen. När jag hade haft plånboken sist. Slutade med att jag låg och vände och vred på mig hela natten och hade en konstant knut i magen.

Imorse fick jag sällskap av Johan till jobbet. Och där låg den, min underbara fina plånbok. Tur för mig. Gjorde listor i huvudet på vad jag skulle behöva spärra om den inte skulle ligga där. Men nu är knuten mindre, nästan borta. Puuh

Dumpa honom!

Tycker att det är så kul att de har filmatiserat boken Dumpa honom eller He's just not that into you. I Öret läste vi den här boken och som jag skrattade åt vissa i boken. Den återkommande patetiska tjejen som skulle bortförklara sin pojkväns snedsteg och det slutade alltid med samma svar.

Kommer ihåg att jag hade den framme på soffbordet en gång när Johan kom över när vi precis träffats, han trodde jag lagt fram den där som en pik. Kunde ha varit så men inte. Riktigt så elak är jag inte.

Omslagsbild: He's Just Not That Into You av Greg Behrendt,Liz Tuccillo
Källa: Bokus

Besökstid

Igår var jag först ute och red lite vid lunch, så mysigt. Alla fåglarna kvittrade och det var plusgrader och knappt nån snö.

Sen hem och gjorde supergod tomatsoppa. Mumma. Efter lite övertalning från två håll lyckades jag få med mig Johan hem till mormor o morfar. Ville passa på att träffa dom innan morfar läggs in på sjukhus på tisdag. Plus att han fick någon att titta på kvalseriematchen med. Tänkte på Helena hela tiden. Först om jag skulle messa när AIK gjorde mål och sen när SSK gjorde mål och gick om.

Stackars mammas Leksand ligger dead sist utan några poäng alls. Tråksport.

Majsigt

I lördags lyckades jag dra ut Johan på Ikea. Det var så mysigt att gå runt där fast det var apmycket folk. Men vi hittade oss ett fint överkast och efter mycket debatt om färgen orkade han inte mer så jag fick min vilja igenom. Haha. Nä, men vi diskuterade om det skulle bli ett lila eller ett brunt. Jag ville inte ha lila för att väggarna är lila och vill inte ha för mycket. Nu är sängen jättefin, och ser så mycket större ut.

På kvällen skulle vi gå på bio och se Män som hatar kvinnor men fick ändrade planer. Så istället åkte vi hem till Ted o Anki och drack bubbel framför melodifestivalen. Sen droppade det in fler och fler människor. Var kul att se alla igen, även fast det typ bara var en vecka sen. Ser fram emot veckofikan på onsdag!

Lite pics

Lite bilder från vår romantiska helg på hotell och Le Rouge och nyår bland annat





Kvällsnöjet i fjällen...


Min älskling med sin bästis

Fredags mys

Tog mig lite vatten över huvudet. Försökte göra spenat och ricotta cannelloni men de smakade inte så gott.
Men de såg fina ut i ugnen.. och gos så söt när hon väntade.





Snart helg

Är allmänt matseg nu efter att precis ätit spagetti med spagetti och lite sås. Hmm.. inte en så bra kombination. Var lite tråkigt. Sitter och försöker komma in i jobbet igen men blir bländad av solen. Jobbigt att när den väl är framme är den bara irriterande.

Just nu vill jag bara sitta på en uteservering iförd skinnjacka, öppna skor och en filt. Filten la jag till för att det är schwine kallt ute. Inte vår direkt.

Kizz me baby

Min nya favvo är Maria Menas cover av I was made for loving you, ursprungligen med Kizz.

Nu är jag helt inne på den låten. Låten så fin, älskar introt med basen (?).

Ville försöka dansa till den igår men fick skällning från Johan för att jag försökte dansa vals till den. Mr Taktkänsla tyckte att man inte kunde dansa tre takt i en låt som inte är tre takt. Själv tyckte jag att det gick jättebra bara man har roligt.

Föreställde mig flyga över golvet som de gör i Lets dance när de har långklänningar.. Men vad heter de danserna liksom, ingen aning.

Inspirerad

Blev så sjukt inspirerad och sugen på våfflor så igår snodde jag med mig mammas våffeljärn hem.
Får se när jag ska göra dom. Mums!!


Källa Ica.se

Kock talang

Igår kväll gjorde jag pannbiffar själv för första gången i mitt liv.

De blev super goda. Och nästan lika snygga som på bilden.

Mindra lyckat var att saltgurkssås rann ut i min väska idag. Tur att jag hade en tygpåse runt som sög upp det mesta. Vill inte ha en väska som luktar saltgurka eller ännu värre gammal saltgurka.

Klantigt

Igår skulle jag knäppa ihop banden till hjälmen innan jag la in den i skåpet. Och såklart lyckades jag klämma min hand i spännet. Aj. Blev ett litet hål i min hand och en massa blod i jämförelse med hålets storlek. Väl hemma fick jag tvätta ordentligt med desivon och fick ett plåster.

Köpte Hello Kitty plåster i ett svagt ögonblick på ICA. Hade Pippi plåster ett tag och trodde att de här skulle vara likadana. Men de var ovala och stora. Inte alls lika bra. Men passar kanske mina fina sommars koskav sen.

Segis söndag

Igår var en segis dag.

Kom hem vid två igår natt och sen upp vid tio.. Trött, ja! Sen kom mina föräldrar förbi med fina skinnstolar till matbordet. Men de är bara på lån för de är Andys och de vill inte förvara dom i villan medan han är utan fast boende.

När de åkte hem åkte jag till stallet och red i typ en timma. Så mysigt. Och jag red inte ens vilse. Sjukt bra.

Men nu håller jag på att somna, trots en halvtimmes "sovmorgon".

Sjukt bra

Bounce var sjukt bra.

Började kvällen med bubbel, take-out mat och vitt vin. Sen åka in till Söder och Orionteatern.

Showen var väldigt annorlunda men de är så sjukt duktiga. Vi undrade om de rökte på när de kom på de olika delarna, det fanns inte alltid en röd tråd.

Nanna, vad är det för nåt du ska se i sommar??



Vi och våra killar är så sociala med varandra. Killarna satt i en lägenhet och vi i en annan. Sen försökte vi få ut dom på Garbo men det var bara Johan som var på. Istället kom Marie och Johanna och gjorde oss sällskap.

Spotify

Nu har jag precis städat lägenheten och bakat chokladbollar.

Sitter framför Spotify som vi fick igår av Ted. Tack!

Kommer bli min nya favvo på jobbet. Får lägga upp en spellista som passar. Undrar vem jag ska bjuda in...

Inte som planerat

Det blev en mer annorlunda fredag kväll än vad jag planerat.

Johan, Ted och Robban satt och hade after-work på Duvel så jag stannade förbi. Efter ett tag började Ted prata med en liten flicka som satt och gömde sig på golvet. Efter en stund slutade det med att alla vi satt barnvakt.

Jag hade en åtta åring i knät medan Robbans jobbarkompis hade en sexåring. Men det var roligt. Fast det tyckte inte alla, David var inte alls nöjd med sällskapet.

Efter att sagt hej då åkte vi alla hem till Robban. Beställde super god pizza och spelade dart och lyssnade på musik. Sen satt jag med Marie och kollade igenom HM, HM Home och La Redoute katalogerna. Kul!

Caution - Bounce

Imorgon är det lördag!!!

Min dag kommer vara så bra. Först en mysig sovmorgon och mys i sängen med mina två älsklingar.

Sen på kvällen ska jag, Anki och Sophie på Bounce. Ska först träffas hemma hos Sophie och äta ihop och sen åka in ihop. Kommer bli sjukt kul. Ser verkligen fram emot showen, älskar Bounce!!! Inte nog med att de är sjukt duktiga så är de ju snygga också.

Så svårt att välja

Försökte bestämma vart vi ska åka. Det börjar bli lite tajt om tid för att rummen börjar ta slut.

Men nu har vi kommit ner till ett hotell på varje ö. Sen är frågan bara vilken ö.

Mauritius eller Maldiverna. Jag vet, värsta lyxproblemet. Försökte leta reserecensioner igår om de båda. Och alla säger ju olika. Vissa säger att Mauritius är mer hotellkomplex och Maldiverna mer bungalows, vissa säger att Maldiverna kan bli trist och enformigt och vissa tvärtom. Svårt.

När jag var liten såg jag något program med en dront i och sedan dess har Mauritius varit mitt drömresemål, men Maldiverna har ju en tidsgräns... Baaah. Vet inte vilket jag ska välja. Försökte till och med att låta Rosie välja. Vi höll fram två händer med ett plåster och en pappersbit i för att kunna välja. Haha. desperat ja visst.

Trettioett

Har fastnat för 2 ½ män.

Såg härom dagen ett aproligt avsnitt där den otroligt smarta Jake säger 31. Och när dom frågar varför, för att det är det du får när du lägger ihop 24 och 7. Haha.

Det är lite så jag känner mig nu, långsökt och lite små lullig i huvudet. Så glad att det är helg snart.

Eniro

Jag har blivit en eniro nörd.

Jag har testat den nya applicationen där man kan mäta sin löprunda eller gångväg. Mätte hur långt det var från Stadion till Ryttarstadion. Och från jobbet till posten. Haha lat jag visst. Vill inte gå mer än nödvändigt.

Boka eller inte boka

Jag lyckades med övertalningen...

Eller tja inte all. Jag försökte pusha för en weekend i New York men blev nerskjuten direkt. Men ikväll ska vi sätta oss ner och boka bröllopsresan!!! Äntligen! Får se vad det blir, jag hoppas på Mauritius eller Maldiverna.

Sen bestämde vi att skippa dyra presenter till varandra i vår och åka iväg på en weekend typ till Rom eller nåt. Ja tack! Älskar europeeiska storstäder. Dags att spana in lågprisflygen.

Veckans bästa

Igår hade vi tjejer veckofika.

Det är en av de aktiviteter jag verkligen ser fram emot. Idag testade vi Café Mineur i Gamla Stan. Super mysigt cafe i en källare. Åt en super god baugette med god chai latte. Sen blev det en massa catch-up efter allas resor. Och sen lite prat om planerade resor. Blir så avundsjuk, vill också resa. Alla pratade om sina resor till Goa, Vietnam, Brasilien och Australien. Och den enda resan jag har framför mig just nu är till Småland. Inte ritkigt samma sak.

Sen skulle vi alla gå och hämta våra pojkar som satt och drack den obligatoriska ölen efter träningen. Men min älskling var inte där. Så det blev en snabbvisit med kramkalas sen till tunnelbanan.

Lika som bär

Är de lika som bär?

Penn Badgley a.k.a Lonely boy från Gossip Girl och Brandon Flowers i The Killers.

 
Brandon Flowers                                  Penn Badgley  

Vilse i skogen

Igår var jag ute i nya stallet för första gången. Det var rätt många där just då.
Gick igenom var allting var och sen tog jag en ridtur. Började med en vända på galoppbanan och följde sedan efter två andra från stallet när de red ut. Men plötsligt var de bara borta så jag försökte följa spåren. Men det slutade ändå med att jag var helt vilse. Till slut vände jag och red samma väg tillbaka. Gissa om jag var glad att se Tennisstadion.

Får studera kartan ordentligt till söndag.

Det gick väldigt bra igår. Förutom att Eira tyckte att alla löpare var lite läskiga. Och det var en massa såna ute. Jag tror inte jag överdriver om jag säger att vi red förbi minst 20 stycken. Vissa frustade mer än andra och vissa hade läskiga pannlampor. Men så mysigt att lulla runt i skogen.

Polletten var lite seg idag

Vi fick offert förslag på häst och vagn idag. Tyckte att jag kände igen gårdnamnet så mycket, Norr Malma. De berättade att de var svenska mästare men kom ändå inte ihåg från varifrån jag kände igen det. Sen gick jag in på hemsidan och såg att det var ute vid vårt landställe. Polletten ramlade ner.

Blev helt plötsligt ganska dyrt. 150 kr/mil bara för att frakta hästarna från Norrtälje till Huddinge. Får kolla på något annat.

Feltolkning

Har läst en del om folk som missuppfattad texter och låtar och kom precis på en som jag hörde fel på.

Brown girl in the ring heter låter och spelas OFTA på Star FM som alltid står på kontoret.

Jag tyckte jag hörde:
Brown girl in the ring
She looks like a suger cooted gnome

Fast de faktiskt sjunger:
Brown girl in the ring
She looks like a suger in a plum

Tyckte den var konstig från början eftersom de hela tiden sjunger look at that brown girl in the ring... Men sen att kalla henne en trädgårdstomte var väl lite väl att gå över gränsen. Men sugar in a plum? Varför??

Hjärngympa?!

Att shoppa och hitta en snygg bikini är en hel vetenskap.

Först ska modellen hittas. I år funderade jag på bandeau för att jag är lite trött på att bara ha trekantsbikini varje år. Efter det ska en snygg färg väljas. Brun eller färgad? Marin?  Så svåårt!

Det har blivit en vana för mig nu att köpa en ny bikini varje år.Och tänkte vara ute i tid i år så att det inte känns som att jag köper en som alla andra redan har.

Hittade den här Puma bikinin som kan vändas ut och in för att variera överdelen.. Smart.



En mönstrad trekants BH



Eller kanske en blommig...

Så svårt val....

Coupling

Nu har äntligen mitt paket från CDon hittat hem till mig.

I det fanns hela boxen med Coupling (alla fyra säsongerna). Det är typ den bästa serien.

Känns så slående när killarna diskuterar tjejers beteenden. Johan tittade med mig efter att jag fått lova att inte fråga "gör du så" hela tiden när de diskuterar saker. Så bra!


Coupling - Säsonger 1-4 (5 disc)

Piri Piri

Igår var vi först hemma i villan och firade pappas födelsedag. Alla mina köpta presenter gick hem i succé.

Sen åkte vi hem och lagade god mat. Ciderkokt baconkyckling. Så gott.

Men jag råkade överanvända piri piri kryddan. Såsen blev lite väl stark, så det blev en massa bröd till. Försökte dricka gott rött vin till men det blev som att dricka ren peppar i kombination.

Sen brände mina händer hela kvällen på grund av den dumma piri pirin. Johan försökte leta på internet på vad man skulle kunna göra för att minska smärtan. Försökte med allt. Tvättade händerna säkert tio gånger, smorde in dom, tog aceton på fingrarna. Men ändå sved det som f-n när jag satte in linserna imorse. Hata!!

Lönelördag

Lördagen var så mysig.

Vaknade vi sju och låg vaken i typ två timmar. Sen upp, äta frukost och städa. Åka och storhandla på Ica Maxi. Det var ju inte alls proppat med folk. Jobbisch. Men fick prinsesstårta där pga Victorias bröllop. Tack Vickan!

På kvällen var det fördrink hos Anki och Ted, sen ner och äta tapas. Så gott. Tretton rätter för 170 kr.

Tillbaka till lägenheten för lite filmspel och en massa mys framför öppna spisen. Helt plötsligt var klockan två på natten, utan förvarning. Då vet man att det är en lyckad kväll.

Mitt liv som tvåbarnsmamma

Bloggen handlar om mig, mina två barn och mina tankar och funderingar kring barnuppfostran och allt annat som rör vardagen.

RSS 2.0