Sista chailatten år 2009

Nu ska jag hem till Ankie och äta bullar och fika. Ska inviga den nya mjölkskummaren med lite chai-latte. Bästa drycken någonsin!

Gott nytt år och ses om ett år haha.

En sak mindre

Förresten så löste det sig med lokalproblemet.

Blir först en mindre middag för åtta personer. Sen kommer det fler efteråt. Ska vara hemma hos F & S på Finnsidan. Så skönt att ha gångavstånd hem sen. Är nog första nyår på länge som vi inte behöver ha en taxi hem.

Ett år var vi hos Karro på Drottningholm och var uppe till sju på morgonen. Då gick vi ut och fodrade hästarna och sen skulle jag och Johan börja gå mot Brommaplan bestämde vi. Askallt och i en kort klänning. Jag var en isbit när vi väl kom hem. Så väldigt skönt att kunna vakna i sin egen säng sådär dagen efter. Dags att bunkra upp med bakisgrejjer hemma.

Nytt år, nya förutsättningar

Bara en dag kvar. Sedan är det slut på 00-talet.

Det här året har gått så otroligt fort. Känns som att det inte ens har börjat. Mycket har hunnit hända också. Jag är numera fru, likaså underfina Caro. Vi har skivdebuterat med Caro och Barnkören. Vänta bara tills den släpps på radio. Ankie har blivit förlovad. Camilla har blivit med katter och renovera en hel lägenhet. Andreas har flyttat till en ny lägenhet. Heenisen har börjat jobba. Ja en massa har verkligen hänt.

Imorgon tänker jag ha på mig detta, tror jag. Långklänning känns väldigt passande nu när det är sjukt kallt. Säkert 20 minus idag. Burr.


Klänning: HM
Halsband: Sophie by Sophie
Armband: Rebecca
Skor: Jimmy Choo

Nyårshets

Varför är det alltid sån hets runt nyåret?

Hade ställt in oss på att det bara skulle bli vi sex så kunde vi ha middag ihop och gå till Tornparken och skjuta och titta på raketer från S-bergs högsta topp.

Men så blev det ju inte. Helt plötsligt var vi uppe i sexton personer och har ingen lokal där vi kan vara. Mark hade till och med ringt till typ Silja Line och blivit utskrattad. Var kanske inte ute i så god tid, tre dagar innan. Haha.

Tur iaf att jag har min klänning kirrad redan. Det blir en långklänning i år. Väldigt bra timat eftersom det ska bli typ 20 minus på nyår. Burr.

Sauna

Gick hem till Tankie igår och badade i bastu i deras källare. Så himla härligt. Nu försvann lite julfett från kroppen. Så skönt nu när vi bor så nära, bara Tornparken mellan oss. Skyndade hem och duschade och sen tillbaka igen för lite Guitar Hero. Var min första gång någonsin så jag sög verkligen och hade sjukt ont i armen efteråt.

Men blev nöjd och glad igen efter att ha fått lite mat. Vi gick alla ner till Foodcourt och åt gof mat och skrattade en massa massa. Så sjuka fyllehistorier det finns.

Söndag hela veckan

Igår var det den fjärde söndagen på raken. Så sjukt. Och idag blev det måndag, fast det egentligen borde vara torsdag fast det är tisdag. Virr varr på dagar.

Blev lurad in i att jobba mellandagarna av Johan. Fast sen tog hand ledig nästa måndag och tisdag utan att säga nåt. Elakt.

Juletid

Julafton blev lugn och med familjen. Igår lämnade vi vintervita Stockholm för Småland. Här är det fullt hus just nu. Som flest brukar det vara fem personer som sover över i huset, nu är det nio.

Igår var vi ute på en hemvändar"fest" hemma hos Martin. Åt god mat och spelade sedan ett musikTP. Det var väldigt kul men det var fullt med psykningar hela tiden. Det trista var att Andreas vann.

Nu blir det Karlssons och sedan en mysig vinterpromenad medan det fortfarande är vitt.

En liten julklapp.. till mig

Snart är det jul.

Är äntligen klar med alla julklappar. Och är mycket fattigare. Passade även på att köpa en julklapp till mig själv.

Köpte mig en Bayswater i chocolate. Så himla fin. Det tyckte jag att jag var värd hehe.
                                
                                                         Mulberry.com

Jag är en vinnare

Jag hoppade runt en massa i lördags. Av lycka! För jag vann. Jag vann, jag vann! Haha.

Mötte upp Johan och killarna på O'Learys och kollade lite på sport innan vi gick hem till Thomas. Där åkte pokermarkerna fram. Och jag lyckades slå fem killar! Så himla stolt. Och rik. Haha.


 

Kalla mig Duvbos pokerdrottning. =)

Klappjakt...

Jag tror jag är klar med alla julklappar nu. Tog två dagar på stan efter jobbet. Det var helt sjukt mycket folk. I tisdags gick jag till Gallerian och skulle shoppa loss hade jag tänkt. Gick in på BR Leksaker för att köpa pussel till mormor och morfar och kön var minst 15 meter lång. Helt sjukt. Tur för mig att någon hittade en ledig kassa. Puh annars hade jag nog fortfarande stått där idag.

Det enda jag har kvar nu är att jag måste byta en klapp vi köpt till Andreas. Visade sig att mamma köpte en likadan så nu ska vi byta den mot något annat. Så det blir att åka till Kista Galleria imorgon ändå. Hade hoppats på att slippa men måste ändå dit och köpa julklappar till Johans föräldrar. Men Johan är jag helt klar till.

I år blir det bara "bra-ha-saker". Sådana saker som han vill ha men som han aldrig skulle köpa själv. T. ex. passade jag på att köpa ett fint svarta paraply med trähandtag på Suits and Shirts igår. Johan hade ju lyckats tappa bort sitt på fyllan. Var lite svårt att slå in så jag hängde bara lite presentsnöre på så fick han det imorse.

Jag är den sämsta på att ge bort saker. Jag vill så gärna se minen på den som får det så jag vill ge det nu, nu, NU. Johan har därför redan fått två paket. Ett paraply och Newtons vagga. Såg den i en annons och tänkte att alla mäktiga män har en sån på sitt kontor. Haha. Det är i alla fall ett roligt tidsfördriv.

Sista fikan

Igår hade vi årets sista fika.

Det firades självklart med bubbel. Och så lite glögg och goda ostar till det. Helt underbart. Men det känns lite jobbigt att 2009 snart är slut. Det känns som om det här året bara försvann men ändå så har det hunnit hänt så himla mycket. Nu är både jag och Carolina fruar. Och Ankie är på väg. Är så kul att se henne planera sitt bröllop. Hoppas, hoppas, hoppas på Santorini! :)

Vi försökte få till vår resa igår men det var alltid nån surpuppig kille som var negativ till varje resmål. Och Ryanair hade ändrat flygtiderna till kvällsflyg istället för morgon så nu passade inte Dublin längre. Så alternativet är nu Köpenhamn, London eller Barcelona. Inte helt fel alternativ eller hur? Men så ska sur Peter säga nej till Köpenhamn och sur Ted säga nej till London.

Efter att alla var så himla negativa började vi spåna på sommarresa istället. Jag, Sophie och Ankie har fått ett varsitt land och så ska vi hitta en villa att hyra för minst 10 personer. Kommer bli så grymt!

Äntligen december

Nu är det äntligen december. Men var är snön, var är min julkänsla?

Överallt ser jag julbelysning men den är inte lika mysig utan att det är snö på marken som knarrar när jag går eller som ligger på grenarna. Det mysigast jag vet är att sitta inne med en kopp te och titta på snön som sakta singlar ner eller varför inte gå ut och möta snön som kommer ner. Finns inget bättre än att ta en snöpromenad.

Men var är den? Jag börjar tvivla lite eftersom det inte ens har gått under nollgrader än. Jag hoppas men jag tvivlar, tyvärr.

Jag räddar julen

Jag har sett reklamen överallt. Rädda julen, rösta på din favorit i Aladdin asken. Det är en ganska dålig omröstning egentligen eftersom alla har olika favoriter. Medan de flesta vill ha bort samma. Jag äter aldrig den mörka med ägglikör, körsbärslikor eller romrussin. En av dem skulle lätt få försvinna.

De enda jag vet som faktiskt äter dem är min mormor, morfar och min pappa. Alla andra i min familj avskyr dem och kastar dem för att komma in på nästa lager.Sist när de ändrade i asken tog de bort min favorit så jag är lite skeptisk nu när ännu en förändring ska ske. Men varför inte rösta egentligen. Bättre att rösta på en god än att riskera att en äcklig likörchoklad får stanna. Men det kanske bara är jag som tycker så!?

Mitt liv som tvåbarnsmamma

Bloggen handlar om mig, mina två barn och mina tankar och funderingar kring barnuppfostran och allt annat som rör vardagen.

RSS 2.0