Karaoke och mellandagsfynd

Bra jul har det varit. Har gosat mkt med Johan och nu med Rosie. Hon är just nu väldigt intresserad av skrivaren och papprena som kommer ut ur den. Min lilla tjej det!
Fick måånga bra klappar, höganäs tallrikar och skålar, pengar till soffa eller annat skoj, mcleods säsonger och smycken, Goodie!

Va på stan med Nanna och Khori i torsdags. Vinkade av Johan sen gick vi och föröskte shoppa loss men det gick sådär. Hade inga krav på vad jag skulle hitta så det gick bra för mig. Värre för Nanna som var tvungen att hitta en cocktail klänning men precis när vi gett upp och gick Klaraberg mot stationen gick vi in på Axelssons och där fanns den.. Den perfekta klänningen. Men innan det hade vi fikat på John Chris. Maffig Ballerinakaka, gått runt i gallerian och haft massa roliga samtalsämnen och klaganden på dagens mode. Hehe!

Igår kom Karro och hämtade mig så åkte vi ut till Årsta och till LA Bar. Varje fredag är det karaoke där och Karro o Håkan är stammisar. Va sjukt kul. Kom dit vid halv tio och stanna till ett. De som brukade komma dit och sjunga och hon som var värdinna va sååå sjukt grymma på att sjunga. Släpp skivor männskor! Karro sjöng lite, hon kan fortfarande min Kajjo. Jag och Håkan satt mest och störde oss på Det och Det. Det 1 var vad vi trodde va en kille som ville vara tjej men det visade sig vara tvärtom.. Jobbig röst och kunde INTE sjunga. Det andra Det var en blonderad tjej som opererat/förstorat läpparna så hon typ kvävde sig själv med läpparna om hon log. De slaktade varenda sång i pärmen.. Stackars sånger, stackars öron.
Fanns ett pervo där också som va på varenda tjej typ som sjöng. Viskade i öronen och försökte bjuda på sprit. Bättre lycka nästa gång äckel...

Idag va jag och mamsen och fader iväg till Solna. Jag letade ett smycke och fann ett sött smycke och två klänningar! Yeeeeaj fynd. Kul att shoppa med mamma.. Hon går runt och hittar saker medan jag provar och kommer med smarta lösningar. Typ en tubklänning som kändes som den ramla ner och hon föreslog att sätta i band bara. Inga problem. Vart inte den, vart två trikåkläningar, kunde inte bestämma vilken färg jag ville ha så det blev båda. Kostade bara 150 styck.

Ikväll blir det lugnt, sista kvällen med föräldrarna på 2007. Imorrn kommer Johan tillbaka så ska vi ha en mysig innekväll och ladda inför nyår och nittitalsfest.

Abonntenten du söker kan inte nås för tillfället..

Tillbaka i dom småländska skogarna för julfirande med vad som verkar bli halva släkten. Jag tar på mig det, verkar ju ändå vara jag som är huvudattraktionen. Känns så konstigt, får hela tiden för mig att det är jul imorrn, känns mer logiskt att ha jul på en söndag än en måndag. Så när jag pratade med Karro igår och hon sa att hon kom hem på tisdag kopplade jag direkt tisdag som annandagen. Men inte då, det är ju juldagen så då ska vi ses och ha roligt. Kom just åp att jag glömde/lämnade/inte hade en tanke på att ta med spriten hemifrån. Hade ju en hel Baccardi Razz att förtära. Så gott, min favvodrink just nu är Razz med Sprite. Tja ja, får väl se vad som finns. Annars blir det en torr juldag.

Har försökt koppla om min telefon så att samtal går direkt till Johans men vet inte om det verkligen ville det. Stod hela tiden att det inte accepterades men funkade på vissa. Tja ja, är ju bara här till tisdag sen kommer jag närmare civilisationen och mottagning. Yeeeajj.

Nu ska jag fortsätta mitt Heroes maraton och se klart hela säsong 1. Bara några få avsnitt kvar nu.
Förresten Vicks, försökte kommentera din blogg men det ville inte... =(

God jul alla och till dom som jag inte ser i mellandagarna, gott nytt år!

julen är här och lyser frid på jorden..

Julen är snart här. har alla julklappar utom Karro. Får köpa nåt i mellandagarna. Har en aning om vad jag kan köpa. Får väl anse mig känna min "bästis". Hehe.. soon soon monsoon.

Hade tänkt gå upp typ vid tio idag, så ringde Johan vid åtta så låg jag och prata med honom och slulle somna om sen. Men jag hade andra planer för mig tydligen. Försökte i en evighet som visade sig vara typ  tjugo minuter sen åkte tv:n på och efter det datorn.. Började gå igenom och ladda över musik till mp3n istället. Måste ladda med jullåtar nu.
Ska bli skönt att komma hem till Sthlm. Ta det lugnt, äta god mat träffa vänner och se folks glada miner för klapparna. För jag utgår från att det kommer bli megaleenden från öra till öra. Ska hoppa in i duschen och sen gå igenom packningen en sista gång. Får inte glömma nåt viktigt.. Har blandade känslor för att åka iväg. Lite nervös och kommer få hemlängtan till min egen säng och min egna lägenhet. Men plussen är ju att jag får gosa med Rosie och Johan. Pratade med Rosie i telefon igår, hon är såå söt. Sakna sakna! I år blir den första julen utan Kasper på så länge jag kan minnas. Köpte honom i september när jag var fyra.. M;en istället kommer det bli vildarnas första. Får se om granen får stå kvar när dom leker tafatt och brottas..

   


Igår åt jag och Anka pizza ihop, tog en sista kväll i Öret tillsammans, vi var ju trots allt de sista tappra kvar. Kollade på Vänner och Betner och hade lite tjejsnack. Hoppas det går bra med killarna i jul, håller tummarna.

last night..

Igår kom Heena förbi oss i skolan med en julklapp. Mmm choklad, ska nog låna ut min lagbok lite oftare. Hade handledning igår och tänkte smöra för handledaren med peppisar, lussisar och julmust. Men när den andra gruppen fick så mycket kritik ville vi inte dra fram det. Klagade inte.. mer åt mig! Satt och fikade och skrev, fick besök av Martin och Terese som kom med bilder från Kpmg finalen och Heena med lagboken.

Började packa igår, blev väldans mycket saker. Fyllde en väska ganska snabbt, tur att jag skicka efter en till. För sig hitta jag en av Johans gamla här men tror inte det är bra att bära. Hehe.. tur med bil skulle aldrig kunna ta alla julklappar minst två väskor och skor med mig på ett tåg.

Pratade med Nanna igår, sa att vi skulle ses på juldagen =) Kommer bli en rolig kväll nu när Karro stannar i landet. Hemskt å säga men jag är glad att det gick dåligt med besiktningen. Tack Frosti för min Kajjo. Nu får jag umgås med henne en massa. Synd bara med drömmen, får bli en annan gång och då lovar jag att komma och hälsa på. Vem kan motstå varma källor, sprudlande vattenkällor och nio timmars ridturer.

Nä nu ska ja städa och packa så jag är klar till när Johan kommer imorrn. Då ska ja bara köpa en blomma, såg en jäätefin kreation på Aftonbladet med amaryllis som snittblomma och tallkvistar i en glasvas. Det vill jag också ha.
Snaaaart jul.. weee!


Igår var de säsongsavslutning av McLeods, säsong 7. Den sista och åttonde säsongen spelas in nu. Hoppas den blir bättre än va den här har varit. Kändes väldigt sista säsongen av OC - spårar ur och kastar in och ut folk.



Alla som vill ha tag på mig i jul får ringa Johan, om inte min telefon vill vidarekoppla..


Back from the states

Igår kom Vicks tillbaka till Öret. Vi tog en fika med henne på Java. Gick till och med bra att parkera på Stortorget ; )
Vart en låång fika, men god. Satt i flera flera timmar och skvallrade och snackade och kom tillbaka i dom gamla gängorna. Allt som saknades var Cam, som är hemma i Sthlm.

Idag åkte ja ner till Heena och Emelie på stan och gick runt lite. Letade efter ett par vita knästrumpor men det var tydligen omöjligt. Hittade bara ett par som ja inte ens gillade men var tvungen att köpa för att det inte fanns nåt annat. Såå tragiskt.


Sände en tanke till stackars familjen som firar sin första jul utan en make och släkting. Alla har gått vidare nu men det finns fortfarande några tappra själar som tänder ljus på Stortorget.

Fridis 25

Hade Johans kompis Anders på middag sen kollade dom på hockey medans jag gick på Fridas 25-års fest på Bryggan, som jag hjälpte till att planera. Den blev helt klart lyckad. Fick springa hem och hämta en handkontroll till Ps2, dom hade glömt den och vart lite svårt att spela sing star utan den. Va super kul att träffa Josse igen, har inte setts sen i somras och nu när hon bor i Sthlm gör inte jag det. Gjorde ett fydundrandes första intryck. gjorde en så kallad Jossan. Haha.. Hade lite sällskapslekar och Tre-man. Vart en relativt tidig kväll, gick strax efter 12 tog sällskap med Linn hem. Sen en kort mysstund i soffan innan det var sängdags.

Vaknade av att jag fick ett sms i jackan i hallen. Sen hörde jag dörren i hallen öppnas och Johan som smög runt och skulle göra mig frukost på sängen. Synd att jag vaknat redan. Men det blev mysigt ändå. Kollade på inspelade Shreks jul från igår sen sista avsnitten av Vänner. Tog en prommis till Hedda och hämtade en liten Me to You nalle. Såååååå söt. Passade på att lämna Heddas påse, va lite stolt att jag kom på den annars hade den vart kvar här tills nästa år.

Började kolla på Adam och Eva men den är såå tragisk. Att man inte märker att ens man är otrogen och vill köra ut en ur landet. Nä får bli Beck istället.

konstigt..

Det är konstigt att vara i skolan nu. Det patrullerar poliser i korridorerna. Överallt ser vi polisbilar, civilpoliser, lappar om tipstelefon. Känns så USA. Så läskigt.
Det mest skumma var att vi inte hörde något. Vi satt i L-huset och pluggade och hörde inte en enda siren utan fick reda på det via Heddas msn och NA. Det va liksom bara hundra meter bort. Så läskigt. Idag var det minnesstund i skolan. Visste inte vem han var men kändes ändå som om man kanske borde vart där.

image193

Det är så tråkigt bara att det nu efter att ha gått två dagar är det inte intressant längre. Artikeln hamnade typ längst ner på Aftonbladet och på ÖU:s hemsida togs det bort efter minnesstunden idag. Nu känns det som att det är glömt redan. Som att det inte hänt och som vardagen är tillbaka. Från att alla pratade om det överallt till att det nu pratas om helg och julplaner och skolan igen.

Varje gång jag startar min msn nu får jag ett fint meddelande av Hedda där det står att jag ska vara försiktig om jag är i skolan. Typiskt är väl att jag får det när jag är hemma. Men tack ändå gumman.


Fick reda på att Johans morfar somnat in nu.. Känns som jag vill säga nåt men vet inte vad. Vad kan man säga? Försöker sätta mig  i hans skor försöker förstå. Men det går inte, det är svårt. Biter mig i tungan. Rädd för att säga fel saker och göra saken värre. Kommer gå på tå under julhelgen när vi är hos hans föräldrar. Hur ska man visa sitt stöd för någon som precis förlorat sin pappa, sin morfar och sin stöttepelare. Har haft flera gånger när jag trott det värsta, att jag skulle förlora min morfar, pappa, farmor och farfar. Men på nåt sätt har alla lyckats hålla sig kvar tack och lov. Men det är så svårt att se sina kära under deras svagaste ögonblick, liggande i en sjukhus säng med slangar ur varje kroppsdel. Vill inte, kan inte.. Men ska. Kan. Vill.

julstädning på G... nästan

Såå trött trots helg. Spenderade typ hela fredagen med städande. Skulle fira Johan och hans befordran. Tände en massa ljus i hela lägenheten, köpte några öl till honom och gjorde två pajer. En kycklingpaj med körsbärstomater och en tacopaj. Det va sjukt gott. Hade krutonger och rostade pinjenötter till.

Nu har ja precis tvättat min hylla ovanför spisen, spisen och diskbänken. Packade ner en massa saker från bokhyllan i en låda. Känns så konstigt att jag "snart" ska lämna lägenheten. Kommer sakna den, min första riktiga lägenhet, min och Johans lägenhet. Rosie's hem. Många roliga stunder i denna, snurriga zebror, pizzabak, filmkvällar, förfester.. Hoppas bara att ja får en minst lika fin (eller finare) - funkar de också.

Ska snart ner på stan och hämta mina klackisar från skomakaren. Hoppas han gjorde rätt nu. Hatar skomakarna i den här stan dom är sååååå dåliga. Sen hem och typ sova, vaknade vid sex imorse också. Hatar att vakna innan klockan det är det klockan är till för. Den ska användas..

vad vore livet utan alvedon

vaknade klockan sex imorse och va typ ganska pigg. Kunde inte somna om så tvingade johan att hålla igång mig så jag skulle bli sömnig. Somnade till slut och sov en timma sen satte ja på mig pyjamasen och kollade på Gilmore Girls tills han vaknade. Sen åkte vi till Coop och köpte frukost o fikabröd, ville ha krutonger men hittade inga.

Har haft huvudvärk hela dagen och växlat mellan varm o kall. så skönt och vara på väg mot att bli sjuk. Har redan ätit fyra alvedon snart tid för några nya. Hoppas att det håller sig borta, har inte tid att vara sjuk.
Nu ska ja bädda ner mig och kolla på sista säsongen av Vänner..

äntligen klar..

Igår blev jag klar med julklapps shoppandet. Så skönt!
Råkade gå över budgeten mellan mig och Johan. Jag sa nej till 1500 men handlade ändå för typ 1400. Kan ja säga gillar att ge bort saker. Riktigt stolt över Nannas klappar, kändes helt rätt. Hoppas bara att hon blir glad.
Ja och Hedda va på stan hela dagen igår, delade på en hel kyckling/curry baugette. Såå gott, älskar La Baugette. Men min mage va inte beredd på mat efter 12 tmmar utan, fick lite ont men bara å bita ihop och leta vidare. Andreas var väldigt svår att shoppa till, han är så kräsen. Prata med Jenny och hon hade tydligen samma problem.
Saknad jullåtar i affärerna och snö utanför. Men det funkade.

image192

Sen träffades vi hemma hos mig och beställde pizza. Kom på att barnpizza är helt rätt i storlek behöver inte mer!
Kollade på vänner sen va det typ läggdags. Somnade lite efter tio. värsta penssisen.

ja visst du

Gjorde ett test från Heddas blogg... om vilket jobb ja passar som. http://www.jobbafrisk.se/yrkestestet.php Jag blev barnskötare men om jag hade haft handeksem psykolog. Suuuure att jag skulle vara barnskötare, tycker om barn o så men inte så mycket att jag vill viga mitt liv åt dom. Helt fel..!

Haft en mysig vecka o helg.
I fredags åkte ja o Johan ut till Ylva o Erik i Nacka. Körde vilse nånstans mellan Nacka och Sickla. Slutade med att Erik kom och hämtade oss. Visade sig typiskt nog att vi va skeeta nära om vi bara hade kört rakt fram i rondellen där vi svängde höger. Typsikt. Men det blev trevligt ändå, åt peppisar, god mat och drack julmust framför Idol och Buzz.. Hehe vann igen. Ja är sååå bra!

På lördagen va det trettiårsfest i sumpan. God buffémat, roliga människor. Hittade en tjej där Linnea som ja spenderade hela kvällen med. Hade roliga samtalsämnen. Satt även med Marie som är fransk och Ankie. Vi hade en liten tjejhörna. Musiken va gaanska hög och ibland drogs basen upp så man kände varje ådra i kroppen. Va två supersöta pojkar där som lekta papparazzi men höll inte alltid kvar kameran när de tog foton. Hmm undrar hur dom blev. Efter det gick vi med Robban o Marie hem när alla andra gick in på Garbo. Drack vin och lyssna på Edith Piaf. Mycket najjs. sen hem och sova tre timmar innan vi skulle upp igen.

I söndags åkte vi till min farmor och farfar i norrköping. Tror ja drack typ åtta koppar kaffe den dagen. Ändå va jag hur trött som helst och mådde typ illa för att jag inte sovit nåt. Ville sova i bilen dit men då ville mamma prata med mig heeela vägen. Och Johan satt bredvid och sov och snarka. Så avundsjuk.
Det va trevligt, åt god mat och träffade min faster, ingifta farbror och kusin. Länge sen sist, fattar fortfarande inte att min kusin blivit tretton! Fick mer bevis på att mina föräldrar inte gör sig bra i sociala sammanhang. Min kusin hade åkt till ett äventyrsbad då frågar min mamma om det är problem med pedofiler här och sen kommer min pappa med att säga att det va väl här en tjej blev våldtagen i en grotta. Goodie.. verkligen!

I måndags skulle ja laga kyckling curry gryta men hade ingen curry märkte ja så det slutade med att ja lånade av Anka och fick en middagsgäst också. Tog ett glas rött och åt gott uppe hos henne. Sen kolla vi på vänner och EKG. Hade aldrig sett det nu vet jag varför..

Igår gick ja och Hedda på en prommis till Hemköp, mest för att vi ville se vad för trafikolycka som hänt bortanför rondellen. Visade sig att en bil brunnit. Scary. Köpte wienerbröd och "vanilj"munkar.. visade sig sen att det va äpplemunkar. Tur att ja tog mitt goda wienerbröd! Kollade på Ugly och Desperate hos mig och pratade en massa. Sen skulle ja kolla på Sunes jul men det kändes så tråkigt själv så ja somnade istället.

Nu ska ja snart iväg och äta lunch med Hedda.
Sen sätta igång och läsa hållbarhetsredovisningar. Ja älskar sovmorgon!!!

Mitt liv som tvåbarnsmamma

Bloggen handlar om mig, mina två barn och mina tankar och funderingar kring barnuppfostran och allt annat som rör vardagen.

RSS 2.0