Så kom våren

Åh den efterlängtade värmen. Vi åkte ner på fredag morgon med sedvanligt stopp för god mat i Norrköping. 

Gungar som en stor pojke

Väl nere hade vi det underbart. På lördagen var det underbart väder med ca 18 grader i skuggan och nästan vindstilla. Vi fick storfrämmande från Hasslö vilket Matilda älskade. Hon är så glad i Sinne och Emma. Även Erik men just de andra har gjort ett avtryck. 
Njuter i solen. 

Delar av familjen. 

Härligt med tunna kläder och lätta skor


På söndagen var vi först i lekparken med en annan barnfamilj och på eftermiddagen på tårtkalas hos vänner. Vi hälsade på kossor vilket både Oskar och Matilda uppskattade enormt. 


Oskar somnade i lekparken. 

Varje kväll har vi suttit uppe och pratat och skrattat och det är så härligt avslappnat. 

Lugnet innan stormen igår


Men igår slog det till och på natten vaknade vi av en stank i sovrummet. Då hade Oskar gjort ner hela sig och hela sängen så det var bara att sanera. Sen gjorde han det en gång till plus kräktes så vi tog beslutet att dra direkt på morgonen.  

Klockan sju var vi klara och åkte. Matilda grät för hon ville inte hem, hon ville stanna kvar. Oskar kräktes två gånger i bilen och var gnällig och törstig men sov i två omgångar. Väl hemma sen kräktes han bara en gång på kvällen så det finns visst hopp. Men stackarn är illröd och öm i rumpan efter en hel dags magsjuka. 

Nu håller vi alla tummar och tår för att vi andra klarar oss och för att han är bättre imorgon. 

Oskars första vecka

Oskar har nu gått en vecka och det går utmärkt och långt över förväntan. 

Han sover i samma rum som de andra. Somnar på sin madrass när en av fröknarna ligger bredvid. 

Han äter ingen lunch men äter mellanmål. 

Han är glad så länge han får minst en bil i handen. En dag hade han samma bil i handen hela dagen inklusive när han sov och åt. Just nu får han göra lite som han vill för att bli trygg. Snart börjar allvaret för oss också med pusslet med hämtning och lämning. 

Utvecklingssamtal

Imorse hade vi utvecklingssamtal för Matilda. 

Fick veta det vi redan visste, att hon är glad, social och snäll. Leker bra med alla men har sin favorit i bästisen Elle. 
Äter lite dåligt ibland men passar gärna på att sitta och prata med vännerna då istället. 

Sen har hon dramaqueen (teaterapa) tendenser hon med och tar gärna till krokodiltårarna. Hon är även lite "försiktig" och vill gärna ha någon pedagog i närheten och vill ha hjälp med saker hon inte behöver hjälp med och så. Men så är hon mot oss också. 

Men överlag busig, pratglad, följer reglerna och kan säga ifrån om det behövs. Älskade unge!Stora pojken

Idag var det dags för nästa stora milstolpe i Oskars lilla liv. Hans första dag på förskolan/dagis. 

Det gick helt över förväntan. Han lekte med bilar, åt lite, var glad och nyfiken och sov till och med en timme i samma rum som de andra på sin madrass. 

Han hade lite tur att halva gruppen var hemma sjuk så det blev en lugn start. Han brydde sig inte om pappa alls i stort sett. Han gick gärna med andra och lekte glatt för sig själv. Men han är ju minst och de äldsta är nästan ett år äldre så klart att det märks. 

Han var pigg och glad hela kvällen. Detta bådar ju gott. Håller tummarna för en lika bra dag imorgon. Mitt liv som tvåbarnsmamma

Bloggen handlar om mig, mina två barn och mina tankar och funderingar kring barnuppfostran och allt annat som rör vardagen.

RSS 2.0