Vad finns det?

Jag antar utmaningen från Helena och testar...

Det är sjukt svårt på J kan jag säga.

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn och man får inte skriva samma sak två gånger.

1. Vad heter du?
Joanne
2. Ett ord på fyra bokstäver: Juck
3. Flicknamn: Josephine
4. Pojknamn: Johan
5. Yrke:  Juvelare
6. Färg: Jeansblå
7. Klädesplagg: Jeanskjol
8. Mat: Jordgubbscheesecake (efterrätt är en maträtt)
9. Sak i badrummet: Jordfelsbrytare
10. Plats/stad: Jokkmokk
11. En orsak att vara sen: Järnvägsfel (SL)
12. Något man skriker: Jävla skit!
13. Film: Jawbreaker
14. Något man dricker: Jose Cuervo Tequila
15. Band: Jack's Mannequin
16. Djur: Jordekorre
17. Gatunamn: Järnvägsgatan

18. Bil:
Jaguar
19. Sång: Ja må han leva!
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Judo


Prova själv. Inte det lättaste...

(Fick lite hjälp av Johan...)

Då ska han dö....?!

Skavlarn är ett roligt program.

Det är alltid så olika människor som är med.

Mads Mikkelsen som tycker att det ska finnas en miljödiktator som ska dö efter fyra år om han missköter sig så att han inte kan väljas om. Eller Skarsgård som skämtar om att Gud gjorde ett riktigt misstag i valet av Bush.

Haha.. Så roligt. Nu ska jag återgå till detta.

Äntligen helg

Äntligen är det helg. Som jag har längtat.

Har precis ätit god mat i form av skink- och ruccolapaj och rödvin.

Nu är det TV och mys.

Helg helg helg

Åh så jag längtar till helg. Nedräkningen har börjat.

Ska bli så underbart skönt att få sova ut. Och sen blir det mysig middag ute med vänner på kvällen. Ska göra ett nytt försök med tapas. Men först en fördrink och lägenhetsinspektion hos Anki och Ted.




Mmm... sangria!!

Wreck of the day

Ibland kommer jag på mig själv.

Man brukar ju alltid höra om folk alltid måste stanna och titta på bilolyckor och liknande. Även om man inte vill så kan man inte låta bli och precis så har jag blivit i ett avseende.

Jag vet att jag inte tycker om det och jag vet att jag inte vill men ändå kan jag inte låta bli. Jag bara måste göra det, jag bara måste läsa. Men ibland får jag ju mig ett gott skratt också.

Bara kom

Är så trött på allt som går fel.

Mitt första paket från CDon försvann. Nu har jag beställt ett nytt och fick mail att det skickades igår. Nu håller jag tummarna för att det faktiskt kommer fram också.

Skulle gå iväg till företagscentret för posten och hämta ett paket men det var redan tillbaka skickat. Typiskt!

Rustad för vår

Igår fick jag ett nytt paket från HM. Det var kläderna jag valt att byta första leveransen mot.

Så nu har jag äntligen min underbart fina sekreterar kjol, ett par apsnygga shorts och en rosa cardigan. Kan knappt vänta på nästa leverans. Då kommer min fina skjortklänning, en marinblå väst och vita tygskor.

Sen är jag rustad för vår.

Nu måste jag bara hitta en bikini.
Försökte få hjälp från flera håll när jag beställde en bikini från HM. Jag tog bilder och skickade till Nahal och Helena. Men fick lite olika svar. Nahal sa att jag skulle få platta bröst och fyrkantig kropp och vips så var bikinin nerpackad i påsen. Sen kom sms från Helena att den var jättesnygg och satt bra. Tja ja den åkte tillbaka. Tänkte ge mig ut i affärerna sen och leta runt lite. Någon som vill gå med?

Spotted

Spotted:

M iförd grön fiskarjacka, tajta jeans och vadarstövlar med spännen gå med snabba bestämda steg längs Odengatan.

Vart var han på väg tro? Affärsmöte, knappast.

Stort litet besök

Snart kommer vi att få ett stort litet besök här på kontoret.

Karin ska komma förbi med sin lilla klimp Sigge. Jag och Sigge kom väldigt bra överens på julfesten, han somnade i min famn. Och sen halgade kommentarerna. Bland annat min chef som sa att jag inte skulle få några idéer och från en butikschef som sa att det såg helt naturligt ut.

Ska bli kul att träffa Karin igen. Har ju faktiskt varken hört eller setts sen julfesten mitten av december.

Desperat och koffein

Är så sjukt trött, andra morgonen i rad.

Vi snoozade nog i en halvtimme typ, men det var så skönt. Sen fick jag plåga mig ur sängen och börja göra mig iordning.

Så idag var det hög tid för något jag inte använt sen Öret. Jag snackar koffeintabletter. Ibland hände det att vi tog såna, typ på tenta dagar när vi skulle ut på kvällen och sånt. Gav mig en liten nostalgitripp.

Även helt tanken på att vi inte längre kan ha Desperate kvällar. Det var så mysigt att träffas varje tisdag hemma hos någon och kolla ihop och sen gå hem. Nu får jag titta själv, eller om jag får sällskap i soffan av en totalt ointresserad pojkvän som kollar på hockey eller nåt annat trist medan.

SAKNAR!

Tjej eller...

Imorse hade jag och Johan en liten diskussion medan vi gjorde frukost.

Han skulle ha två mackor men ändrade sig plötsligt när jag tog fram bröd och skulle bara ha en. Jag frågade om han var tjej eftersom han ändrade sig. Men kom fram till att han bara kan vara en fjolla. Medan jag å andra sidan är naturlig.

Möte med arrangör

Igår var vi på möte på Sundby Gård, dvs där festen kommer att hållas.

Vi fick en massa beröm för att vi var så förberedda. Tog helt på mig det, jag och alla mina listor. Bara till det här mötet hade vi (läs jag) skrivit fyra listor. En med saker vi ska ta upp, en med smaker vi kan tänka oss på tårtan, en med vad som ska stå i programmet och en med vad vi behöver ordna.

Vi fick en hel massa bra tips på vad vi borde tänka på så det var riktigt skönt. Sen fick vi en riktig genomgång av kvällen. Vi bestämde meny och tårta. Känns så skönt med en sak mindre just nu.

Nästa möte blir dagen innan (!!) med Andy Pandy. Nervöst, ja!

Dressed to kill

Som svar på ditt inlägg så är här några modeller...

Vad tycker du?

Var är våren?

Jag vill shoppa!!!

Längtar till våren när jag kan börja att ha klänningar på mig igen.

ASOS Embroidered Lace Trim Dress ASOS Silk Embroidered Dress Karen Millen Check Print Combi Dress ASOS Bow One Shoulder Slinky Dress ASOS Jersey Drape Bandeau Dress ASOS Satin Angular Wrap Dress ASOS 2 In 1 Dress Asos

Just nu...

Mitt "nya" program är The Hills.

Jag har kollat in något avsnitt här och där förut men nu blir det oftare. Det är rätt kul framförallt nu när man har följt människorna ett tag. Ibland är det lite överdrivet men ändå. Så roligt. Så där skulle jag också vilja ha mitt liv, minus TV kamerorna som följer efter överallt. Men bo i LA, jobba på Teen Vouge, plugga modedesign och festa på alla nya ställen.




Något som alltid får mig att tänka på serien är Keren Debergs låt See ya around. Så skön.

SÅ tidigt

Jag kommer döööö...

Eller snarare jag kommer somna direkt om jag ens kommer upp.

Fick precis mail från min stylist att hon måste komma vid halv åtta/åtta för att fixa mitt smink och hår. Shiiiiit av jobbigt.

Hårfint

Vem har snyggast hår?

     

Eva Longria                          Jennifer Lopez             Jessica Alba 

         
Prinsessan Madeleine      Lauren Conrad

Fotograf

I lördags träffade vi fotografen.

Hon var lite blyg men det är lite förståligt. Förutom mig och Johan var mamma och pappa med. Så hon tog med sin mamma som stöd och chaufför.

Vi kunde inte gå in i kyrkan, typiskt nog var den bara öppen på vardagar och under gudstjänst på söndagar. Får åka dit någon dag och kika in. Har faktiskt inte varit inne i den sen jag gick i lågstadiet så det var ett tag sedan.

 

Eulogy

Som väntat fick Heath Ledger pris för sin bi-roll. Jag tyckte det var bra för han var så fantastisk i sin rollprestation. Typiskt också, han som var nr 2 på min "få-vara-med-om-vi-ses-lista".
          

Han är ju typ en av anledningarna till att jag är svag för australienare. Kommer ihåg hur mycket jag och Nahal älskade att kolla på 10 orsaker att hata dig och En riddares historia när vi var yngre. Hälften för att de var roliga filmer och hälften för att det fanns något att vila ögonen på.

Oscarsgalan

I natt var det Oscars galan. Förut brukade jag spela in galan och kolla på den i efterhand. Då kunde jag spela över allt mellanspel när det är reklampaus och spola förbi alla priser jag inte fattar dvs alla tekniska priser.

Grattis till Kate WInslet och Sean Penn.

Nu måste jag verkligen se Slumdog Millionaire, jag har den hemma men har väntat med att se den för att jag inte bara vill se den jag vill verkligen se den. Det tråkiga med Sverige och Oscarsgalan är att typ alla filmer som är nominerade inte har kommit till Sverige innan galan. Imorse på frukostTV kom dom hela tiden på att filmerna hade premiär i mars eller senare. Inte konstigt att folk laddar ner filmerna.

Hysteri på hög nivå

Är det bara jag som inte alls hänger med i Schlager hysterin?



Jag tycker verkligen inte om den typen av musik. Men ibland kan jag komma att gilla låtarna mer eller mindre i efterhand när de spelats ett tag utanför festivalen. Men i lördags kom jag förbi SVT mitt i EMD's uppträdande och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Sen såg vi början av Mikael Rickfors sång och det kändes bara som Vingar fast med en lite annan melodi.

Varför kan inte vi göra som alla andra länder och bara ha en tävling? Varför måste det hålla på i flera månader?

Final

Såg veckofinalen av Vem vet mest för att se hur det gick för Carin.

Hon åkte ut när de var fem stycken kvar. Det trista var att det var såna konstiga frågor hon fick, typ vem som fick Augustpriset för tjugo år sen. Det mest tragiska tycker jag är Rikard Olsson, han är sååå fjantig i sin "skämt".

Who are you

I helgen har en del stora beslut fattats.

Efter lite höga röster och tårar har vi äntligen enats om ett efternamn. Även fast det inte blev precis som jag tänkt mig så är det bara att acceptera. Jag fick igenom mitt namn men genom en muta, det lät ungefär så här:

"om du gör det här tar jag ditt efternamn"

Så romantiskt.

Sportlov tack

Idag är det ett vinterland ute. Snön ligger tjock och på vissa ställen oplogad.
Får ett halvt träningspass av att pulsa genom snön, lite som att jogga på tjockmattan på gympan.

Det är nu jag önskar att jag också fick sportlov. Såg att de hade spolat fotbollsplan så det är en isbana nu. Vill så gärna åka skridskor, dricka varmchoklad och kura upp tillsammans under en filt. Min dröm är att åka skridskor i Central Park. Ser så mysromantiskt ut.

Sporthelg

I helgen har det varit en hel del vintersport.

Missade loppet när Helena tog brons, men såg tyvärr hela loppet när Sverige sköt bort sig helt och kom nia. Inte helt upplyftande. Men alltid kul att se Björndalen i form!

Sen blev det en kortis av R-G Bengtsson som blev trea i världscupen och nu bara ligger en placering från final. Håller tummarna!! Och Svante som vann för första gången!

Stor Mini

Såg något roligt härom dagen....

En anabola bil.

Vi var ute och körde och jag ser en Mini Cooper i spegeln, sen när den är jämsides så är det inte en vanlig Mini utan det är en Mini Cooper på anabola. Den ser exakt likadan ut framifrån men den är helt enormt lång.

Så här ska den se ut (kanske bara enligt mig)
              Men så här var den:

Vem vet mest?

Fick en rolig överraskning igår.

Mina föräldrar hade på en frågesport på SVT och så hörde jag plötsligt lite uttryck jag kände igen och kollade upp. Och i rutan stod Carin! Vi jobbade ihop på Forex förut.

Så roligt, hon kom tvåa då och tävlar igen på fredag. Det måste jag se!

Saknaden är total

Igår var vi och lämnade Rosie.

Så hjärtskärande!

Saknar redan min älskling så otroligt mycket.

Mjuk och len

Igår var det dags för Spa delen av helgen.

Vi checkade ut och gick runt lite på stan. Gick till Götgatan och gick Götgatsbacken upp och ner förbi Medis. Sen tillbaka till hotellet för att byta om. Fick en gigantisk morgonrock.

Massagen var så skön. Men har många knutor och spänningar. Gjorde ap-ont ibland. Men helt klart värt det. Sen en ansiktsbehandling med ansiktsmask och ansiktsmassage. Så skönt.

Kan jag göra om flera gånger, helt frivilligt.

Jäser fortfarande

Efter att ha checkat in gick vi ut och gick runt i Gamla Stan. Gick armkrok genom små gränder och in i små butiker. Hittade en rolig pappersbutik med en massa stämplar. På vägen tillbaka stannade vi och köpte praliner att äta till champagnen. Sen tillbaka på rummet och korkade upp den och tryckte ner oss i ett varmt bad. Riktigt skönt.

Sen gjorde vi oss i ordning för middagen. Gick runt lite till för att fördriva tiden innan restaurangen slog upp dörrarna. Sprang rakt in i något konstigt tåg. Vitklädda människor med vita hattar. Trodde först det var KKK men jag hoppas verkligen inte det. Väldigt annorlunda. På restaurangen var alla utklädda, tjejerna i can-can klänningar och killarna i röda kavajer. Det blev en femrätters meny med anpassat vin till varje rätt.

Menyn såg ut typ såhär:
Förrätt
Lätt halstrad tonfisk sallad
Mejram korv i en sky av vittvin och cider

Huvudrätt
Sejrygg med potatispuré eller gödkalv med saffran risotto

Efterrätt
Franska ostar
Äppelkaka med vaniljglass och vaniljsås

Sen var jag såååååå mätte. Vi orkade inte ens med att ta en drink eller ett glas skumpa i baren sen. Det blev ner under täcket och mysa (läs jäsa) istället.

Snart dags!

Snart dags!

Ska börja "packa" nu och sen ärenden..

Längtar!

Oväntat

Kate Micucci

Rolig ny musiker, lite barnliga låtar med roliga texter. Lite oväntat att hon spelar ukulele.


Scrubs season 8

Fug the blog

Min nya favvo blogg är Go Fug Yourself.

Tack N för att du introducerade mig. Är hooked nu.

Vuxit?!

Sen när hände det här, sen när blev Dakota Fanning helt plötsligt "vuxen". Jag kommer bara ihåg henne som den lilla flickan i CSI, Hide and Seek and so on. Men helt plötsligt är hon stor, vacker och modemedveten.


Källa:
Go Fug Yourself och Tweenscene

Trycksaker

Jag och Johan ska försöka att bestämma vilka placeringskort vi ska ha. Hittills har vi hittat dessa tre, men det finns ju hur många som helst.

    
Källa: Calligraphen

Hotellfrukost

Först ska jag springa lite ärenden. Som att köpa ny mat till Rosie och skicka tillbaka paketet till HM. Men sen ska vi in till stan och checka in på hotellet i Gamla Stan.

Ska spendera eftermiddagen på hotellrummet med en flaska champagne så vi är lagom lulliga när vi går vidare till restaurangen. Ser fram emot hotellfrukost och SPA. Ska bli så sjukt skönt med helkroppsmassage och ansiktsbehandling. Kommer känna mig som värsta prinsessan.

Shopping på en torsdag

Igår hittade jag ett par superfina stövletter på Mixage. Så jag gjorde en Johan...
Jag kollade på dom, provade en, bad om den andra. Provade, kollade och köpte. Tror inte jag var där inne mer än tio minuter. Men de är såå snygga. Provade de med en massa klänningar igår kväll för att ta reda på vilken jag ska ha imorgon kväll.

Landade på en kungsblå tubklänning med ballongkjol, de nya stövletterna och svarta strumpbyxor.

Men jag gjorde "viktiga" saker också. Jag tog en tripp till MQ och köpte Johan två nya skjortor och en ny slips. Han behövde verkligen det. De var väldigt uppskattade. Även om hon i affären inte blev så glad att jag ville ha två paket, hon suckade lite medan hon slog in dom.

Noll koll

Kollade på Lyxfällan igår.
Det är helt sjukt hur lite koll folk kan ha, fast dom egentligen har det. Snurrigt?

En som tar sms-lån och vet typ exakt hur mycket det kommer att kosta med avgifter och ränta men som inte kan se konsekvenserna av det. Hur går det ihop sig?

Sms-lån måste vara den sämsta uppfinningen för alla utom för kreditbolagen. Det värsta tycker jag är att de marknadsför sig på ett sätt som lockar ungdomar. Har du inte råd med jeansen du vill ha, ta ett sms lån och betala tillbaka nästa månad.

Smart uppfinning?


Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det här. Se själva.

Jag skulle nog inte vilja använda en sån här grej. Känns inte helt fräscht. Och vad ska man göra med den sen. Lämna den i papperskorgen på toan? Ska man ta med sig den ut på krogen i lilla väskan?

På nyår hade vi tjejer en liten diskussion om hela det här med tamponger och menskoppar. Jag skulle aldrig i mitt liv känna mig fräsch med att använda en menskopp. Jag bryr mig inte om hur mycket bättre det är för miljön. Jag vill inte ha en kopp uppstoppad där. Jag vill ha något som jag kan använda en gång och sen kasta. Känner mig redan så ofräsch under den veckan. Behöver inte göra det hela värre.

Iaf, så kom vi fram till att de flesta vi visste som provat koppar var lite bohemiska av sig. Och jag kan tänka mig att den kategorin passar in här med. Jag känner mest att jag inte bryr mig så mycket. En massa papper och halvt ståendes brukar funka för mig.

Pressies


Ikväll ska jag ut och shoppa lite till min älskling. Eftersom han ger mig middag och myspys på hotell i helgen tänkte jag ge honom lite pressies. Kom på vad jag ska ge när vi åkte in tillsammans i morse så ska ta mig en tur längs Drottninggatan på vägen hem. Och kanske stannar på Mixage när jag ändå går förbi. Vill ha nya skor!

Först hade jag tänkt ge honom biljetter till Sverige-Danmark matchen i juni. Men min älskling är verkligen inte bra på att fixa biljetter. Han fick inga till Bruce medan jag lyckades med 12 stycken. Men nu eftersom jag var sjuk och sov typ igenom när de släpptes fick han i uppdrag att fixa det själv mot att jag betalde men det gick inte vägen. Hade ju varit riktigt kul att gå på landslagsfotboll.

Be my Valentine

Eftersom det snart är Alla hjärtans dag tänkte jag passa på att skicka ut en hälsning...

Till mina underbara vänner.

Helena, finns alltid där när man behöver dig. Och tackar aldrig nej till ett Java besök. Och är alltid solidarisk, även när det gäller att bli illröd som en skållad hummer i solariet. Vi har varit omöjliga att separera från första början, och jag är så glad att det inte ändras trots några tjugo mil emellan.

Nahal, enda sedan högstadiet har du funnits vid min sida och hjälpt mig hitta rätt vägar. Även om jag ibland inte förstår ditt val av umgänge eller hobby. Men jag skulle inte byta bort våra stunder mot något.

I cho-cho-choose you!

Gosen

Skulle kolla min mail igår men fick istället en flashback.

Satte igång msn för att kolla nya mail och han inte mer än att logga in innan jag fick en kompis! Tanken var egentligen att jag skulle kolla mailen snabbt och sen skulle vi kolla på ett avsnitt av Heroes innan nattsömn. Istället blev det mysigt prat med bästis och sen bums i säng.

Tack gos, du gör mig alltid på så bra humör!

Tappert försök

Nu har jag gjort ett litet försök till att spraysa upp bloggen lite. Inte för att den nånsin kan bli lika fin som Helenas. Men jag gjorde ett försök.

Sist lyckades jag radera hela min "design" och fick göra en snabb fix för att inte ha en tråkig förprogrammerad.

Nedräkningen har börjat

Jag har äntligen hittat en häst, eller ja en del av en häst. Jag kommer att dela henne med två andra.
Men från och med första mars kommer jag att börja rida på Ryttarstadion mitt i stan. Kommer vara underbart att rida i Lill Jan skogen och ta turer ut på Djurgården. Jag längtar!

Hur klarar de sig?

Har gått hemma i två dagar och har kommit att tänka på lite saker

1. Jag kommer aldrig att bli hemmafru alt. hemmamamma.
2. Det är såå tråkigt att vara hemma själv
3. Mina gamla uttorkade grannar hade ett mer aktivt liv än jag

Jag fattar verkligen inte hur hemmafruar klarar dagen. Och då menar jag inte Desperate Housewives, hade jag drinkkvällar, fikor och skvallertajm inklämt i dagarna skulle jag också klara av det. Men hur klarar sig normala hemmafruar. De som spenderar hela dagarna med att städa, laga mat och vänta på barnen.

Jag skulle gå under av tristess. Spenderade hela kvällen igår med att sukta efter uppmärksamhet och gos.

Månadens goda gärning

Jag lyckades hjälpa en hjälplös kille med sin bil. Gissa om jag är stolt!

Blev stoppad på gatan av en utländsk kille med en Mini Cooper. Han kunde inte få ut nyckeln ur tändningslåset. Mitt förslag var att trycka ner nyckeln och vrida. Men det gick inte och han skakade uppgivet på huvet. Sen kom jag på att i pappas bil var man alltid tvungen att lägga i backen. Döm om min förvåning och mallighet att det gick!

Äntligen!

Läste precis på habit hemsida att Forever 21 letar lokaler i Sverige!

Jag är så lycklig! Gjorde stora inköp hos dom i sommar. Köpte flera klänningar och linnen. Enda minus med dom är att jeansen jag köpte där färgar av sig så mycket. Ser ut som jag har stora blåmärken efter en dag i dom.

Säg att du älskar mig....

Nästa helg är det alla hjärtans dag.

Brukar inte tycka om den här helgen. Känns så tråkigt att ha en speciell dag som måste uppfyllas, det är roligare med mer spontana saker. Som blommor när man kommer hem, en middag ute eller frukost på sängen.

Men iaf, jag fick ju en spa weekend i julklapp så vi tänkte ta två flugor i en smäll och ta det nästa helg. Ska bo på hotell en natt i Stockholm, äta femrätters på en av Melkers restauranger, Le Rouge, och sen få massage och ansiktsbehandling. Looove it!

                     

Ser fram emot att dricka champagne på rummet, hotellfrukost och en mysig helg med min älskling!

Den kalla verkligheten

Varför blir det alltid så här?

Jag hoppar glatt upp på matten för minsta vink och njuter av att bli varm om fötterna. Men i nästa sekund dras mattan bort under fötterna och jag faller handlöst ner mot den hård marken.

Alltid, jag borde lära mig någon gång. Jag borde, men jag vill inte.

Tack för bra stund

I måndags mötte jag upp Annika efter jobbet för en fika.

Som vanligt var jag lite sen från jobbet. Vi gick till Creem vid Odenplan.
Inte världens bästa ställe men det funkade. De blandade ihop min kaffebeställning och istället för en latte macchiatio fick jag en enkel espresso. Sen kom han och tog min espresso och gav mig en latte.

Kul att catcha up lite. Snacka lite om boys and toys. Får bli fler gånger.

Vill ha helg nu, tack

Längtar så till helgen.

På fredag ska vi alla ut och äta på tapas stället i Sumpan. Såå gott.
Ser verkligen fram emot vitlöksfrästa räkor och annat gott.



På lördag ska jag ut och provrida en ny häst. Ett tinkersto. Just nu står hon i Brottby men ska flytta till Djurgården i mars!

Mitt liv som tvåbarnsmamma

Bloggen handlar om mig, mina två barn och mina tankar och funderingar kring barnuppfostran och allt annat som rör vardagen.

RSS 2.0